Ihasiowy mikroskopijny skrawek raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p
Od: 19 maja 2008, o 10:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

danutab pieknie dziekuje za odwiedziny:-))

Czekam z utesknieniem az pogoda sie poprawi i będę mogla wiecej zdzialac na moim skrawku.
U nas na przemian snieg i deszcz. Krokusy powoli wychodza z pod ziemi to samo tyczy sie zonkili. Doczekac sie juz nie moge:-)
Najbardziej mnie cieszy ze w tym roku chyba nasz rododendorn w koncu zakwitnie:-) ma paki ale tym razem nie lisciowe :lol:

Chwilowo brakuje mi czasu na forum. Co chwile ktores z dzieci jest chore.
Syn mocno kaszle i jutro wybierzemy sie po raz 3 do lekarza. Leki ktore przepisal niewiele pomagaja.

Zycze wszystkim dobrej nocy:-)
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Agnieszko, chyba jeszcze u Ciebie nie byłam więc wpadłam z rewizytą ;-)

Mi tez sie u Ciebie bardzo spodobało :-)

Bardzo lubie takie rabatki wyciete w trawniku :-)

A te malinki pyachaaaaa!!!!!!!
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga co u Ciebie?
Zrobiłaś zdjęcia wiosny?
Podziel się z nami :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Aniu dziekuje za odwiedziny w moich skromnych progach:-)))

Lisko jeszcze fotek nie zrobilam ale zaraz zrobie:-)
dzisiaj wzielam sobie za punkt honoru wyszorowanie tarasu z tego zielonego paskudztwa. Kupilam specjalny plyn i uchetalam sie po lokcie. Pol umylam, a wlasciwie szorowalam pol dnia i co? zostawilam po szorowaniu tyle ile kazali i ciekawa wyniku spolukalam woda.. a pos spodem nadal to zielone paskudztwo. Fakt ze mniej ale jednak.
Troche mnie burza przegonila a wlasciwie wystraszyla. Zaczelo mocno grzmiec az dzieciaki z piskiem do domu wbiegaly, zachmurzylo sie mocno powial mocny wiatr spadlo kilka kropel i cisza. Nadal jest pochmurno. Ciekawa jestem czy deszczyk spadnie.
Poki go jednak nie ma. skocze pofocic i wrzuce na forum. Nie ma u mnie w zasadzie co ogladac, golo jest jeszcze ale pokaze wam co nieco:-)
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Oto kilka dzisiejszych zdjec. U mnie troche pusto niestety.

tutaj rh mojej corci- czy te paki sa kwiatowe czy lisciowe ? bo ja juz sie pogubilam calkiem..

Obrazek

Piwonia juz wychodzi spod ziemi:-) mam nadzieje ze bedzie miala wiecej kwiatow niz w zeszlym roku

Obrazek

poziomka ozdobna ( chyba?) tez juz sie zieleni

Obrazek

Narcyzy te duze i miniaturowe

Obrazek
Obrazek

Cala zime kwitl, nawet pod sniegiem - dziwy panie dobrodzieju, dziwy!!

Obrazek

Patrzcie jak pusto..:cry: i z trawka musze porzadek zrobic.

Obrazek

i Moje galazki w domu:-)

Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cieszę się, że znowu jestes z nami.
Jak tam córcia? Już lepiej?

Fajne zdjęcia pokazałaś.
RH na mój gust ma pąki liścienne :( Bo kwiatowe są takie nabrzmiałe...ale mogę się mylić...
a piwonia to jaka jest? Ja dopiero posadziłam...ciekawa jestem czy zakwitnie w tym roku :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Corcia juz w porzadku. Odpukac:-)
Wlasnie sama tez juz sie pogubilam.. u innych rh jakie sa w okolicy iwdze ogromne paki kwiatowe.. te u mnie takie liche sa ale wygladaja inaczej niz te zeszloroczne lisciowe.. moze on chory jest po prostu a ja nie wiem?
Nie chciala bym aby zmarnial.. corcia dostala go od taty i bardzo by przezywala.

jeśli chodzi o piwonie, pojecia nie mam jak sie nazywa byla tu jak sie wprowadzilismy.Troche zdziczala, miala malo kwiatow.. mam nadzieje ze ladnie zakwitnie.

Musze sie jutro z robota sprezac, obiecalam sasiadce ze pomoge jej przekopac kawalek trawnika na rabatke. Bidulka zrobila sobie kiedys rabatke za smietnikami. Im starsza jest tym ciezej jest jej tam wejsc. Rabatka ma z jednej srony smietniki a z drugiej plot.. jakies 50 cm ma na poruszanie sie. Wymyslilam ze zapytam sie wlasciciela czy mozna w innym miejscu rabatke dla sasiadki zrobic. Powiedzial ze moge robic co chce nawet ziemniaki posadzic byle bym o to dbala:-))) tak wiec mam otwarta furtke i moge zaczac dzialac. mam nadzieje ze pogoda jutro dopisze. Musze tylko pomyslec i przedyskutowac z sasiadka jak ta rabatka ma wygladac i jaka duza ma byc.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to będziesz miała co robić :)
za to sąsiadka będzie zadowolona :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko bardzo się cieszę że dzieci już zdrowsze no i że masz
już ładą wiosnę wokół tarasiku.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Danusiu wiosna coraz piekniejsza:-) tulipany lada dzien sie rozchyla- juz nie moge sie doczekac:-)

Dogadalam sie z sasiadka- kopac będę po swietach bo teraz troche roboty mialam, o takiej np:

Obrazek

prawda ze smakowita biala kielbaska nam wyszla?

upieklam dzisiaj juz schab ze sliwka, boczek zrolowany, naszykowalam na pasztet i karkowka sie marynuje.

Tak wiec w ogrodeczku dzisiaj nic nie zrobilam jeszcze, ale jutro jak sie obrobie to na pewno pojde podogladac moje skarby:-)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wow sama robiłaś???
A da się tak w domowych warunkach?
aż mi ślinka leci ...

a boczek faszerujesz czy tylko rolujesz i do piekarnika?

dziś kulinarne pytania :)
z uśmiechami Iza
u liski
Urszula B
500p
500p
Od: 27 sty 2009, o 08:21

Post »

bardzo uzdolniona z Ciebie osóbka, nie tylko kwiatki umiesz uprawiać:)wielkie gratulacje:)

pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
Awatar użytkownika
ihasia
500p
500p

Post »

Kielbasa od poczatku do konca robota moja i meza.
jak najbardziej da sie w domowych warunkach, potrzebujesz dobrej maszynki do miesa z nakladka do kielbas, no i oslonki albo flaczki.
SMiechu bylo co nie miara przy naciaganiu tego flaczka na szpryce ;:112
kielbaska wyszla super smaczna od razu sprobowalismy po zaparzaniu teraz stygnie sobie w wodzie i dochodzi... do siebie:-)

Boczek majerankuje czosnkuje i roluje, potem zalewam odrobina oleju i zostawiam az sie zmaceruje na kilka godzin, czasami smaruje musztarda wtedy mieso jest kruchutkie i soczyste tak zrobilam ze schabem ze sliwka i wyszeld przepuyszny ( tez musielismy po kawaleczku sprobowac zeby potem u mamy wstydu nie bylo).
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11

Post »

Witaj Ihasiu jeszcze raz ;-)

Mniam kiełbaska fajna, ja swoją białą będę robić jutro ........ a moją szyneczkę widziałaś, są gdzieś fotki w moim wątku.

A zdradzisz mi jak doprawiasz swoją białą.... Zwykłą kiełbaskę robiłam i wyszłapyszna, ale białej jeszcze nie :-)
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agnieszko :)

Rododendronem się nie martw, wygląda bardzo zdrowiutko :) Faktycznie pąków kwiatowych nie ma więc urośnie pięknie, poczytaj w wątku o RH jakie jedzonko mu dostarczyć żeby pięknie zakwitł, z tego co pamiętam to chyba potasu, ale głowy nie dam.

Fajnie, że pomagasz sąsiadce, przy okazji będzie coraz ładniej koło Waszego domu :)
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”