Zakątki na Dębowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym

Post »

Maska-Marysiu Prawdziwa, prawdziwa.Ruszała się sama.I popiskiwała.
Ale nie sledze do końca igraszek Fiony. :wink: Moja też próbuje muchy kapać.Wygląda to komicznie. ;:306
Floksiki się rozrosły.Jak przekwitną.Trochę ich poprzycinam i posadzę w inne miejsca też.
any57-Andrzeju Aby zrobić fajne zdjęcie swoim roślinkom , nie raz trzeba pokłony im bić.A także położyć się na trawie.Ja właśnie to znam. ;:173
Fajnie,ze i tobie zdjęcia z tej pozycji się udały.Zaraz pójdę zobaczyć, co tam u ciebie słychać. :)
danuta z-Danusiu Dzisiaj włąsnie odpoczywam..
Ja też tak mam, jak usiądę aby odpocząć to zaraz widzę,tu trzeba coś podwiązać,, tam podeprzeć, tam poprawić, tam przyciąć. i już lecę.Ale dziś odpoczywam. ;:173
Dzięki za rade.To ja też po przekwitnięciu Smagliczkę przytnę.Bo taka powyciągana i rachityczna się zrobiła.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Wilczomlecz z dedykacją dla Martusi- koziorożec ;:167
Obrazek
Obrazek

daysy Dziękuję za każde słowo.
W tych wazonkkach myśl na czas letni posadzić rojniki.
Fiona to nasz kochany zwierzaczek. ;:167
Dziękuję za wiadomości co do siewek ciemierników.Bedę zwracać uwagę.A jak one się pokazują to kiedy na jesieni czy na wiosnę ?
Chętnie obejrzałabym jak te siwki ciemiernika wyglądają.
tulipanka-Wiolu Bardzo dziękuję za te pozytywne słowa pod adresem mojej fotografii. ;:196
Tulipany i już przekwitły i jeszcze kwitną i jeszcze są pakach. ;:108
Floksiki ładnie się rozrosły,Jak przekwitną to chcę je poprzycinać i trochę ponasadzać w inne miejsca.
korzo_m-Dorotko Tak, tak, Fiona to dobry, wierny i łowny kot.I sama sie tego nauczyła.Chyba ja 3 lata miała.Bo pierwsze tylko na weekendy ją zbieraliśmy na działkę.To oswajała się z naturą , trawnikiem i itp.A potem instynkt się odezwał.
Dziękuję za pochwałe moich dekoracji .Jeszcze kilka pomysłów na białe mam. ;:108 ;:108

Obrazek

Obrazek
Drugi ciemiernik cuchnący- w tym roku nie zakwitł jeszcze
Obrazek
Dobrego świętowania wam życzę ;:3
U mnie to słonko, to chmurki , to wiatr, to kropi , to znowu słonko..itp..
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogromne poduchy floksów bardzo mi się podobają. Jak wysokie rosną? Białe dekoracje w połączeniu z białymi kulami lamp fajnie rozświetlają rabatki. Fiona sprytna kotka proszę wygłaskać. Czy komplet wypoczynkowy jest wykonany z wikliny?
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Aniu pięknie w twoim ogrodzie... Kwitnienia, nasadzenia, dekoracje to wiosna w pełni, Twoja nieco cieplejsza niż moja, bo u mnie bzy jeszcze nie kwitną. Dla Fiony specjalne głaski... taka elegancka z niej dama. ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Aniu majowo.

Floksikowa rzeczka super wygląda, ja je uwielbiam bo kwitną pięknymi poduchami :D
Lilak już kwitnie, to pewnie cieplej u Ciebie, u mnie pada i pada...
Piękne tulipanki, masz sporo kolorków tych roślinek ;:138 pewnie dosadzasz co rok?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu no i bardzo dobrze ,ze odpoczywasz chociaż jeden dzień widzisz nawet Fionka odpoczywa po ciężkiej pracy :wink: Zuzia to samo robi z myszami ale wiekszość jej ucieka, bo w pewnym momencie nudzi sie zdobyczą .Myszki oczywiście są zadowolone ,ze uciekły z życiem .Wypoczywającej majówki ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Chyba wszyscy mamy tak samo Aniu. Pogoda sprzyja odwiedzaniu wirtualnych ogrów i klikaniu - już z kolejnym forumowiczem mijam się w komentarzach :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Pogoda nie taka znów majowa o jakiej marzymy nam się przytrafiła ale miejmy nadzieję, na lepsze dalsze dni Rośliny w ogrodach i chwasty rozwijają się zgodnie z kalendarzem biologicznym!U Ciebie Aniu piękne zdjęcia ogrodowe ukazują całą jego świetność!Miło oglądać! ;:138 ;:138 ;:167

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

;:167
Obrazek

Obrazek

jonatanka-Asiu ; Krychna-Krysiu Mi też się podobają te poduchy floksikowe.Jak przekwitną zamierzam je przyciąć, trochę podzielić i w inne . Wysokość 10-15 cm.U mnie wsparte na kamienieniach, to może inaczej wyglądają .
Jakoś mnie wzięło na białe dekoracje ;:108
Meble ogrodowe to bambusowe ;:173
Ok, dla Fionki będzie głaskano.Pozdrawiam majówkowo :)
ewarost-Ewuś Dziękuję za pozytywne słowa co do moich rośli, dekoracji i ozdób ;:196
U mnie lilaki dopiero zaczynają...a u innych juz kwitną.A ja myślałam ,ze ja jestem na tym wschodzie na końcu :roll:
Tak co roku dosadzam tulipanki,,,i te pierwsze juz prawie nie kwitną.Trochę mnie to wkurza.Ale gdym nie dosadzała..to chyba maluteńko miałabym tulipkow.
JAKUCH-Jadziu Dzisiaj solidnie dopiero odpoczęłam.Caly dzień byl luzikowaty.Trochę czasu było na książkę, która ponad miesiąc temu została odłożona i niedokończona...jeszcze troch mi zostało do końca..ale mąż wrócił z rybek.Też dzisiaj pojechał odreagować i odpocząć ;:108
any57-Andrzeju Oj,to prawda dzisiejsza pogoda była taka barowa.Ale jak ktoś był sam to ,, można było pozaglądać po ogrodowych watkach to też bardzo fajny czas ;:108 i poczytać książkę ;:167
marpa- Maryniu To prawda pogoda na majówkę bardzo specyficzna.A jak dla mnie do odpoczynku bardzo dobra.

chwasty niestety rosną już wszędzie.Chyba na każdej rabacie je widziałam.
Chyba szykuje się dzień odchwastowania. Ale to już po niedzieli .
dziękuję bardzo za miłe komentarze co do zdjęć ogrodowych

Hortensja dębolistna
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Annabell
Obrazek

Dziś dzień odpoczynku prac ogrodowych,,trochę w kuchni,, i poczytałam książką w foteliku ;:167
A mąż pojechał na trochę na rybki.
I taki oto jego połów ;:173
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kwitną porzeczki
Obrazek
Hortensja dębolistna
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Jeszcze jest siatka z tyłu.Bedzie zdjęta w tym roku.
I pójdzie w inne miejsce.I będzie wówczas widok na warzywnik. i resztę przestrzeni
Obrazek
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Aniu piękne zdjęcia, hortensje widzę pną się w górę i pięknie zielenią ;:333 Chwasty to u każdego niestety, one rosną jak szalone i niczego nie potrzebują... ale cóż taka to już nasza rola ogrodników żeby im przeszkadzać w rozchodzeniu się po całym ogrodzie :)
Połów udany więc mąż na pewno zadowolony, a Ty również bo będziesz mogła świeżą rybkę zjeść :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne widoczki szczególnie karpików i leszczy, a te podobne do dorszów te ciemne czy to małe sumy ??? Cudne kwiaty Ani, a na trawie dywan z jej płatków, jabłonka też cudne ma kwiaty. No wreszcie trochę odpoczynku zasłużonego na dodatek ;:215 https://images89.fotosik.pl/170/4adac2c0ba65b5d0.jpg
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Aniu uwielbiam ozdoby ogrodowe oglądać u Ciebie, można co nie co podpatrzeć, tylko ja wiecznie ograniczona w czasie i mam dużo zaległości w malowaniu własnie swoich ozdób ogrodowych, karpie pychota, lubię bardzo te jeziorowe, nie hodowlane, one takie słodziutkie mięsko mają, ogólnie rybi bardzo lubię, często goszczą u nas ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu ależ pięknie u Ciebie. Te kwitnące roślinki ale i wszelkie ozdoby, które nadają charakteru temu ogrodowi. Świetne miejsce na tarasie do podziwiania ogrodu, a i kotek się widać tam dobrze czuje.
U nas też pogoda w kratkę, ale raczej tochłodno. Jednak i ja przez te dni pobylam sobie na działeczce. Ale mam wrażenie, że u mnie jeszcze nie ma takiej wiosny jak u Ciebie.
Fajnie, że mogłaś sobie odpocząć, a i dla Pana eMa brawa za niezły połów.
Pozdrawiam i dobrej niedzieli życzę ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Aniu dzisiaj na laptopie działam, jaka to różnica patrzeć na Twoje włości na dużym ekranie...pięknie. Pracy na pewno dużo ale każda roślinka, gałazka, ozdoba sprawia wielką radość a jak motywuje do dalszych działań.
Kolacja smaczna i już zapewne gotowa.....trochę nie lubię zapachu po smarzeniu ryb ale znoszę bo je lubię.
U mnie bardzo zimno, krzątam się po domku, eM wziął się za cytrynówkę aby było się czym rozgrzać, a witamina C dobrze niweluje skutki alkohoalu więc lekarstwo na zimne dni w urobku ;:306 ;:306

pozdrawiam
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06

Post »

Aniu!Pieknie u Ciebie...Niby dużo kwiatów a tak dużo wolnego miejsca (i tego Ci trochę zazdroszczę) U mnie ścisk i tłok..trudno wejść gdzies do środka grzadki by czegos nie nadepnąć...To przyczyna moich licznych chciejstw i licznych chorób typu liliomaniactwo,daliomaniactwo,hortensjomaniactwo i tak bym jeszcze mogła wynienić kilka..a działeczka niestety nie z gumy...Stad efekt tłoku...Ale to tylko moja wina ;:14 Pozdrawiam serdecznie!
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, bardzo lubię spacerować po Twoim pięknym ogrodzie. ;:65 ;:65 ;:303
Masz tak pięknie zaaranżowane poszczególne zakątki, które wspaniale ze sobą współgrają, tworząc uporządkowaną, wspaniałą całość. ;:138 ;:138 ;:138
Kolorowe kwiaty, świeżutka zieleń, biel ogrodowej biżuterii i kamień cudownie się komponują. ;:63 ;:63
Podziwiam Twój artystyczny gust. ;:433
Ciepłego ;:3 życzę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”