Moja już dojrzała działka cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja już dojrzała działka cz. 14

Post »

Witaj cie kochani :wit
Ale sobie dzisiaj popracowałam na działeczce, ale było fajnie, jestem zmęczona, ale zadowolona :tan Już tyle oznak wiosny, że zima musi odejść, nie ma wyjścia innego.
Maryniu i u Ciebie będzie odpowiednia pogoda działkowa, przecież niedługo marzec, a w marcu już będzie pięknie :wit
Dorotko ciekawa jestem co u Ciebie na działeczce słychać :wit
Beatko, fajnie, udało Ci się z tym zdjęciem ;:215
Magdo, masz rację jest coraz piękniej, aż z działki dziś mi się wracać nie chciało ;:3
Martusiu wiosenka piękna się zaczyna, sama zobacz, dziś upajałam się nią aż do bólu głowy, chyba za długo na świeżym powietrzu byłam ;:306

Od sąsiadki działkowej dostałam dziś Karaganę syberyjską, mam ją prowadzić na nóżce, tak jak u niej, będzie fajnie wyglądać w okolicy oczka :tan

Obrazek

Czy Barwinek o tej porze roku powinien kwitnąć?

Obrazek

Oby już mocnych mrozów nie było bo Wisteria i Złotokap mają mnóstwo pączków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co powiecie na kwitnącą Miodunkę ;:oj

Obrazek

Reszta też ładnie wygląda

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiosna ,wiosna nadchodzi...u mnie też krzewy pączki mają,oby im jakieś przymrozki nie zaszkodziły :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Niesamowite Iwonko tyle oznak wiosny to mowy nie ma o większych przymrozkach. Ja dzisiaj też zauważyłam kiełki na różach, ale krokusy jeszcze w listeczkach. Ciekawa ta karagana :D :wit ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Wow ;:oj Iwonka u Ciebie to można by rzec, że ta wiosna to już zaawansowana :) Ale pięknie wszystko wygląda i rośnie jak na drożdżach, miejmy nadzieję, że zima już została przepędzona :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko , też bym już chętnie popracowała w ogrodzie bo pogoda wręcz wymarzona i ciągnie człowieka do natury . Miejmy nadzieję , że zima da sobie już spokój i nie będzie robiła nam pod górkę .Jak pamiętam to w zeszłym sezonie zimnej Zośki nie było , więc może i w tym będzie dobrze .Fajnie , że mogłaś nacieszyć oczy pierwszymi kwiatkami bo właśnie szczególnie one tak bardzo nas cieszą .Ciekawa jestem czy i ja w sobotę będę cieszyła się z pierwszych kwitnień .Miłej pracy na działeczce i dużo ;:3
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Przylaszczka, barwinek i miodunka kwitnące w lutym to prawdziwy ewenement.
Podziwiam Twoją promieniującą radość i zapał do pracy. Wiosna już na pewno zostanie.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko ależ roślinki poszalały ;:202 Miodunka kwitnąca w lutym to ewenement nawet u mnie nie ma ta wesoło .Dzisiaj znów przymrozek dobrze ,że mam okryte młode listki wychodzących chryzantem i ostrogowca .Kopczyki na różach dalej są i wstrzymałam sie z cieciem, bo nie warto na razie ryzykować .Ty możesz śmiało poszaleć, bo u Ciebie prawdziwa wiosna . ;:196 Dzisiaj chciałam zrobić fotki kwitnącym krokusom i złośliwość rzeczy martwych wysiały baterie jednak nic straconego jutro tez jest dzień pojutrze również :)
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dwa dni pracy a na forum tyle się dzieje, dziś to muszę nadrobić, nadrobić też muszę prace domowe związane z wysiewami, a ile jeszcze przede mną to sami zobaczycie ;:oj

Obrazek

Dorotko też mam taka nadzieję, patrzę na długoterminową pogode, nie jest źle, choc do konca tej pogodzie nie wierzę ;:108
Marysiu, ciekawa ona i jak ładnie uda mi się ją poprowadzić, to będzie fajnie wygladała ze zwisającymi gałązkami ;:215
Mariuszu trzymamy wiec za wiosne kciuki ;:215
Elu życzę Ci z całego serca takiego fajnego "relaksu" na działeczce ;:196
Lidziu sama zaskoczona byłam tymi kwitnieniami, a radość wielka z pierwszych prac po zimie, choć na drugi dzień to odczułam porządnie w kościach, to jednak zadowolenie wielkie ;:138
Jadziu u Ciebie trochę inne temperatury, no to jeszcze czekasz, u nas to chyba już nic złego nie będzie, to szaleje jak tylko mam możliwość ;:108

Pokażę Wam swoje wysiewy, co niektóre do pikowania, więc musze to dziś zrobić więc na działeczkę dziś się nie wybiorę, jutro znowu do pracy więc działeczka poczekać musi ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko niesamowita ilość nasion a do pikowania ;:oj Strach sie bać ja mam tylko pomidorki a to tylko po 2-3 ziarenka w każdym pojemniczku Na razie pikować nie trzeba ,chociaż puściły już listki właściwe.Wczoraj dosypałam również po parę nasionek z każdego sortu .Na oknie mam chłodno, więc zbytnio sie nie wyciągają . Achhh te nasze szaleństwa :;230 Udanego weekendu
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Do pikowania rzeczywiście masz sporo, ale bardziej zadziwia mnie to, co jeszcze wysiać zamierzasz ;:oj Przecież to ogrom. Mogę tylko pomarzyć o porządkach w ogrodzie, jeszcze długo do tego nie dojdzie, a potem będę się grzebać do maja. Jak dobrze pójdzie ;:223
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,tak w przerwie gotowania obiadku wpadłam do Twojego ogrodu ,bo ja w kuchni myślę co u Was już rośnie ,no i nie pomyliłam sie ,sieweczek maluśkich mnóstwo i jeszcze tyle do wysiewania ,ja nic jeszcze nie sieję dopiero 8 będę wysiewac pomidorki ,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

No to szykuje się nie tylko praca, ale i trzeba będzie wygospodarować kawał parapetu :;230
Ciekawa jestem Iwonko tych nasion do wysiania ;:oj
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Tak dni mi uciekają, że nie nadążam ze wszystkim, maluszki popikowałam, kolejnych wysiewów na razie nie robiłam, bo na parapecie ciasno, najpierw kilka pudełeczek z wysiewami muszę wydac w dobre ręce, miejsce na kolejne zrobić. Dzisiaj pogoda u nas deszczowa, ale na małą wycieczke się wybraliśmy, bo kolejny tydzień pewnie znowu w pracy spędzę. działeczka czeka na lepszą pogodę. Wszystkim Wam życzę dobrego i ciepłego nowego tygodnia.
Marysiu te kolejne nasionka do wysianiato rózne dziwne dynie, fasolki, arbuz i kwiatki, te będę jeszcze wysiewać w domu, Marzymięta, Sanwitalia, Malcolmia, jakaś Nasturcja, Tytonie, Balsamka, Farbownik, oczywiście Klip Dagga i Cleome, Szałwię olbrzymią i cos nie pamietam już co jeszcze ;:oj
Martusiu miałam nie siać pomidorów tylko kupić, ale czarnego pomidora nasiona mieć będę więc tego wysieję, bardzo lubię te pomidorki, życzę dobrego tygodnia :wit
Iwonko zdążysz i Ty z pracami, ja przystopowałam, pogoda i praca na razie nie pozwalają, a w domku się bawię, choć tyle mogę w ziemi pogrzebać ;:108
Jadziu już trochę popikowałam, ale jeszcze nie wszystko się nadaje do tego, no a pomidorki siać będę, papryczka za to ładnie wzeszła, ale tej jeszcze nie pikuję, czekam do połowy miesiąca i będę siała kolejne nasionka ;:108
Dziś pokażę Wam zdjęcia z krótkiej wycieczki po Szczecinie
Szczecińskie Wzgórze Kupały. Miejsce, w którym niemieccy wysiedleńcy grzebali ciała swoich bliskich, zmarłych z chorób i wycieńczenia, Polacy nazwali Wzgórzem Kupały.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko - no szybciuśko Ci zakwitła ta miodunka.
Już wiosna u Ciebie prawie na całego.
Ilość wysiewów - oszałamiająca ;:3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piękne miejsce z tyloma przebiśniegami a u mnie ani jeden jeszcze nie zakwitł .Muszę dać je bardziej do słońca moze wtedy szybciej zakwitną .Smutna historia z tym Wzgórzem Kupały .Powoli zdążysz wszystko popikować spokojnie ;:196 Miłego tygodnia i oby pogoda dopisała, bo u nas dzisiaj wiało przeokropnie jednak ogródkowanie zaliczyłam ale tylko zdjęciowo
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”