Hosta foto rok 2008
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
In vitro gwarantuje przede wszystkim szybkość. Z tą czystością odmiany już bym uważał. Nie wiem jak hosty (być może są genetycznie stabilniejsze) ale taki na przykład liliowiec potrafi zmutować i nie wygląda już DOKŁADNIE jak rodzic. Kupując taką niesprawdzoną trawkę z hodowli in vitro można się niemile rozczarować.Pidżama pisze: W ubiegłym roku dzwoniłam do tej firmy, prowadzą wyłącznie sprzedaż hurtową.
In vitro gwarantuje czystość odmiany i pozwala na szybkie rozmnażanie roślin.
Dokładnie, hosty są bardziej zmienne od liliowców, in vitro nie jest więc gwarantem czystości odmiany. Metodą tą pozyskuje sie CUDA! Wredne hosty:)
Na przykład większość klonów Striptease tym sposobem wraca do Hyacinthiny:(
Strona, o której mówicie to wyłącznie sprzedaż hurtowa, potwierdzam wiec wyznania Pidżamy ( ale zabrzmiało
). W dodatku pani niechętna dla Polski, nastawia się na sprzedaż do ...Holandii. Brak patriotyzmu 
Sun Kissed 2 lata Baby Bunting 3 lata

Na przykład większość klonów Striptease tym sposobem wraca do Hyacinthiny:(
Strona, o której mówicie to wyłącznie sprzedaż hurtowa, potwierdzam wiec wyznania Pidżamy ( ale zabrzmiało

Sun Kissed 2 lata Baby Bunting 3 lata

Pisałam maila do firmy o której mowa i dostałam taką odpowiedź:
"Nasza firma zajmuje się jedynie rozmnażaniem roślin metodą in vitro.
Natomiast produkcją sadzonek i ich sprzedażą zajmuje się kolega
Stanisław Karski e-mail: ............
Pozdrawiam
Jerzy Foszczka"
adres e-mail podany,ale nie wiem,czy mogę podać publicznie,więc jeśli ktoś chce to na PW
Stanisław Karski e-mail: ............
Pozdrawiam
Jerzy Foszczka"
adres e-mail podany,ale nie wiem,czy mogę podać publicznie,więc jeśli ktoś chce to na PW
- raistand
Jakby coś to: "To nie ja to kolega!" ;)Ada pisze:Pisałam maila do firmy o której mowa i dostałam taką odpowiedź:
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kupiłam funkie w Ożarowie wysyłkowo oferta dobra dla początkujących 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jestem tu nowicjuszką
obejrzałam, przeczytałam, ... wpadłam z zachwytu "po uszy", ale poniewaz ja dopiero raczkuje w tym temacie, to moze uda mi sie uzyskac od Znawców temtu podpowiedź co moge wybrać na początek ? Nie ukrywam, ze ucieszyłyby mnie odmiany, na których wzrost nie musiałabym czekac latami
serdecznie pozdrawiam wszystkich Uzaleznionych
Ewa

- raistand
Ja nie podam konkretnych odmian. Kup takie jakie ci się podobają.Ave pisze:Jestem tu nowicjuszkąobejrzałam, przeczytałam, ... wpadłam z zachwytu "po uszy", ale poniewaz ja dopiero raczkuje w tym temacie, to moze uda mi się uzyskac od Znawców temtu podpowiedź co moge wybrać na początek ? Nie ukrywam, ze ucieszyłyby mnie odmiany, na których wzrost nie musiałabym czekac latami
serdecznie pozdrawiam wszystkich Uzaleznionych
Ewa

Hosty mają to do siebie, ze na efektowny wygląd trzeba niestety poczekać jakiś czas. W pierwszym roku czego nie posadzisz to i tak będzie miało najwyżej kilka listków. Hosta po prostu MUSI sie zadomowić i rozrosnąć. No chyba, że kupisz gdzieś już rozrośnięty okaz.