Królestwo Aniusi
No tak i okazuje się, że handlowcy oszukują. Cała ta sprawa z moimi roślinkami nie dawała mi spokoju i odbyłam dziś wędrówkę po centum gdzie je kupowałam choć jest oddalone od mojego miejsca zamieszkania o ponad 80 km. Sprawdziłam nazwy i po krótkim przemyśleniu tego co napisał mi Karo doszłam do wniosku, że mam dwa krzaczki o podobnym wyglądzie jeden duży, jeden mały ale tego samego gatunku. Podpisane były różnie, bo miała to być Amorfa zwyczajna i Perełkowiec japoński a okazuje się, że mam dwie amorfy. Ta duża rzeczywiście tak kwitła jak Amorfa a miał to być Perełkowiec. No cóż jakoś to przeżyję .
Dziękuję Ci KaRo za trafne spostrzeżenia i pomoc.

Dziękuję Ci KaRo za trafne spostrzeżenia i pomoc.
Witaj Aniusiu odwiedziłam Twój śliczny ogród, pięknie zagospodarowałaś, masz dużo pięknych kwiatów i różnorodnych krzewów, wśród nich śliczne róże a altanka aż chciałoby się w niej posiedzieć taka ładna. Tym bardziej jest mi przyjemnie, bo sąsiadujemy ze sobą, dzieli nas około 40 km. Pozdrawiam serdecznie Irena.
Witam Irenko! Skoro bardzo Ci sie podoba mój ogród i altana i dzieli nas tak niewielka odległość to zapraszam częściej do odwiedzin, jak również w realu. A czy mogę wiedziec skąd jesteś?
Irenko ale mój ogród jest niczym w porównaniu do Twojego. Cudnie kolorowo i wszystkie roślinki takie zdrowe i duże. Gratulacje!!!
Irenko ale mój ogród jest niczym w porównaniu do Twojego. Cudnie kolorowo i wszystkie roślinki takie zdrowe i duże. Gratulacje!!!

- tulipanka
- Przyjaciel Forum
- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu
Troszkę opuściłam Twój wątek, ale już wszystko nadrobiłam.
Gratuluję ci zakupu amorfy. Piękny to krzew i jest również na mojej liście chciejstw
Baaardzo podobają mi się Twoje róże. Ale chyba cię to nie dziwi, bo róże już tak mają, że podobają się prawie wszystkim
Cóż jeszcze mogę dodać. Jak zwykle, pokazałaś dużo ładnych roślinek.

Troszkę opuściłam Twój wątek, ale już wszystko nadrobiłam.
Gratuluję ci zakupu amorfy. Piękny to krzew i jest również na mojej liście chciejstw

Baaardzo podobają mi się Twoje róże. Ale chyba cię to nie dziwi, bo róże już tak mają, że podobają się prawie wszystkim

Cóż jeszcze mogę dodać. Jak zwykle, pokazałaś dużo ładnych roślinek.

Witaj ponownie Wiolu!
Rzeczywiście róże to prawdziwe królowe i chociaż byłyby brzydkie to i tak są cudowne. Oj, głupio to zabrzmiało ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. Każdy krzak, każdy kwiat zachwyca i powala na kolana a jak już pięknie pachnie to "raj na ziemi".
Twój ogród odwiedzam systematycznie ale nie pozostawiam po sobie śladu za co przepraszam. Podoba mi się tak bardzo, że jak chcę coś napisać to brakuje mi słów. Masz pięknie kolorowo, czyściutko, pachnąco i oczywiście jeszcze do tego grajek przygrywa. Sama rozkosz. Pozdrawiam.
Rzeczywiście róże to prawdziwe królowe i chociaż byłyby brzydkie to i tak są cudowne. Oj, głupio to zabrzmiało ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. Każdy krzak, każdy kwiat zachwyca i powala na kolana a jak już pięknie pachnie to "raj na ziemi".
Twój ogród odwiedzam systematycznie ale nie pozostawiam po sobie śladu za co przepraszam. Podoba mi się tak bardzo, że jak chcę coś napisać to brakuje mi słów. Masz pięknie kolorowo, czyściutko, pachnąco i oczywiście jeszcze do tego grajek przygrywa. Sama rozkosz. Pozdrawiam.