Moje, moje - Mania
- Agnieszka Gie
- 100p
- Od: 15 maja 2008, o 16:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 18:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Zgredo
- -Moderator Forum-.
- Od: 1 maja 2008, o 15:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maniu, czy to na środku
to senecio rowleyanus ? I czy funkcjonuje to pod jakąś inną nazwą?
"Wysoko mnie ceni - mówisz? Wiem, zażądałby więcej niż 30 srebrników"
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Moje... wszystko
Czy wolność oznacza anarchię?
Trochę bida u mnie z aparatem (karta się znalazła sporo km od korpusu, została jedynie komórka), ale było nie było - kwitnienie trwa już ponad pełny miesiąc :

Opuncje stoją (jedynie albispina zaczyna coś się ruszać) no i echino zrobił się w jednym miejscu kudłaty, ale nie zapeszam. Gymno też wypuszcza tylko 1 kolorowego kwiatka.
Okazuje się, ze jedynie żelazne rośliny - o których wyżej - postanowiły u mnie zakwitnąć. Reszta na razie ani drgnie

Opuncje stoją (jedynie albispina zaczyna coś się ruszać) no i echino zrobił się w jednym miejscu kudłaty, ale nie zapeszam. Gymno też wypuszcza tylko 1 kolorowego kwiatka.
Okazuje się, ze jedynie żelazne rośliny - o których wyżej - postanowiły u mnie zakwitnąć. Reszta na razie ani drgnie

- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne kwiatuszki
Podoba mi się też Twój pomysł na zbiorcze sadzenie kaktusików w jednej doniczce, u mnie to za bardzo nie wychodzi. Nie umiem ich odpowiednio dobrać w skutek czego jeden rośnie jak szalony i zakrywa te rosnące wolniej. Ale się uczę i może kiedyś będę miała takie piękności na parapecie
Gratuluję kwitnięć!

Podoba mi się też Twój pomysł na zbiorcze sadzenie kaktusików w jednej doniczce, u mnie to za bardzo nie wychodzi. Nie umiem ich odpowiednio dobrać w skutek czego jeden rośnie jak szalony i zakrywa te rosnące wolniej. Ale się uczę i może kiedyś będę miała takie piękności na parapecie

Gratuluję kwitnięć!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Pięknie dziękuję ;)
Wiesz - to jest moje jedyne "zbiorcze zestawienie" kaktusów - bo zawsze kombinowałam jak koń pod górkę i dosadzałam różne, nawet te z różnym zapotrzebowaniem na wodę itd. Od jesieni zgrupowałam jedynie mammillarie (poza .... mini ferakiem chyba z siewu, bo już nie miałam gdzie go upchnąć) i jakoś widać im to pasuje.
Pozdrawiam
Wiesz - to jest moje jedyne "zbiorcze zestawienie" kaktusów - bo zawsze kombinowałam jak koń pod górkę i dosadzałam różne, nawet te z różnym zapotrzebowaniem na wodę itd. Od jesieni zgrupowałam jedynie mammillarie (poza .... mini ferakiem chyba z siewu, bo już nie miałam gdzie go upchnąć) i jakoś widać im to pasuje.
Pozdrawiam