Ostatnie wakacje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ostatnie wakacje

Post »

Witaj Seba :wit . Wiosna u Ciebie pełną gębą ;:3 . Zdjęcia Twojej okolicy są bardzo ciekawe , masz tam prawdziwie naturalistyczne widoki ;:108 . Fajne bagna i zwalone drzewa ;:215 . Rośliny bardzo szybko nadrabiają późniejsze rozpoczęcie sezonu. Zanim się obejrzymy będzie prawdziwy busz ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

;:oj ;:oj ;:oj

Takie zdjęcia, że dech zapiera! Coś niesamowitego!

Każde jedno cudowne!

A ten irys, ze swoim obłędnym kolorem, to cud normalnie.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Witam po przerwie, czas goni jak głupi, a ja nie mogę się obrobić z niczym . Rabaty znowu zarosły chwastami, truskawki nadal nie uprzątnięte i totalny syf na podwórku :wink: Zaczynają kwitnąć czereśnie, zakwitły wszystkie hiacynty i zaczynają tulipany. Wszystko rośnie tak szybko, że zdjęcia sprzed 2-3 dni są już nieaktualne. Dzisiaj udało mi się obsiać warzywnik, który wczoraj zyskał ogrodzenie ! Tak, dożyłem tej chwili :D Teraz mam święty spokój z grzebiącymi w grządkach kurami, które też zjadały pomidory .
Dzisiaj obsiałem warzywnik, wszystko co planowałem zrobiłem. A nie było tego aż tak dużo, bo miałem dzisiaj maturę ustną z polskiego :wink: i wróciłem do domu przez południem .
No i miałem dwóch gości z forum :D Ewo i Andrzeju, dziękuje bardzo za tą wizytę ! :D

Czytam Wasze wątki, ale już napisać to nie mam za bardzo kiedy. Rok szkolny można powiedzieć, że się skończył. Oficjalnie za dwa tygodnie w piątek, natomiast obecność sprawdzana jest do nadchodzącego poniedziałku . Za równy miesiąc będę ... wolnym człowiekiem :wink:

Piotruś opóźnienie już odrobione, można powiedzieć, że jest bardziej zielono niż rok temu . Takiej eksplozji życia jeszcze nie widziałem ;:173

Soniu z tego co zauważyłem, to nie przetrwały najmniejsze okazy . Reszta ma się dobrze i mam nadzieję, że w tym roku zakwitnie :D

Ula dziękuje :)

Aniu jedna chryzantema z małej sadzoneczki tak się rozrosła, że podzieliłem ją na chyba 10 części ( dość dużych ) Natomiast druga coś z ziemi nie wychodzi ...
Żabcia jest superaśna i przyciąga oko ciekawskich :D

Ewelinko kochana, jak jutro zrobię zdjęcie tego samego miejsca - rzeki i chaszczy nad nią, to padniecie z wrażenia ;:306
Byłem dzisiaj wieczorem - coś niesamowitego !

Asiu dziękuje ! :D Irysek, jak większość cebulowców z biedry nie jest taki, jak być powinien. ALE i tak mi się podoba :)
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiosna na całego !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I coś związanego z warzywami :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do reszty wątków zajrzę jutro , padam na twarz.
Dobrej nocy wszystkim :wit

Bym zapomniał. Cebulki z biedry to jakaś porażka, już nie kupię ! Hiacynty pomieszane, narcyzy nie te ... irysy w innym kolorze.
Bez przesady, kupuję to wymagam .
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Wiosna piękna, choć jak to wszystko rozkwitnie, to chyba oczopląsu dostaniemy od zdjęć. ;:306

Ale pięknie wszystko przygotowane, dopracowane. Podziwiam!
Awatar użytkownika
sauromatum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2010, o 08:54

Post »

Ja już dawno odpuściłem sobie takie zakupy marketowe :wink: Jeśli ktoś lubi niespodzianki i miksy to śmiało można kupować, ale jeśli ktoś chciałby konkretną odmianę i mieć pewność, że kupuje to, za co płaci to raczej polecam zakupy u sprzedawców zajmujących się tylko ogrodnictwem :wink:
Gratuluję dorobienia się ogrodzenia warzywnika :wink: Wiem jakie szkody potrafią kury zrobić

Powodzenia na maturze :)
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Seba, co za widoki!

Brak słów.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zaiste piękna Twoja wiosna, Seba! ;:138 ;:138
Ilość kwitnień imponująca, warzywnik przygotowany i zabezpieczony przed 'szkodnikami', warzywka dorodne wyczekują dogodnej pory, by wyruszyć w pole. ;:333 ;:333
No i matura za moment. ;:108
Podziwiam i powodzenia we wszystkim życzę. ;:167
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit

Ten post nie będzie zbyt wesoły. Ostatnio myślałem o mojej przyszłości, nadchodzącym dorosłym życiu, bardziej odpowiedzialnym .
Doszedłem do wniosku, że to co miałem pokazać, już tutaj pokazałem. Prowadzenie własnego wątku już mnie nie cieszy, jest tak naprawdę z przymusu. Nie sprawia mi to szczerze mówiąc radości, a przecież o to w tym głównie chodzi . Z dniem jutrzejszym go zamknę, nie wiem do kiedy, nie rzucam słów na wiatr. Nie obiecuję też, że go otworzę ponownie .

Asiu już nie zobaczycie więcej zdjęć. Może w wątkach do tego przeznaczonych coś wstawię .
To wszystko wymaga mnóstwa wolnego czasu, a ja po prostu nie wyrabiam się.
A wiosna naprawdę w tym roku piękna :D

Karol to były moje pierwsze zakupy cebulowe w markecie, dlatego takie zaskoczenie :D Chociaż np. w Lidlu nie ma aż takich wielkich pomyłek. Te internetowe zakupy są też czasem niepewne, kupiłem mojej mamie 100 czerwonych tulipanów a zakwitły na żółto ;:306
Dziękuje :wit

Ula dziękuje :wit

Lucynko niestety, ale w tym roku skupiłem się na warzywniku, trochę zapuściłem inne części działki. Jednak mam nadzieję, że po 15 maja to się zmieni . Plany mam spore, a na ich realizację i potem zajmowanie się tym będę potrzebował kolejnych wolnych chwil .
Dziękuje :wit

Przekierowanie usuwam/Adm.K

Pozdrawiam Was Ogrodnicy :wit
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Sebastian u mnie na razie te co zakwitły narcyzy z biedronki się zgadzają, ale z aldika i lidla wszystko pomylone. Niestety tak jest z tym kupowaniem, czasami się trafi czasami nie, dlatego nie warto kupować drogich cebul wtedy mały jest zawód jak zakwitnie nie to co planowaliśmy i można się cieszyć, że coś kwitnie.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu z narcyzów kilka sztuk się zgadza, jednak część jest inna. Sadziłem kępki na zasadzie - jedna opakowanie, jedna kępka.
Więc pomyłki na pewno nie ma. Za to odmiana Winston Churchill zaskoczyła mnie, bo dopiero wychodzi z ziemi ;:oj
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

Seba rozumiem Cię. Mnie na szczęście cieszy prowadzenie wątku. Może gdy będę miał tyle wypisanych postów.... :D Ciesz się życiem!!! Jesteś młody :)
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po prostu nie jest to przyjemnością, kiedy nie masz na to czasu . A zarywać nocy nie chcę.
Wróciłem na forum ze względu na znajomych, zaglądał będę oczywiście do waszych wątków ! :wink: i brał udział w życiu forum , ale trochę to ograniczę .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Seba będzie nam brakować Twoich pięknych zdjęć. Nie ma sensu prowadzić wątku na siłę. Pokazuj czasem swoje rabaty, a przede wszystkim warzywnik.
Tylko dobrych dni na czas nowych etapów w życiu. ;:168
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

Witaj Sebastianie :wit
Piękna wiosna u Ciebie ;:138 Wszystko kwitnie i widać, że żyje ;:63 Zielono się bardzo zrobiło :heja Piękny warzywnik, jak marzenie, tyle masz teraz miejsca na warzywka ;:173 Z tymi marketami tak czasem jest... coś obiecują, a rośnie co innego ;:174 Zmartwiłeś mnie tym, że zamykasz wątek i nie będziesz już pokazywał swojego ogrodu w całej okazałości ;:145 ;:145 Mam nadzieję, że jednak nie znikniesz całkiem z tego forum i co jakiś czas wstawisz jakieś zdjęcia :) :?:
Tak, więc... szerokiej drogi w nauce i za kółkiem :uszy
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”