No i znowu zostałem zaskoczony Waszym bardzo pozytywnym odbiorem Hippeastrum
'Apple Blossom'. Muszę podkreślić, że on też mi się podoba, ale złą opinię wyrobili mu sprzedawcy, gdzie u wszystkich był i jest takim hitem-kitem wpychanym w zamian konkretnych zamawianych odmian.
I ten pejoratywny wydźwięk pokutuje w człowieku i nic się na to nie poradzi, że jest nie za bardzo porządany. (U mnie 4 sztuki nigdy i nigdzie nie zamawiane).
Na jednym z forum ochrzczony mianem 'Osiołka' i tak tam pod tą nazwą funkcjonuje - niby sympatycznie, ale nie do końca.
No i doczekało się 'Jabłuszko' na naszym forum pełnej rehabilitacji i nobilitacji i wyrasta na 'Heros Super Star'. Muszę mu poświęcić extra sesję zdjęciową tylko szkoda bo przekwita II pęd, ale następnego jak wykwitnie potraktuję jak 'Gwiazdę'. I
Iwonko pachnie 'zarypiście', 'Chanel no 5 ' niech się schowa.

Jest u mnie ładnych parę lat i nie docierało, że ma zapach.

Tak to jest - cudze chwalicie...
Ale, się dużo dzieje z dnia na dzień i do roli gwiazdy pretenduje
'Grand Diva' :
ivonar Jesteś posiadaczką Cybistra 'Sumatra' o ile dobrze widzę, (wklej proszę jak się całkiem rozwinie takie 'on face')
Cybistry tak mają grupa 'Spider' ? kwiaty przypominające kształtem pająka. Wykwita u Ciebie na krótkim pędzie, bo cebula zanim do Ciebie dotarła przeszła swoje, ale następne kwitnienie będzie już ok! Pędy dorastają do 1 metra i więcej, ale kwiaty pozostaną takie niewydarzone jak określiłaś.
Przyjrzyj się moim Cybistrom 'Rose' i 'Emerald', pokrój kwiatka będzie podobny. Do nich trzeba się przekonać...