Róże, hortensje i dalie pod dębowym okapem. 18

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Róże, hortensje i dalie pod dębowym okapem. 18

Post »

Ta, dzięki, przypomniałam sobie
To jest po drugiej stronie stawu
Wesołych Świąt :wit
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
Dawno się nie odzywałam, ale podczytywałam i podziwiałam.Obiecuje poprawę ;:306 w nadchodzącym roku. A Tobie Wandziu życzę zdrowia i satysfakcji z ogrodowych poczynań ;:108 :tan
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandeczko . Wszystkiego dobrego w Nowym 20018 Roku i pięknych , nowych odmian dalii w nadchodzącym sezonie .
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Wandeczko przyszłam w Nowym Roku się przywitać i życzyć duzo zdrowia, radości i obfitości w ogrodzie i zagrodzie.

pozdrawiam
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Wandziu, w Nowym Roku życzę Ci wszelkiej pomyślności ;:196 ;:196 ;:196 ;:196 Samych sukcesów ogrodniczych, niechaj wszystkie roślinki rosną zielonym do góry ;:196 ;:138 ;:138
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jak możesz tak myśleć ;:219 Przyszłam,bo ciekawa byłam,czy ze wszystkim się obrobiłaś,czy dalie na czas wykopane i ogólnie co u ciebie.Ale skoro już posądziłaś mnie o taką interesowność,to zobowiązuję cię do uchwycenia zimy,która przyjdzie ;:209 I do dostarczenia tegoż pod właściwy adres ;:209 Oby przyszła,bo to,co się wyprawia na rabatach budzi grozę.Dzisiaj był już mróz 6 stopniowy,może to przerwie budzącą się wegetację.Dalii dokupiłam 15.Czekają w trocinach.Wykładające się rozchodniki i mnie denerwują.Porobiłam im metalowe podpórki,ale sadzenie grupowe też na pewno daje pożądany efekt.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

:wit
Zagubiłam się w daliowym wątku, a tu ogrodowy ucieka.
Nadrobiłam zaległości. Twój ogród wygląda wspaniale. Muszę koniecznie się wprosić do Ciebie.
Zakopczykowałaś róże :?:
Czy dalie dobrze Ci się przechowują :?:
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Wandziu witaj :wit oczywiście pamiętam, że pisywałyśmy u siebie w wątkach!
Wiem też od grupy lubelskiej, że przyjeżdzałaś na spotkania FO:)
Tradycja spotkań dalej się utrzymuje głównie dzięki kilku osobom takim jak Grabowski, czy Teresa z Tadziem.. Kasia.. Ale już coraz mniej osób przyjeżdża.. niestety ja zbyt późno dołączyłam i nie poznalyśmy się:/
Na ostatnim spotkaniu opłatkowym pojawił się temat spotkań ogrodowych.. więc może jeszcze będzie okazja do poznania się!:)
Tymczasem w Nowym Roku życzę Ci zdrowia i optymizmu, wiary i siły do pokonywania wszelkich trudności. Wiele radości! :)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Wandziu, odkryłam Twój daliowy wątek. Jestem pełna uznania; tyle odmian ;:oj Oj, musiałaś je mocno pokochać :D Pamiętam Twoje pierwsze zakupy; to nie było tak dawno...
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Madziagos, AguJa, nena08, leszczyna, pela11, AnaAn, Margo2, Miriam, Pashmina, aniap56 - kochani dziękuję wszystkim za odwiedziny, za życzenia i za pamięć!. Nic teraz nie wklejam, bo też nic się w ogrodzie nie dzieje. Na razie przeglądam oferty w internetowych szkółkach i powoli przygotowuję się do kolejnego sezonu. Dalie śpią w garażu, nawet do nich nie zaglądam, bo są owinięte gazetami i nie chcę w nich grzebać. Na razie interesują mnie tylko nasiona, może później pojawią się nowe pomysły.

Tymczasem życzę wszystkim Babciom i Dziadkom energii oraz radości życia w nadchodzącym sezonie ogrodniczym. Bywajcie!
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Wandeczko :wit

Z nowym rokiem odwiedzam ulubione ogrody i jestem zadziwiona zmianami jakie u Ciebie zastałam !
Tak wiele nowych, wspaniałych odmian dalii :heja Aż trudno uwierzyć, że tyle ich zgromadziłaś. Pięknie ubarwiły i wypełniły rabaty.
Jestem pod dużym wrażeniem Twojej nowej kolekcji. Jak zwykle działasz z rozmachem, nie bojąc się corocznej pracy związanej z wykopywaniem i przechowywaniem bulw ;:180
Wielkie brawa i serdeczne słowa uznania ;:138

Kochana, życzę z całego serca, by Twój zapał i pasja zaowocowały cudnymi kompozycjami, które pokażesz nam w tym sezonie !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mufeczko, bardzo, ale to bardzo miłą niespodziankę mi sprawiłaś swoją wizytą. Ogromnie mi przyjemnie, że o mnie pamiętasz i że tak sympatycznie się wypowiadasz o moim skromnym ogródku.
Wiesz, że swego czasu sądziłam, że właściwie to już nic nowego w ogrodzie mieć nie będę, bo już niemal wszystkiego próbowałam i mam za sobą rozmaite sukcesy i porażki ogrodnicze. A jednak znów nieoczekiwanie zapragnęłam zmian i oto są. A w tym sezonie zamierzam jeszcze wprowadzić na rabaty więcej kwiatów jednorocznych, bo ostatnio w ogóle o nich zapomniałam. Tak więc obecnie przeglądam sobie w marketach torebeczki z nasionami i myślę o tegorocznych zasiewach i uprawach. Podejrzewam, że Ty również snujesz ogrodnicze plany i marzysz o kolorowych i jednokolorowych kompozycjach. Ja z rozrzewnieniem wspominam Twoją białą rabatę, bo bardzo przypadła mi do gustu. :D
Dziękuję serdecznie za życzenia i przesyłam Ci buziaki. ;:196

W ogrodzie szaro, buro i ponuro, a poza tym badylkowato. Nie ma ani grama śniegu. Właściwie to tak wyglądało zawsze przedwiośnie, a teraz to mamy nie wiadomo co. Chyba wezmę się w końcu za przycinanie drzewek i krzewów liściastych, bo w lutym zdaje się już można. Bardzo mnie ciągnie do prac ogrodowych, nie mogę już usiedzieć w domu. Czy robicie już coś w ogrodzie?
Obrazek
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Witaj Wandziu :wit

I ja się wybudzam powoli z zimowego snu ;:224 Czas wstawać i siać jednoroczne.Lobelia u mnie pewnikiem jest i do tego ulubioną stipę wysieję,bo ciągle mi jej mało ;:108 jednoroczne i byliny potrafią cieszyć ;:333

Pozdrawiam :wit :D
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Wando,
z przycinaniem poczekaj jeszcze ze dwa tygodnie.
Na razie jeszcze czeka nas jeden mały epizod zimowy, ale mróz raczej nie będzie bardzo duży.
Mnie też już ciągnie do ogrodu.
Jednego dnia wzięłam grabie i posprzątałam suche, cienkie gałązki brzozy rozrzucone przez wiatr przed domem.
I na tym chwilowo zakończyłam tegoroczne prace ogrodowe.
Na ,,roboty ziemne" oraz wszelkie inne zajęcia ogrodowe jeszcze przyjdzie czas.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witaj Wandziu. ;:128 ,, Badylkowato ,,..fajnie to określiłaś , myślę że w większości ogrodów właśnie teraz tak jest. ;:173 . Mnie także rączki świerzbią do prac i nie wytrzymałam, tylko zrobiłam to na co jeszcze pewnie nie pora. Ufryzowałam iglaka, teraz się martwię zapowiadanymi mrozami ale mi ulżyło że coś podziałałam. ;:306 . Widzę u ciebie hortensje w dużej donicy, mam taką tzn donicę..wala się po kątach i nie wiem jak ją spożytkować. A może tak jak u ciebie wsadzić hortensję.. ;:224 . Co to za hortensja. :?: . Pozdrawiam serdecznie. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”