Działka na Kaszubach -

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka na Kaszubach -

Post »

Marysiu
Współczuję problemów zdrowotnych kotka Fidela, przypomina mi umaszczeniem trochę naszego Lolka.
Gdzie on się tak załatwił, jak ciepło :?: Może wirus jakiś :?:
Piękny wiek ,jak na kota.
Życzę biedakowi zdrowia ,żeby jeszcze Was pocieszył ;:196 :D
Marysiu iryski małe masz cudne, urocze klejnociki :D
Uwielbiam je choć nasze karzełki zastrajkowały w tym roku.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jajku, trzymam kciuki mocno za Fidela. Dobrze, że wychodzi na prostą.
Śliczne te irysy masz. Jest tyle odmian a ja najbardziej lubię fioletowe :lol:
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu urocze iryski. Dopiero tutaj na Forum widzę ile istnieje odmian tych cudownych kwiatów. Przepiękne masz u siebie na działeczce,

Fidelku ..trzymaj się kolego i nie stresuj swojej kochanej Pani.. Dużo zdrówka urwisku :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Marysiu, to miło, że kotkowi już lepiej. Moi rodzice też mają takiego staruszka pod opieką. Kotek mieszkał kiedyś u nas ale po narodzinach mojego młodszego synka przeprowadził się z nami do domu rodziców. Potem my wróciliśmy do domu, do bloku, a kotu było o wiele lepiej w domu z ogrodem i tam został. Wszyscy się dziwią, że kot wychodzący żyje tak długo.
To wzruszające, że Twój syn, jako dorosły już "chłop" ma taki sentyment do swojego zwierzaka ;:167 .
Irysy piękne. Rzeczywiście wielka szkoda, że tak krótko trzymają kwiaty.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Kochani moi - bardzo dziękujemy wszystkim za wparcie podczas choroby naszego Fidela. Nawet sobie nie wyobrażacie jakie to potrzebne w takiej sytuacji. Moje kochane stare kocisko doszło już do siebie - nawet już wrócił do roboty - chodzi na myszy do Kargula ( na razie jeszcze nic nie złapał - no i dobrze!)
Kot korzysta z życiana działce

Pod Białą Damą

Obrazek

W kocimiętce

Obrazek

Nad Leśną Kałużą

Obrazek

============================

Madziu - Fidel dostaje Scanomune już od tygodnia, biedne kocisko musi połknąć dziennie dwie tabletki - Urosept i Scanomune.

Mirko - Fidel to właściwie kot mojego syna. To on go przygarnął ze śmietnika. Z irysem Butter and Sugar miałam taką historię - kilka lat temu kupiłam w sklepie ogrodniczym pięć odmian irysów syberyjskich w kapersach. Każda inna oczywiście. I co się okazało gdy zakwitły? Otóż trzy z pięciu to były Butter and Sugar właśnie ;:223

Agnieszko - dzięki za miłe słowa!
A wiesz jak pięknie kwitnie w tym roku ten biały irysek od Ciebie? Muszę spróbować zidentyfikować co to za irys, bo faktycznie syberyjskiego nie bardzo przypomina. Wstawię później zdjęcia - bo mam je jeszcze w aparacie.

Izo - dzięki za wsparcie!
A wiesz, ja mam tak samo z tulipanami. Tyle jest odmian - a moje serce bije żywiej na widok czerwonego tulipana na tle majowej trawki. Dla mnie to kwintesencja wiosny.

Olu - ja też dopiero tutaj na forum zobaczyłam mnogość odmian wielu kwiatów - liliowców, irysów, mieczyków...
Fidelek trzyma się dzielnie, a my cieszymy się ze został z nami.

Kasiu - Wszystkie moje koty to już nastolatki. Czasem sobie myślę, że te wakacje na działce przedłużają im życie i poprawiają jego komfort. To już nasze siódme lato spędzane na wsi razem z kotami...oj jak ten czas leci....
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Marysiu tak bardzo cieszę się , ze Fidelkowi jest lepiej. Sama mam 16 letnia Zuzię, ktora jest zdrowa, ale ma ogromny problem z ruszajacymi się ząbkami i zapaleniami dziąsel. Kocinka teraz czuje się dobrze, ale bywały momenty, gdy stat pyszczka byl tak kiepski, ze po kilka dni nam nie jadła. Zyczę Fidelkowi duzo zdrowia i wielu dni, w ktorych będzie korzystał z życia na Twojej uroczej działeczce. :D
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Cieszę się, że Fidelek już ma sie dobrze :D I rzeczywiście chyba jest bardzo zadowolonly z pobytu w ogrodzie :D A wiesz, że od Wielkanocy mieszka z nami króliczek? Kochana jest nasza mała uszatka choć nad ranem rozrabia okrutnie i budzi mnie wcześniej niż budzik. Ale kochamy ją wszyscy bardzo.

Czy u Was też takie upały?
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj dziewczyny, mamy nowy kłopot z Fidelem. Zrobił mu się tłuszczak na przedniej łapce. Pokazywałam to naszej pani lek.wet. Powiedziała, że nic się z tym nie robi. A on dzisiaj rozdrapał sobie łapkę tuż obok. Wygląda na to, że jest tam drugi tłuszczak. Widok jest po prostu okropny. Jutro znowu weterynarz ;:223
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fidel wczoraj miał zabieg - usunięcie dwóch tłuszczaków z lewej przedniej łapki... Nosi abażur na główce, żeby sobie szwów nie rozerwał...
Nie wiem co się jeszcze temu biedakowi może przytrafić... ;:145

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, nic złego się Fidelkowi już nie przytrafi. Nieszczęścia chodzą parami a jemu przytrafiły się dwa, więc limit wyczerpany. Czy mieszkasz już na działce, czy z powodu kotka przedłużył Ci się pobyt w Gdańsku?
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu - jesteśmy na wsi a Fidel miał zabieg w lecznicy wet. w Nowej Karczmie. Bardzo fajna lecznica i bardzo kompetentna i empatyczna pani doktor. Zresztą polecana przez naszą Madzię, a to najlepsza rekomendacja.

Mój ogród w tym roku to jedna wielka klęska suszy. Rośliny ledwo żyją tak jak i ja. Nie mam siły podlewać codziennie całej dzialki. Ale są i małe radości - zakwitła posadzona w ubiegłym roku biała piwonia

Obrazek

I przecudne białe firletki kwieciste podarowane nam(mnie i Madzi) przez Justynkę-Klarysę. Ja nie dochowałam się roślin z ofiarowanych nasionek, ale w zeszłym roku Madzia podarowała mi samosiejki. Dzięki nim moja Biała Rabatka naprawdę okryła się bielą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ubogaciła się bardzo biała rabata. Podziwiam za konsekwencję w doborze roślin. Nie wiedziałam, że jest biała firletka.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Biedny Fidel miejmy nadzieje ,że już tylko będzie lepiej. W tej osłonce wygląda jak książę :)
Super fotka Fidela pod Białą Damą
U mnie podobnie jak u Ciebie, susza teraz od 3 dni chłodniej ale bez deszczu.
Uśmiałam się z Twojej przygodny z iryskami Butter and Sugar.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fidel nadal chodzi w abażurze. Szwy już zdjęte, ale gadzina wylizała sobie w poniedziałek łapę do krwi. Abażur założyłam na łepetynę i obiecałam, że będzie go nosił dwa tygodnie.

Mirko - trochę popadało u nas w ostatnich dniach. Podsiałam łysy trawnik i teraz muszę go podlewać :evil:

Kasiu - tę firletkę zobaczyłam u naszej Justynki - Klarysy i padłam z wrażenia. Musiałam ją mieć!

Bez zdjęć tym razem internet za słaby :evil: I za co ja płacę co miesiąc ;:223
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilie od Jagody - JagiS

Obrazek

I lilia wodna mojego syna. Rośnie i kwitnie u nas od 2010 roku :)

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”