Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
kupiłaś Vandę?
ja miałam nadzieję na większą ilość botanicznych, ale było malutko. o której byłaś na wystawie? ja pojechałam zaraz po lekcjach, czyli byłam mniej więcej od 14 do 15:30. zauważyłam, że na wystawie był wystawiony mój rysunek Phalaenopsis belliny. stał na takim stoliku blisko wyjścia, obok paru storczyków. zamierzam w niedzielę pojechać jeszcze raz, może coś jeszcze dokupię. w wątku o wystawach wstawiłam zdjęcia.
lueddemaniana jest malutka.była tylko 1 na wystawie. mówili mi, że to dorosła. mam nadzieję, że się zabierze. lepiej byłoby jej w orchidarium, ale nie mam, więc musi być na parapecie. jak bellina dała sobie radę, to ten też powinien.
pędzik na Liodoro jest coraz większy. pędziki na Vandach też podrosły.
ja miałam nadzieję na większą ilość botanicznych, ale było malutko. o której byłaś na wystawie? ja pojechałam zaraz po lekcjach, czyli byłam mniej więcej od 14 do 15:30. zauważyłam, że na wystawie był wystawiony mój rysunek Phalaenopsis belliny. stał na takim stoliku blisko wyjścia, obok paru storczyków. zamierzam w niedzielę pojechać jeszcze raz, może coś jeszcze dokupię. w wątku o wystawach wstawiłam zdjęcia.
lueddemaniana jest malutka.była tylko 1 na wystawie. mówili mi, że to dorosła. mam nadzieję, że się zabierze. lepiej byłoby jej w orchidarium, ale nie mam, więc musi być na parapecie. jak bellina dała sobie radę, to ten też powinien.
pędzik na Liodoro jest coraz większy. pędziki na Vandach też podrosły.
- Anusska
- 1000p
- Od: 10 paź 2008, o 15:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marzenia się spełniają
Tylko trzeba na nie trochę poczekać, bo inaczej nie byłyby marzeniami, a chwilową zachcianką
Śliczne woskowe, obydwa :P Mają może jakieś nazwy

Phal. lueddemaniana rzeczywiście nie jest zbyt duża, ale jest
Na pewno urośnie i zakwitnie - w końcu niektórzy hodowcy (amatorzy też) mieli sadzonki, które już zakwitły, to dlaczego ona, o wiele większa od np. siewki, nie miałaby dać sobie rady? 

Śliczne woskowe, obydwa :P Mają może jakieś nazwy

Phal. lueddemaniana rzeczywiście nie jest zbyt duża, ale jest

- Storczykowa
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Nowe nabytki przepiękne, te woskowe są cuuuuudne
trzymam kciuki za to maleństwo i życzę by jak najszybciej zakwitło

trzymam kciuki za to maleństwo i życzę by jak najszybciej zakwitło

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Dusia, fajne nowe nabytki. Bardzo ciekawe i nieczęsto spotykane w normalnych sklepach (kwiaciarniach czy merketach).
Ja odpuszczam w tym roku wystawy, nie pasuje mi ani Sosonowiec teraz, ani Kraków za tydzień, ani Wrocław. Zresztą nie mam już za bardzo miejsca po ostatnich zakupach
Ja odpuszczam w tym roku wystawy, nie pasuje mi ani Sosonowiec teraz, ani Kraków za tydzień, ani Wrocław. Zresztą nie mam już za bardzo miejsca po ostatnich zakupach

Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
WOW kopara mi opadła !
Są cudooooowne... , lueddemaniana urocza
, to też moje marzenie...
.
Ile już masz phalaenopsis ?

Ile już masz phalaenopsis ?
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Storczykowa
cieszę się, że wam się podobają. mi się też bardzo spodobały, a że nie było moich wymarzonych, to kupiłam te. jutro zamierzam jeszcze raz pojechać i coś jeszcze kupić. chciałabym equestrisa (był 1), ale pewnie do jutra go nie będzie.
co do rysunku, był wystawiony, wczoraj będąc na wystawie go podpisałam. był na nim Phal. bellina.
Phalaenopsisów mam obecnie 43. oprócz tego 6 Vand, 1 Vascostylis, 2 Tolumnie i 1 Dendrobium.
co do rysunku, był wystawiony, wczoraj będąc na wystawie go podpisałam. był na nim Phal. bellina.
Phalaenopsisów mam obecnie 43. oprócz tego 6 Vand, 1 Vascostylis, 2 Tolumnie i 1 Dendrobium.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dusia w avatarku masz zdjęcie Swojego maleństwa z wystawy
Ania

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;

- Storczykowa
nie. moje niestety nie kwitnie. w aatarku jest zdj. lueddemaniany z internetu. ciekawe, czy moja też tak cudnie zakwitnie (o ile w ogóle zakwitnie...)AnnaL pisze:Dusia w avatarku masz zdjęcie Swojego maleństwa z wystawyAnia
pędziki Vand i liodoro rosną. a na Phal. wyglądającym jak pink panther rośnie keiki. to keiki puszcza już pierwszy listek. wyrosło na pędzie.
- AnnaL
- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Życzę Ci by tak pięknie zakwitła. 

Początek mojej przygody.
))

- Storczykowa
na razie nie zanosi się na kwitnienie
jest jeszcze mała, choć podobno dorosła. niestety większych nie było. tylko ta jedna na całej wystawie. rosła w beżowym mchu, wczoraj ją przesadziłam w korę zmieszaną z tym mchem, który wydłubałam spomiędzy jego korzeni. dzisiaj podlałam ją porządnie, bo była przesuszona.