Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ja powtórzę to samo :D :lol: , piękne storczyki i fotki ;:8 . Ten nowy jest cudny :roll: :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

rzeczywiście jest ciekawy, ale nie pachnie. ciekawa jestem, co będzie na wystawie. za 2 tygodnie będzie. oby było dużo botanicznych Phal. no i żeby był biały z mazami.

pędzik Phal. liodoro jest coraz większy i rośnie. pomarańczowy woskowy Phal. otworzył pierwszy pąk na nowym, bardzo krótkim pędziku. jak rozwinie więcej to zrobię fotki. Vandy mają się ok.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

storczyki mają się dobrze. nie pojawiły się na razie żadne nowe pędziki, ale ten na Liodoro rośnie szybko. chciałabym pędzik na bellinie i na pozostałych Vandach.
Awatar użytkownika
Danutka55
1000p
1000p
Od: 5 lut 2009, o 17:36
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu czy pędzik na wandzie,o której kilka dni temu pisałaś jest już duży :?: Jak szybko rośnie
Pozdrawiam serdecznie.Danuta.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jeszcze malutki, rośnie bardzo powoli. ciągle jest na dnie liścia, ale powiększył się trochę odkąd pierwszy raz go zobaczyłam.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pomarańczowy woskowy zaczyna otwierać następnego kwiatka. dzisiaj podlałam Phalaenopsisy wodą z dodatkiem bioseptu (2 kropelki na 0,5 l), bo niektóre mają te plamy na liściach. mam nadzieję, że to nie choroba, ale nawet jak są zdrowe, kropelki na pewno im nie zaszkodzą. ten, którego niedawno poparzyło słońce, niestety padł. był u mnie 3,5 roku. poprzednim razem przeżył i puścił keiki, ale teraz usechł. spaliło mu łodygę, poodpadały wszystkie liście. ale wszystkie pozostałe mają się dobrze. dużo puszcza nowe korzonki, przedłużenia starych korzonków i listki.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Witam serdecznie,ja też czekam na wystawę w Sosnowcu.Najbardziej potrzebuje dobrego podłoża i kilku doniczek.Zawsze obiecuję sobie,że kupię tylko to,co wcześniej zamierzałam.a potem brakuje mi rąk do niesienia.Teraz też mam ścisły plan,ale po obejrzeniu wszystkiego na pewno ten plan weżmie w łeb.
Pozdrawiam Grażyna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja bym chciała jechać w pierwszy dzień. najpierw na szybko pooglądam wystawę, potem pójdę na stoiska, może coś kupię, jak będą moje wymarzone, a jak nie, to coś innego na pocieszenie, a potem zamierzam jeszcze porobić trochę zdjęć. odkreślam dni do wystawy i nie umiem się doczekać. oby było dużo botanicznych Phal. , najlepiej kwitnących lub przynajmniej z pędami.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Storczykowa,bardzo życzę żeby takie były!!Chociaż czekamy.. niecierpliwimy się,zebyśmy tylko nie były rozczarowane.Ale pocieszenie to na pewno znajdziemy.
Pozdrawiam Grazyna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ja na tą wystawę czekam odkąd skończyła się poprzednia. mam nadzieję, że będzie choć częśc moich wymarzonych.
moje wymarzone to:
- Phal. biały z mazami
- Phal. lueddemaniana
- Phal. stuartiana
- Phal. equestris
- Phal. violacea
na razie tyle. niestety to są storczyki trudne do zdobycia, więc nie wiadomo, czy będą.
Awatar użytkownika
AnnaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 lut 2008, o 14:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusia życzę Ci byś choć część ze swoich wymarzonych zdobyła na wystawie. ;:80
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam :)))
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

może będzie choć 1... myślę, że equestrisy będą, na poprzedniej były, ale lueddemaniany i tych innych nigdy nie widziałam, ale na zdj. bardzo mi się podobają. lubię oryginalne storczyki. equestris ma małe kwiatki, ale chyba jest chętny do kwitnienia, bo te wasze często mają po kilka pędów. mi wystarczyłby nawet z 1 pędem, byleby tylko był... chciałabym zwykły rózowy, ewentualnie biały. co będzie na wystawie, okaże się dopiero, jak tam pojadę i zobaczę. postaram się zrobić dużo fotek.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

nie ma Vand... i jestem bardzo smutna. pozostałe storczyki mają się dobrze. pędzik Liodoro rośnie szybko. pęd na żółtej Vandzi też rośnie, ale bardzo powoli, w końcu to Vanda.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witaj Storczykowa,vandy na pewno dotrą.Byle były całe.Wiem,że najgorsze jest takie oczekiwanie ale jaka radość jak przyjdą.Masz już duże doświadczenie z Vandami a ja dopiero z nimi "raczkuje",czytam wszystkie Twoje rady.Będę wdzięczna jak zrobisz zdjęcie swojej żółtej Vandzi gdy zakwitnie.Trzymam kciuki.żeby szybko doszły!
Pozdrawiam Grażyna.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czekanie jest okropne... ale radość jest ogromna, gdy upragniony storczyk przyjdzie. na żółtą czekałam ok. pół roku. zamówiłam ją, a po kilku miesiącach wysłali. jak zakwitnie, to na pewno zrobię jej zdj. ale na 8 pędów, które u mnie puściła odkąd ją mam, tylko 1 zakwitł. ciekawe, czy ten zakwitnie. może zrzucała pędy dlatego, że jej nie nawoziłam. ale nawożenie Vandy to nie taka prosta sprawa. musiałabym dać trochę wody do mniejszego wiaderka, dodać nawozu, wymoczyć w tym Vandy, a potem podlać tym Phal., bo szkoda, żeby tyle wody się zmarnowało.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”