Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mało miejsc, dużo chciejstw - kwintesencja mojego ogrodu ;)

Post »

Aniu, sama walczę z pędrakami. Niestety, nic ich nie wytępia tak skutecznie jak dursban lub susza. Długo broniłam się przed chemią ale w tym sezonie ją zastosuje.
Różane lista imponująca, zwłaszcza ostatniej pozycji jestem ciekawa - sama dumam nad zakupem She loves you. Tej wiosny kupiłam tylko dwie róże i coś mi się zdaje, że z pozostałymi zakupami poczekam do jesieni.
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, mam nadzieję, że She loves you nas zauroczy. Mam już dla niej upatrzoną miejscówkę. Tylko potwierdzenia jeszcze nie mam, że na pewno będzie na wiosnę :roll:
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

wagabunga123 pisze:Aniu, sama walczę z pędrakami. Niestety, nic ich nie wytępia tak skutecznie jak dursban lub susza. Długo broniłam się przed chemią ale w tym sezonie ją zastosuje.
Różane lista imponująca, zwłaszcza ostatniej pozycji jestem ciekawa - sama dumam nad zakupem She loves you. Tej wiosny kupiłam tylko dwie róże i coś mi się zdaje, że z pozostałymi zakupami poczekam do jesieni.
Dursban mamy już za sobą - jesienią poszła spora dawka :roll: Oczywiście poza miejscem gdzie mam krzaczki owocowe. A teraz mamy zamiar potraktować trawnik Biomass sugar, 3 dawki, środek ekologiczny, niestety dużo droższy, ale nasz Maluch wybędzie na podbój ogrodu, więc nie powtórzymy teraz Dursbanu. Mam nadzieję, ze te dwa zabiegi jesienno-wiosenne sprawią, że w końcu się tego bardziewia pozbędziemy ;:145 Sąsiedzi też mają ten problem, nie wiem, czy nie jest to walka z wiatrakami, no ale co zrobić... :(

Ja zamierzam swoją She loves you wpakować do dużej donicy - mam nadzieję, że to dobry pomysł. Jest bardzo mało opisów tej róży, cieżko wyszukac co ona lubi i jak znosi konkretne stanowiska ;:218 Ale mam nadzieję, że ze względu na swój niewielki gabaryt, donica będzie jej odpowiadała :)
dorotka350 pisze:Aniu, mam nadzieję, że She loves you nas zauroczy. Mam już dla niej upatrzoną miejscówkę. Tylko potwierdzenia jeszcze nie mam, że na pewno będzie na wiosnę :roll:
Dorotko, ja już moją klepnęłam i opłaciłam w koszyku na RosaPl. Wciąż jest dostępna z tego co widzę :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Ja swoją też klepnęłam, a odbiorę osobiście, bo mam całkiem niedaleko. Tylko, że nadal nie dostałam potwierdzenia. Na stronie jest trochę dziwna informacja. Widnieje komunikat o dostępności, a pod spodem, że dostawa po 15 października ;:202 Trochę to mylące...
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21

Post »

Pięknie u ciebie,powojniki śliczne :wink:
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Aniu o tym biomass nie słyszałam ale poczytam, nie lubię tak mocnej chemii jaką jest dursban. Pedraki nie lubią też suszy- latem trochę je podsuszyłam i wiem że to zadziałało, bo jak poszerzałam rabatę większość wykonanych szkodników nie dawała oznak życia. W tym sezonie dosieję trawy, dam nawóz i zobaczymy jak będzie ;:173
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Dorotko, rzeczywiście, masz rację - nie zwróciłam na to uwagi ;:oj Nawet nie wiem czy jak składałam zamówienie w styczniu, to ten komunikat już był czy nie :roll: Nie mogę tyle na nią czekać ;:145

Mariusz, dziękuję, bardzo mi miło, że mnie odwiedziłeś :D

Marlenko, ja tez jestem niechętna jeśli chodzi o tak mocne środki, ale zdecydowałam się na jesień, bo pedraki potrafią zniszczyć cały ogród :evil: Trzeba z nimi walczyć wszystkimi możliwymi środkami. Gdyby nie synek, który niebawem zacznie sezon ogrodowy, to chyba na wiosne też powtórzyłabym Dursban :roll: Walka z pedrakami, to wojna ;:163
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p

Post »

Przekonałaś mnie ;:306
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chyba gorsze od pędraków są opuchali
Te to dopiero potrafią narozrabiać.
Jak na razie nie walczyłam z nimi, ale chyba trzeba bedzie się zabrać
Ja chyba zastosuję jakieś nicienie.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

No właśnie wcale nie tak łatwo o te nicienie :roll: O jakim dokładnie środku myślisz, Małgosiu?
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Witajcie :wit U mnie weekend całkiem ładny ;:3 Cebulowce szaleją! Pokazę Wam kilka.

I te drobne...

Obrazek

I te spore (czosnki gladiatory)

Obrazek

A nawet powojniki już wypuszczają nabrzmiałe pąki ;:108 Trzeba się zabrać za cięcie w następnym tygodniu 8-)

I to mnie już nawet nie dziwi. Dziś byliśmy na spacerze i u wielu sąsiadów krokusy już kwitną.
Ale róże... :shock: Hmmm... Czy one już powinny wypuszczać liście? Czy to nie za wcześnie? Obudzą się już, chociaż jeszcze nie zdjęłam z nich osłon z igliwia, o rozgarnięciu kopczyków nie wspominając... Przepraszam za jakość zdjęć, robione w szoku ;:306

Obrazek

Obrazek Obrazek

Czy u Was róże też już obudzone i zaczynają grasować? :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Aniu :wit . U mnie niektóre róże zachowują się podobnie ;:108 . Powojniki też już obcięłam a przynajmniej część ;:333 . Bardzo fajnie patrze na takie noski budzących się roślin :tan , oj będzie się działo ;:108 . Pozdrawiam serdecznie :wit .
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu jakie miłe widoki, wiosenne nosy cebulowych. ;:215 Moje róże bez kopczyków, bo już im za ciepło, wszystkie ruszyły. ;:202
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p

Post »

Czy mam juz zdjąć gałązki i porozgarniać kopczyki? Czy nie zaszkodzi im ewentualny powrót mrozu? ;:218
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu jaki mróz?? U Ciebie na pewno nie będzie mrozów a jedynie lekkie przymrozki :wink: . Ja bym zdjęła to igliwie a z kopczykami jeszcze chwilkę się wstrzymała ;:108 .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”