Ogrodowy "niemowlak" Miiriam 2008r
- Miiriam
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam WAS serdecznie.
Jestem troszke "opóźniona forumowo" nadrobię to po 8 marca-.
Cieszę się bardzo, że podoba się moj przed - ogródek. Bo na miano ogrodu to on jeszcze nie zasługuje. To jakoś bardziej mobilizuje. dziękuję wam.
Co do przeprowadzki- planuję ją rzeczywiście niedługo- bo już za parę miesięcy. Wtedy będę blizej roslinek.. i może więcej się uda zrobić
.
Ciesze sie z tej przeprowadzki .. ale zdaje sobie sprawę co mnie czeka - mam za soba już 4 takie "imprezki ". I nie wiem , czy będę miała tam net.
Ale bedę na swoim wreszcie.. i koszty utrzymania mieszkania odpadają. A to dla mnie ważne.
Ewelinko, jestem Ci bardzo wdzięczna, będę informować Cię na bieżąco.
Jak mogę się odwdzięczyć ?
Jestem troszke "opóźniona forumowo" nadrobię to po 8 marca-.
Cieszę się bardzo, że podoba się moj przed - ogródek. Bo na miano ogrodu to on jeszcze nie zasługuje. To jakoś bardziej mobilizuje. dziękuję wam.
Co do przeprowadzki- planuję ją rzeczywiście niedługo- bo już za parę miesięcy. Wtedy będę blizej roslinek.. i może więcej się uda zrobić

Ciesze sie z tej przeprowadzki .. ale zdaje sobie sprawę co mnie czeka - mam za soba już 4 takie "imprezki ". I nie wiem , czy będę miała tam net.

Ale bedę na swoim wreszcie.. i koszty utrzymania mieszkania odpadają. A to dla mnie ważne.
Ewelinko, jestem Ci bardzo wdzięczna, będę informować Cię na bieżąco.
Jak mogę się odwdzięczyć ?
Witam:-)
Przebrnęłam przez wszystkie posty.Bardzo piękny ten nieformowany żywopłot, cudne róże.
Twoja borówka amerykańska daje wysoki plon! Takie mniam,mniam boróweczki.Chetnie bym takie u siebie widziała, moja borówka ma dwa lata i marnie mi plonuje....mało owocków.
Miriam, fajny masz kawałek ziemi, duzo miejsca na roslinki.W poniedziałek wyśle Ci obiecane nasionka
Będe tutaj zagladac częściej, bo widzę, ze u Ciebie co rusz to nowościa pachnie..
Przebrnęłam przez wszystkie posty.Bardzo piękny ten nieformowany żywopłot, cudne róże.
Twoja borówka amerykańska daje wysoki plon! Takie mniam,mniam boróweczki.Chetnie bym takie u siebie widziała, moja borówka ma dwa lata i marnie mi plonuje....mało owocków.
Miriam, fajny masz kawałek ziemi, duzo miejsca na roslinki.W poniedziałek wyśle Ci obiecane nasionka

Będe tutaj zagladac częściej, bo widzę, ze u Ciebie co rusz to nowościa pachnie..
pozdrawiam serdecznie
Ula R
Ula R
- Miiriam
Mio witaj, witaj serdecznie..
Zaglądaj częściej, będzie mi bardzo miło
Jak sama widzisz, to rzeczywiście ogrodowy niemowlaczek. Obsadzony przy obrzeżach roślinkami, na które zdolalam odlożyć, w trakcie budowy. ( dobre kilka lat ) I takimi, jakie w tamtym roku otrzymalam od Forumowiczów.
Jeżeli znajdziesz wśród nich coś, co chciałabyś mieć i nadaje się już do rozmnożenia - to wysyłam po 8. marca.
. Jeżeli jeszcze za małe, to wyślę jesienią
Borówki mam już dość długo- i cały czas była to walka o owoce i sadzenie nowych roślinek. Dopiero w poprzednim roku zaoowocowały tak obficie i mam nadzieję, że teraz będzie to już normą
Ty chciałaś rozsady tych skalniaków czy nasionka - bo kupiłam 3 torebki nasionek na skalniaki teraz i mogę się podzielić z tobą juz teraz.
Mam nadzieję, ze uda mi się zagospodarować ten mój skalnaik. No chyba, że kret będzie " pomagał" mi tak jak dotychczas, ryjąc gdzie popadnie
((
Zaglądaj częściej, będzie mi bardzo miło

Jak sama widzisz, to rzeczywiście ogrodowy niemowlaczek. Obsadzony przy obrzeżach roślinkami, na które zdolalam odlożyć, w trakcie budowy. ( dobre kilka lat ) I takimi, jakie w tamtym roku otrzymalam od Forumowiczów.
Jeżeli znajdziesz wśród nich coś, co chciałabyś mieć i nadaje się już do rozmnożenia - to wysyłam po 8. marca.

Borówki mam już dość długo- i cały czas była to walka o owoce i sadzenie nowych roślinek. Dopiero w poprzednim roku zaoowocowały tak obficie i mam nadzieję, że teraz będzie to już normą

Ty chciałaś rozsady tych skalniaków czy nasionka - bo kupiłam 3 torebki nasionek na skalniaki teraz i mogę się podzielić z tobą juz teraz.
Mam nadzieję, ze uda mi się zagospodarować ten mój skalnaik. No chyba, że kret będzie " pomagał" mi tak jak dotychczas, ryjąc gdzie popadnie

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bernadetko, piękne miejsce, wspaniałe początki ogrodu, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę tej przestrzeni.
Skarpa super, po zagospodarowaniu,............ widok będzie niesamowity,
Jak to dobrze, że będzie można zobaczyć ją później na zdjęciach.
Trzymam kciuki za egzaminy!
Skarpa super, po zagospodarowaniu,............ widok będzie niesamowity,
Jak to dobrze, że będzie można zobaczyć ją później na zdjęciach.
Trzymam kciuki za egzaminy!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Miiriam
Dziękuję ci Guciu
Trzymaj jutro .. bo ciezkie mam kolokwium, a w sootę zalicenie.. ale ono juz pójdziie dobrze.
za to jutrzejszego sie boje.. a nie chce mi sie poprawki zdawać
. bo juz do ogrodu mnie ciagnie. Mój maż na budowie.. a ja siedze przed tym kompem i siedzę..
Po 8 marca.. jak nam nie wymyslą jakiegoś egzaminu jeszcze to będę juz całkiem wolna.. a do tego czasu mam 6 zaliczeń ... trudnych.
JUż więcej żadnych fakultetów !!!!! - chyba że fajny kurs o ogrodach czy roślinkach
A co do zagospodarowania mojego ogrodu.. to jeszcze mnóstwo pracy przede mną.. to co pokazałam to te najładniejsze zakatki.. a srodek i wiekszość - to ziemia , trawa i nieuzytki jeszcze.
Plany mam duże- martwie się o fundusze- bo ta przeprowadzka kosztuje nas wiecej niż zaplanowalismy
Ale będzie dobrze... jak tylko będziemy zdrowi
Trzymaj jutro .. bo ciezkie mam kolokwium, a w sootę zalicenie.. ale ono juz pójdziie dobrze.
za to jutrzejszego sie boje.. a nie chce mi sie poprawki zdawać

Po 8 marca.. jak nam nie wymyslą jakiegoś egzaminu jeszcze to będę juz całkiem wolna.. a do tego czasu mam 6 zaliczeń ... trudnych.
JUż więcej żadnych fakultetów !!!!! - chyba że fajny kurs o ogrodach czy roślinkach

A co do zagospodarowania mojego ogrodu.. to jeszcze mnóstwo pracy przede mną.. to co pokazałam to te najładniejsze zakatki.. a srodek i wiekszość - to ziemia , trawa i nieuzytki jeszcze.
Plany mam duże- martwie się o fundusze- bo ta przeprowadzka kosztuje nas wiecej niż zaplanowalismy

Ale będzie dobrze... jak tylko będziemy zdrowi

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kciuki dzisiaj trzymałam, a kiedy masz wyniki?
Co do funduszy to u mnie to samo, od tylu lat ciągle coś się klici i końca nie widać.
Ostatnio, już się śmiałam, że muszę grać w Totka, bo do śmierci tego bałaganu nie zagospodaruję.
Co do funduszy to u mnie to samo, od tylu lat ciągle coś się klici i końca nie widać.
Ostatnio, już się śmiałam, że muszę grać w Totka, bo do śmierci tego bałaganu nie zagospodaruję.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- Miiriam
Mozesz juz puścić
Pewno zaliczyłam pierwszą cześc - zrobiłam 3 zadania na 4 i ciutkę czwartego nastepna czesć za 2 tygodnie - ale to juz prezentacja .
Jutro też mam zaliczenie z oceną. Ale tego się nie boję.
Ale się dziś wyspię
I poczytam sobie działkowca - bo leży juz od kilku dni i kusi
Dziękuję za kciuki - bardzo dziękuję

Pewno zaliczyłam pierwszą cześc - zrobiłam 3 zadania na 4 i ciutkę czwartego nastepna czesć za 2 tygodnie - ale to juz prezentacja .
Jutro też mam zaliczenie z oceną. Ale tego się nie boję.

Ale się dziś wyspię

I poczytam sobie działkowca - bo leży juz od kilku dni i kusi

Dziękuję za kciuki - bardzo dziękuję

- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miiriam przesyłam ci link bo asiula chce oddać funkie a ty je chciałaś więc zgłś się do niej :P
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 626#278626
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 626#278626
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
- Miiriam
Jolu Dziękuję najserdeczniej - od razu napisałam .... będę mieć hosty nowe
Moniko
do świętości to mi jeszcze straaaaaaasznie daleko........... ale się usilnie staram
hihihih
Bardzo było mi miło spotkać się z Tobą.. mam wielką nadzieję, że nie ostatni raz
. I szkoda, ze tak krótko
No, ale ten klej..............

Moniko

Bardzo było mi miło spotkać się z Tobą.. mam wielką nadzieję, że nie ostatni raz

No, ale ten klej..............

- Miiriam
Joluś .. spotkanie odyło się przed przychodnią w Krakowie - gdzie moje dziecko miało wizytę. W tym czasie już dzwonił za nami fliziarz, że kleju do płytek zabrakło........... No i Monika była z synkiem , który szedł prosto z przedszkola. Przywiozlam jej trochę krzaków z ogrodu, gałązek do ukorzenienia i skalniaków. Mało.. ale kwiatów żadnych jeszcze nie mam...
Też żałuję, że tak krótko trwało ...polubilam Monikę i myślę, że znalazłybysmy dużo wspolnych tematów
. Mam nadzieję, że to nie było ostatnie spotkanie
I mam nadzieję, że uda nam się zrobić kiedyś "Małopolskie Spotkanie Ogrodowe"

Też żałuję, że tak krótko trwało ...polubilam Monikę i myślę, że znalazłybysmy dużo wspolnych tematów

I mam nadzieję, że uda nam się zrobić kiedyś "Małopolskie Spotkanie Ogrodowe"