ejacek pisze:Dobrze owieczko (

) niech Ci będzie , pkt 1 kobieta ma zawsze rację, a jak nie ma patrz pkt 1
P.S. regularnie odwiedzam wątek Henryka i owieczka nie uszła mi uwagi hihi
Dokładnie nie ma co się z kobietą wdawać w dyskusje. Nikt nie wygra

Ale mądrze mówi

. Ja przesadzałem w tym roku kaktusy. Ponad 300 doniczek leciało dzień w dzień przez 3 dni. Wszystko zależy od strategii i planu działania - Bo można i 500-600 na dzień przesadzić. Podlać można nawet i 100 metrów kw bez zmęczenia kwestia odpowiedniego zaplecza. Przenieść to co innego bo u mnie to spacer około 60-70 metrów ale coś sobie wymyśle żeby nie bujać się z z jedną kuwetą tylko żebym mógł brać na raz np 10 kuwet. I nie wyniose na pewno wszystkiego w tym samym czasie. Bo np Pediocactus despainii SB989 /18/ Emery Co, Ut. niby ma oznaczenie u Bracka że w pełni mróz zniesie ale nie wiem czy zna Polską zimę

ale od marca spokojnie pod folią może być. Ale np Gymnole czy Lobivie do kwietnia/maja a Parodie czy Matucana do maja jak nie będzie konkretniejszych chłodów. Na konkretne słońce to się montuje siatki cieniujące i się ma problem z głowy. Na największe upały takie coś kombinuje u siebie zamontować - tylko muszę odpowiednią namierzyć żeby nie za bardzo cieniować bo są różne z tego co widziałem. Na każdy problem jest jakieś rozwiązanie
-- 15 sie 2016, o 11:26 --
ejacek pisze:Ale trochę nie podoba mi się moje stwierdzenie , że kwiaty nie robią na mnie wrażenia.
Wiedziałem że to była ściema. Przecież każdy czeka na kwiatki

Na mnie np robią wrażenie a jak się doczekam bukiecików na moich wysiewach to nie będę chodził tylko będę lewitował kilka cm nad ziemią.