Nic nie kombinuj z nawożeniem, kurzak to świetny nawóz

Napisałam,że już niedługo ale miałam na myśli fazę zawiązywania pierwszych owoców na pierwszym gronie..To pierwszy raz a drugi gdzieś po miesiącu i może być trzeci raz po kolejnym miesiącu ale nie musi bo akurat pomidorki będą dorodne i bez zielonej piętki . U Ciebie na razie pączki pękają i nie ma jeszcze nawet obfitego kwitnienia.Zresztą u mnie też dopiero kilka kwiatków rozwiniętychAgula1985m pisze:Czyli teraz mozna dać raz i później też?
Nie mam żadnej odmiany samokończącej a kilka krzaczków właśnie rozwidliło się nie za pomocą wilka.Pęd z pączkami zostawiłam a ten drugi bez pączków został ciachnięty nożem.Czyli tak rozwidlony krzaczek to niekoniecznie metoda na rozróżnienie samokończącego.rufles pisze:Wiedzy o pomidorach do nie dawna nie mialem wogole i czasem proste rzeczy sprawiaja mi duzy klopot. Np dzis zauwazylem cos co nie pasuje mi do tego co do tej pory czytalem. Mianowicie czesto spotykana prawda jest to ze pomidory wysokie nalezy prowadzic na 1-3 pedow. Robi sie to za pomoca usuwania tzw wilkow. Juz wiem co to sa wilki i jak je bezpiecznie usuwac ale... co jeśli ped rozwidla sie nei za pomoca wilka? Czy to znaczy ze jest to roslina samokonczaca? Czy jest to jak najbardziej powszechne i niestety nie mozna tego wykorzystac w odroznianiu samokonczacych od wysokich![]()
A skąd wiadomo że będą dorodne?Joneska pisze:Napisałam,że już niedługo ale miałam na myśli fazę zawiązywania pierwszych owoców na pierwszym gronie..To pierwszy raz a drugi gdzieś po miesiącu i może być trzeci raz po kolejnym miesiącu ale nie musi bo akurat pomidorki będą dorodne i bez zielonej piętki . U Ciebie na razie pączki pękają i nie ma jeszcze nawet obfitego kwitnienia.Zresztą u mnie też dopiero kilka kwiatków rozwiniętychAgula1985m pisze:Czyli teraz mozna dać raz i później też?więc musimy,,niedługo,, poczekać.