dzisiaj niemalże wszystkie rośliny z tunelu przeniosłam do domu poza dendrobiami i innymi chłodolubami Oj narobiłam się, bo każde miejsce na parapecie musiałam analizowac czy będzie dobre czy jakiś listek innej roślinki nie będzie zasłaniac nowego przyrostu innej Ale jestem zadowolona ;)
Wstawiam zdjęcia Odontoglossum grande otwiera swój pierwszy pączuś Pięęęękne jest Miltonia honolulu otwarła już drugi pączek i pięknie pachnie. Lc. Gold Digger`Mandarin`nadal ładnie sie trzyma, to ta pomarańczowa Parapet dzisiaj cały w słoncu to ciężko było zrobić ładne zdjęcie :P Jak bedzie pochmurno to porobie jeszcze jakieś. Niedługo zakwitnie hybryda oncidium trochę tych kwiatków będzie
Oj tak na parapecie jest już dośc ciasno, pare inncyh storczyków mam na innym parapecie. Jednak większość mam w jednym pomieszczeniu bo zimą w nim nie ogrzewam i maja lepsze warunki do wzrostu niż to ciepłe suche powietrze Teraz kolejne zdjęcia pięęęęęęęęknego Odontoglossum grande
Mariolko, imponująca kolekcja! Nie wiem czy kiedykolwiek się takiej dorobię heh Ja mam problem z jednym storczykiem, a Ty masz ich pod opieką aż tyle Życzę cierpliwości i pociechy oraz wielu udanych kwitnień oraz nowcyh okazów
Mariolka pisze:Zajrzyj proszę na strone 11 tam wszystko napisałam, a jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania to zadawaj Dodaję trzy najaktualniejsze zdjecia
Tak właśnie myślałam , a czy miałaś to szczęście że kwitł u Ciebie i jak go hodujesz , że jest taki olbrzymi . Podpytuję bo ja też mam i chciałabym żeby mój też tak pięknie rósł i wyglądał :P .