Tolinka i róże cz.II
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tolinka i róże cz.II
"Więcej róż nie, nie, nie" to tylko powiedzenie oszukujemy nasze chciejstwo a na widok kolczastej królowej serce nam podpowiada muszę ją mieć - taki już nas różany los - niech tak zostanie!
Paleta barw cebulowych i widzę już 'poduszkowce" układają dywan - obłędny widok.
Paleta barw cebulowych i widzę już 'poduszkowce" układają dywan - obłędny widok.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Tolinko i u mnie niektóre tulipany się jeszcze nie rozwinęły,ale czekam na nie
Piwonia Lavender,ale jestem ciekawa jej koloru
Musi być cudna i ta nazwa
Czekam też na Twojego tulipana z fioletowym pąsem
Miłego dnia

Piwonia Lavender,ale jestem ciekawa jej koloru

Czekam też na Twojego tulipana z fioletowym pąsem

Miłego dnia

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też jestem ciekawa tej piwonii oby odmiana się zgadzała.Powoli wchodzimy w różane oczekiwania, bo moje oczywiście nie wszystkie jeszcze są zapaczkowane na maxa
Oby tylko jakieś szkodniki się nimi nie zainteresowały

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piękne masz tulipany! Ja je uwielbiam, co roku mnie zaskakują i coraz bardziej cieszą!
Kalle to chyba trzeba wsadzać wcześniej i podpędzać. Ja wsadziłam z 3 tygodnie temu do donic w szklarni i wystawiają powoli listki, ale chyba powinny byc o wiele większe teraz.
Kalle to chyba trzeba wsadzać wcześniej i podpędzać. Ja wsadziłam z 3 tygodnie temu do donic w szklarni i wystawiają powoli listki, ale chyba powinny byc o wiele większe teraz.

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
Witajcie
Dorotko ten tulipan o którego pytasz to Black Parrot.Chandos zaraz wrzucę.
Jagna no nie mogę nie wrzucić skoro Dorotka tak ładnie prosi
ale ty szykuj ,szykuj a najlepiej to dwie miejscówki ,bo jak ci Chandos zakwitnie to będziesz dokupować
Aniu masz rację my się tak same ze sobą droczymy i niech tak zostanie
Poduszkowce uuuwielbiam i rozkładam te kwieciste dywany gdzie tylko się da
Aniu Annes to jeszcze więcej u ciebie tulipanów
zaraz biegnę podejrzeć co to za nowe cudeńka pokazujesz.A tulipanka fotka poniżej,chyba bardziej podobał mi się w pąku
Jadziu bardzo liczę że odmiana się sprawdzi i będę mogła wam ją pokazać w całej okazałości.Róże już nieźle sobie poczynają ,coraz więcej pączków się pokazuje
Miłeczko ja też bardzo lubię tulipany i co roku dosadzam sporo,czasem nawet zapominam że tam już rosną i wychodzi miszmasz ,ale co tam ...ważne że jest pięknie
Posadzone kalle już wystawiają noski chyba im się spieszy 

Dorotko ten tulipan o którego pytasz to Black Parrot.Chandos zaraz wrzucę.
Jagna no nie mogę nie wrzucić skoro Dorotka tak ładnie prosi

Aniu masz rację my się tak same ze sobą droczymy i niech tak zostanie

Aniu Annes to jeszcze więcej u ciebie tulipanów

Jadziu bardzo liczę że odmiana się sprawdzi i będę mogła wam ją pokazać w całej okazałości.Róże już nieźle sobie poczynają ,coraz więcej pączków się pokazuje

Miłeczko ja też bardzo lubię tulipany i co roku dosadzam sporo,czasem nawet zapominam że tam już rosną i wychodzi miszmasz ,ale co tam ...ważne że jest pięknie

- Tolinka
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
A teraz szybciutko foteczki
Black Parrot

Crispion

Snow Crystal

Nie pamiętam nazwy ale jest śiczny i pięknie pachnie

Belicia

Flaming Parrot

A tu mój nowy nabytek...upadły anioł wyszperany na gratach za nieprzyzwoicie niską cenę z racji urwanych skrzydeł i lekko obtartej skóry ,ale skrzydełka M przykleił ,a resztą już ja się zajmę

Nie może oczywiście zabraknąć pierwszego pąka różanego ,w tym roku Mary Rose brawa dla tej pani

Black Parrot

Crispion

Snow Crystal

Nie pamiętam nazwy ale jest śiczny i pięknie pachnie

Belicia

Flaming Parrot

A tu mój nowy nabytek...upadły anioł wyszperany na gratach za nieprzyzwoicie niską cenę z racji urwanych skrzydeł i lekko obtartej skóry ,ale skrzydełka M przykleił ,a resztą już ja się zajmę

Nie może oczywiście zabraknąć pierwszego pąka różanego ,w tym roku Mary Rose brawa dla tej pani

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Tolinko ten tulipan to Creme Upstar.

Piękne kwitnienia. I zdobyczny aniołek też śliczny. I jaki duży!

Najbardziej jednak zazdroszczę różanego pączka.

Jakie piękne kompozycje różowo- fioletowe. Mniam 

Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Tolinko, no Black Parrot to ja przecież mam u siebie
Tylko, że moje jeszcze w pąkach i kwiatów nie widziałam. Na razie nieśmiało pokazały tylko zarys koloru.
Ty Masz Creme Upstar, a ja zamiast nich mam jakieś różowe, pełne - też ładne, ale trochę jestem rozczarowana, że to jednak była pomyłka.
Nawet nie pamiętam gdzie je kupiłam? Tak mi coś chodzi po głowie, że w A, ale pewności nie mam. Minęło tyle czasu...Gdyby chodziło o rozy to na pewno bym pamiętała
Zdjęciem Chandos zrobiłaś mi wielką przyjemność

Ty Masz Creme Upstar, a ja zamiast nich mam jakieś różowe, pełne - też ładne, ale trochę jestem rozczarowana, że to jednak była pomyłka.
Nawet nie pamiętam gdzie je kupiłam? Tak mi coś chodzi po głowie, że w A, ale pewności nie mam. Minęło tyle czasu...Gdyby chodziło o rozy to na pewno bym pamiętała

Zdjęciem Chandos zrobiłaś mi wielką przyjemność

- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tolinko mnie również, bo jak Dorotka ciekawa jestem Chandos Beauty. Na szczęście przeżyła tę dziwną porę sadzenia/grudzień/.
Tulipanki przecudnej urody. Gratuluję pierwszych różanych pączuszków. U mnie pączki mają Rosa Sp."Altaica", Nevada i M.Hilling, ale bardzo malutkie
Tulipanki przecudnej urody. Gratuluję pierwszych różanych pączuszków. U mnie pączki mają Rosa Sp."Altaica", Nevada i M.Hilling, ale bardzo malutkie

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Gratuluję pączka! U mnie pierwszy jest Mrs John Laing!
Postanowiłam więcej podlewać kalle. Pamiętam w zeszłym roku, ze jak je porządnie zlałam, to poszalały ze szczęscia!
Ten wiśniowy papuzi jest uroczy! Czy ma jakąś nazwę? Gdzieś kupowałaś w konkretnym miejscu?
Postanowiłam więcej podlewać kalle. Pamiętam w zeszłym roku, ze jak je porządnie zlałam, to poszalały ze szczęscia!
Ten wiśniowy papuzi jest uroczy! Czy ma jakąś nazwę? Gdzieś kupowałaś w konkretnym miejscu?
Miłka
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tolinko czy wiesz jak zwie się ten żółty pierzasty tulipan
Crispion.... Aaach, jaki cukiereczek!
Już wiem co będę klikać na jesieni
No i bęc. Chandos jest już niedostępna. I dobrze. I wcale nie będę pisała maili ani sms-ów z pytaniem kiedy będzie. I wcale nie organizuję dla niej miejsca na nią na rabacie
Dwie obok siebie ładnie będą wyglądały, prawda? 

No i bęc. Chandos jest już niedostępna. I dobrze. I wcale nie będę pisała maili ani sms-ów z pytaniem kiedy będzie. I wcale nie organizuję dla niej miejsca na nią na rabacie

- paola1a
- Od: 10 paź 2010, o 22:25
tulipanki CUDNE. U Ciebie pączki na różach a u mnie jeszcze listki się nie rozwijają - kiedy ja się doczekam......
Paulina