Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu, bogato u Ciebie. ;:138
Zarówno w ogrodzie i na parapetach czy też na balkonie. ;:215
A już Francek - cudo prawdziwe! Jak ja kocham koty! ;:167
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Soniu mam 3 paletki tych patyczków, ale już widzę, że większa część padła - to hortensje od naszej Krysi. Kocio jest rozrabiaka i musi zrozumieć, ze pani będzie się bardzo gniewała jak kocio będzie pani roslinki niszczył :evil:
Część krokusów przekwitła, a część jest w fazie szczypioru i chyba wcale nie zakwitnie. Powojniki w czwartek odbieram nowe - 6 sztuk. A tam miejsce jeszcze nieprzygotowane.... Też stawiam na cis, ale jak już wcześniej pisałam ja jestem iglakowy laik ;:173

Miłko ja sobie lubię tak podłubać. Chyba 3 lata temu wysiałam torebkę roślin na skalniaki. A potem siedziałam i pikowałam te maleństwa... ok 400 siewek było. A potem przyszły wredne ptaszyska i większość siewek mi wydziobały :evil: Z kota jak na razie niezły łobuz rośnie. Podlewać to nie podlewam, ale czasem spryskuje, bo drań tylko przed spryskiwaczem respekt czuje :;230 Te fioletowe szafirki jeszcze w powijakach - te dwie odmiany zawsze najwczesniej kwitną. Te różowe przez dwa lata tylko 3 kwiatuszki kwitły, a teraz się pięknie rozmnożyły :tan

Marysiu tak to hortensje od naszej Krysi - niestety widzę, ze dużo już padło, a było ich ponad 60 ;:224 Francek jest zawzięty i pamiętliwy - będzie krązył wokół ofiary póki się nie odgryzie. A kwiatuszki bardzo lubi....

Aniu z rudzielca rozrabiaka rośnie. Wysiewy domowe zaraz się powiększą o ogórki i może coś jeszcze :wink: Szafirki dopiero się zaczynają. A jak sie trochę namnożą to dopiero będzie WOW :D

Sabinko na szczęście moje dziecię nie zapadło na lego chorobę, a może niestety, bo cały czas tylko przed komputerem by siedział... wiec u mnie jedynym szkodnikiem jest Francek. No i czasem eM z kosiarką ;:224 A Twoje pociechy doszły widocznie do wniosku, ze taka wielka kobea to już nie siewka :;230

Małgosiu mój też jest wygodniś i piecuch - nawet pod kołdrę się pcha, ale jak można zaanektować coś nieswojego to jest pierwszy ;:306 Śnieżnika tylko w pierwszym roku była piękna poducha, a potem sukcesywnie kwiatków ubywało...

Marto witaj :wit Mnie też miejsca brakuje na wszystkie moje pomysły. I pieniędzy zresztą też. O widzisz - jak mnie dziecko pyta co na obiad to odpowiadam, ze pieczyste z kotka :D

Zuziu też stawiam na cisa. Pikowanie lubię, tylko wiecznie brakuje mi odpowiednich pojemników. No i z miejscem cienko... ;:224

Lucynko mam wrażenie, ze w zeszłym roku więcej było kwiatów o tej porze. W domu faktycznie mam więcej siewek - oby mi latem odpłaciły ;:173 Francek wie jak się sprzedać - jak jest w towarzystwie to aniołka udaje... ;:170
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Myślałam, że moim śnieżnikom nie spodobała się naturalizacja, ale skoro u ciebie było podobnie, to widać "ten typ tak ma" :wink: Chociaż u mnie chyba postanowił zadać kłam moim słowom i objawił się jednak w całej okazałości jednego kwiatka ;:306
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj. Kot śpi świetnie ;:306 . Twoje zasiewy są super nie to co moje marnoty ;:145. No nic, może część zakwitnie kiedyś ;:306 . A wiosnę masz już całkiem kolorową. Moje szafirki daleko z tyłu ;:222 . No ale na razie podziwiam u Ciebie. Pozdrawiam :wit .
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Jak często podlewasz kota aby dobrze kiełkował ??????
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Słodziak z tego Twego rudzielca :)
Ja bardzo chciałabym zwierzę w domu ale mój eM niestety oponuje i ani płacz ;:145 ani błaganie ;:180 nie pomagają, a pracuję nad tym razem z dziećmi. Zapiera się, że w młodości ciągle "psiury"chował i wiecznie musiał z nimi latać jak za karę. Więc pytam grzecznie: może kotek :lol: :?: i słyszę : Jeszcze gorzej :evil:
Ma jeszcze pytanko? A te patyczki z listkami tzw. biurowe to hortensje :?: Bo nie rozpoznaję :?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Wow, jak u Ciebie pięknie rosną rozsady :shock: i jak dużo ;:oj widzę jakieś patyczki puszczają listki, taki efekt najbardziej raduje :lol: No a kotek niezrównany ;:306 Mój Bąbel też mi robi szkody, tylko zdąze się odwrócić a on już coś zniszczy i cieszy sie bo myśli ,że to doskonała zabawa i pancia się cieszy -chociaz wcale się nie cieszę :;230
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

zaro a może przynieś do domu jakiegoś "zabłąkanego" :wink: No przecież em nie wyrzuci z domu takiego słodkiego biedaka :wink:
Awatar użytkownika
zara
500p
500p

Post »

Małgosiu chyba to będzie najlepszy pomysł. Przynieść takiego ślicznego puchatego kiciulkę, a potem patrzeć w oczy mego eM razem z dzieciakami jak ten kotek w Shreku . Bata nie ma, ulec musi ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,tyle różności już kwitnie w Twoim ogrodzie ,a na parapetach prawdziwy busz z kotkiem na czele ,świetnie wygląda wśród tych siewek,mój śpi zawsze w pudełku na ziemi koło pieca,uwielbia też siedzieć przed otwartymi drzwiczkami i patrzyć na ogień,czasem się wspina po rączce od popielnika i zagląda do pieca jak drzwiczki są otwarte,śmieszne te koty takie nieprzewidywalne ,pozdrawiam :wit
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu ja prawie tak zrobiłam :D Mój eM tez nie chciał kota, a znajoma miała kociaki do rozdania. Koleżanki z pracy eMa wzieły 3 kotki, a ten rudy ostał się ostatni. Znajoma mnie namawiała, zeby wziąć, ale jej powiedziałam, ze to nie mnie trzeba urabiać... Powiedziałam "zrób mu jakieś słodkie zdjecie i wyślij z podpisem: on czeka na Ciebie... M zdjęcie dostał, w pracy pokazał, koleżanki i koledzy się rozczulili i zaczeli mu wmawiać, ze kotek patrzy tak jakby go prosił o zabranie. Przy okazji mu wytlumaczyli, ze ze zwierzątkiem dziecko nam się lepiej będzie chować. A jak wiadomo mężowie o wiele bardziej liczą się ze zdaniem kolegów niż żon :wink: I tak pewnego dnia eM sam po kotka pojechał :D Ale postawić przed faktem dokonanym też dobra myśl. A jak do tego dojdzie opowieść o cudownym ocaleniu ze smietnika czy coś w tym stylu, to przecież byłby bez serca gdyby zwierzątko po takiej traumie z domu wyrzucił....
A patyczki to hortensje ;:108

Karolinko niestety musimy się przemęczyć do czasu aż te nasze pociechy wyrosną z psot... W zeszłym roku był malutki i leciutki, a po jego zabawie w berka z motylkami ciągle miałam świeże kwiatki w wazonie. Teraz już niezły z niego klocek i z przerazeniem myślę o tych jego zabawach na rabatach ;:202

Zbyszku za każdym razem kiedy coś spoci czyli co chwila ;:306

Ewelinko ja po prostu pokazałam te lepszą część zasiewów - mizerotą się nie chwalę :twisted: Koleusy na przykład w ogóle mi nie wzeszły, to samo jeżówka. Cleome 3 marne sieroty wyrosły, a pomidorki wschodzą bardzo nierówno - mimo, ze wszystkie razem siane, to część już popikowana, część dopiero co wylazła, a wielu jeszcze nawet pętelki nie pokazało... Szafirki to są takie wczesne odmiany - pozostałe odmiany szafirków jeszcze w powijakach. Następne chyba białe zakwitną.

Małgosiu to u mnie chyba nawet są 3 kwiatki ;:306

Marto oj tak. Mój kocha też lodówkę - ostatnio mu nawet ogon drzwiami lodówki przyciełam, pralkę - ciekawe kiedy go wypiorę... :shock: A najbardziej lubi siadać na stole naprzeciwko komody z akwarium... Siedzi tak czasem i godzinę i patrzy na rybki jak zaczarowany. Ale wiesz co - w ogień to ja też mogę się wpatrywać :D W dzieciństwie u babci też ciągle siedziałam przed kuchnią węglową i zaglądałam za drzwiczki, dorzucałam co nieco i grzebałam pogrzebaczem.... ;:31

Zaplanowałam sobie pracowitą sobotę, ale niestety pogrzeb mam. Nawet nikt ze mną terminu nie uzgodnił... Co więcej - zupełnie przez przypadek dowiedziałam się, ze urna jest już w kraju i wszystko już jest zaklepane. Nie ma to jak rodzina - bardzo skutecznie mi ciśnienie podnieśli.
Ale jakoś będę musiała się zorganizować i coś jednak posadzić - jutro odbieram powojniki, maliny arktyczne i truskawki ozdobne, a na działce leży jeszcze ponad 70 cebul lilii. Dzisiaj przyszło 19 piwonii. Żal byłoby to wszystko zmarnować.
Awatar użytkownika
zara
500p
500p

Post »

Kasiu z jakimś "kociulkiem" ten sposób chyba zastosuję i na tzw. żebry mego eM wezmę :roll:
Sposobem i współczuciem - no nawet kamień by się ugiął ;:224
Jak podejmę z dziećmi urabianie rzeknę tu na Fo co i jak ;:108 ...no i najważniejsze, kandydata na mojego "tygrysa" trzeba poszukać ;:108

Pracy czytam masz nie mało ;:202 Strach pomyśleć co z tym robić i jak przetrzymać rośliny do następnego wolnego tj. może nawet kolejnego weekendu :?: ;:219
Znam to uczucie kiedy nasze plany idą w łeb i mam wrażenie, że stare powiedzenie:
"Chcesz rozśmieszyć Pana Boga? ...Powiedź mu o swoich planach..." w przypadku mojego planowania zawsze ma zastosowanie ;:131
Taki ceremoniał pochówku przeżyłam w Dniu Kobiet i ja Kasiu. Nomen omen mieliśmy zaplanowaną z mężem okrągłą rocznice zaręczyn w miłym SPA i wszystko musieliśmy odmawiać. 8 marca była naszym radosnym, romantycznym dniem do tej pory pełnym serdecznych wspomnień, a stał się tego dnia smutnym pożegnaniem bliskiej nam osoby. Nie ma dobrych dat na śmierć i pogrzeby ;:185 Nie ma :roll:
Ps. Jak Twoje wszystkie plany pójdą do diabła, napisz tu na FO, skrzykniemy się w autokar i przyjedziemy pomóc - jaki problem ;:215
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ja tam bardzo chętnie - jakby taka gromada ludzi przyjechała, to jedno przejście i darń zdarta, a ziemia skopana :D
Jakbyś Aniu była bliżej to niedługo u mojej znajomej znowu będą koteczki do wzięcia.
Byłam rano w e-Clem... po moje powojniczki - tam to był cudowny kociak ;:31 trójkolorowy i z dłuższą sierścią - cudo.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Trochę Ci zazdroszczę tego sadzenia! Niczego już nie planuję, ale korci mnie, żeby do sklepu pojechać i coś przywieźć choć małego ;:306 Za chwilę pikuję papryki i cynie. Pomidorki jeszcze chwilka! Już wiem! Mam jakieś byliny (hyzopy, gipsówki), to sobie posadzę! A jak!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
zara
500p
500p

Post »

Teraz kochana to mnie rozmarzyłaś, nie dość że śmigasz sobie po e-clem .. to jeszcze takie cuda w około oglądasz - trójkolorowe ho ho... ;:oj
Niektórzy to sobie potrafią ranek za sponsorować ;:198
Szkoda, szkoda, że tak daleko :( bo bym zabrała eM i siup na Mazowsze po taką malusią kuleczkę ;:173

ps. Pochwal się tu szybko tymi zakupami w e-clem... ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”