Moje roślinki w domu - inaq1

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasienka30
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 lut 2008, o 07:57

Post »

Ja tez jestem zarażona chorobą kupowania roślin. Latem do ogrodu ,zimą do domu. Oj podejmowałam próby leczenia ale to na nic.:) Najlepiej nie wchodzi tam gdzie kwiaty ale to silniejsze odemnie :) ;:112
Każdy nowy dzień jest kwiatem ,który zakwita w naszych rekach
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Kasieńko witamy cię. Nie przejmuj się są jeszcze strony intrnetowe na które też się nie powinno wchodzić, żeby nic nie kupić, ale to silniejsze ;:1. Witamy ogrodomaniaczkę!
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Re: Moje roślinki w domu - inaq1

Post »

Po pierwsze hoja lubi mieć ciasno dla gałązek, po drugie mogłaś przenawozić, ona nie lubi za dużo nawozu , bo raczej nią nie kręcisz i jej chyba nie przestawiasz? :roll: Po za tym przeciągi, a i jeszcze jedno czasem jest źle pobrana szczepka , nie wiem za bardzo o co w tym chodzi , ale jak szczepka jest z jednej gałązki np takiej długiej czepnej to może hoja nie kwitnąć. Ja dla pewności zawsze biorę do jednej doniczki szczepki z trzech gałązek.
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Kasieńko,ja już nawet nie próbuję się leczyć .Każde stoisko z roślinami przyciąga mnie jak magnes :lol: Muszę chociaż pooglądać a jak to się przeważnie kończy ,można było zobaczyć . Mąż stwierdził ,że będzie musiał teraz chodzić sam po zakupy. :lol: Nie mam nic przeciwko temu.Ja będę chodziła tylko po kwiaty :;230
Awatar użytkownika
Dynka
500p
500p
Od: 4 sty 2008, o 22:14

Post »

piku pisze:Piękne fiołkowisko :roll: , a hoja chyba ma za mało światła, że nie chce kwitnąć :wink:
Nie on kwitnie w temp ok 20 stopni jak masz chłodniej to nie kwitnie i koniec, ja też tak mam . To afrykańczyk całą gębą. :P
Nie zawsze to co jest lżejsze jest przyjemniejsze!
Mój ogród...
Moje donice
Awatar użytkownika
kasienka30
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 lut 2008, o 07:57

Post »

Witam Witam . No tak zapomniałam dodać, ze na te strony na razie nie wchodzę bo są na razie ubogie ale niech tylko pojawi sie oferta wiosenna to ....oj lepiej nie mówić. Mam je wszystkie w ulubionych więc ... resztę sami sobie dopowiedzcie :;230 Jeszcze dodam ,że moi chłopcy jak już dojrzą gdzieś kwiaty to mnie z uśmiechem odciągają i nie karzą mi nawet przystawać żebym mogła pooglądać bo wiedzą czym to się kończy. Jak już mi się uda przystanąć to pomalutku wkładam roślinkę do koszyka patrząc na synów i uśmiechając się. Oni wtedy mówią też z uśmiechem <mamuś mówiłaś ze tylko pooglądać> :) ale mają ubaw ze mnie.
Każdy nowy dzień jest kwiatem ,który zakwita w naszych rekach
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

U mnie cały czas coś kwitnie z doniczkowców.Uwielbiam to :wink: Ponownie zakwitają fiołeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niesamowita sprawa ,ale zaczęły też kwitnąć ponownie.....grudniki :lol: Pierwszy raz spotkało mnie takie szczęście ,więc jestem podwójnie szczęśliwa.Mają tylko po parę kwiatków ,ale ważne że są.Różowy ma już prawie rozwinięte kwiaty a biały parę pączków ,dlatego wolę go nie ruszać

Obrazek

niedługo zakwitnie hipek. Podobno ma być biały ,ale łodygę ma ciemną i pąk też ,więc na pewno będzie w innym kolorze. Niespodzianka też będzie miła. :D

Obrazek
Awatar użytkownika
anoli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękną masz wiosnę na parapecie, a ten biały fiołeczek budzi sentymentalne wspomnienia :D
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

Moje nowoukorzenione syngonium ładnie się przyjęło i zaczyna rosnąć.

Obrazek

na łodyżce ludisi pojawił się mały kiełek. Ciekawe co to będzie. Nowa odnóżka?

Obrazek

a w mojej piwnicy też już wiosna. Są tam przechowywane kwiaty,które stoją cały sezon w ogrodzie,m.in.hibiskusy. I właśnie u nich zauważyłam coraz więcej pąków kwiatowych.Nie chcę ich przenosić do pokoju ,bo mogą zmarnieć.Zauważyłam,że te hibiskusy,które stoją w ogrodzie mają inne liście,bardziej sztywne ,prawie skórzaste.W piwnicy mają chłodno i pewnie nie bardzo by im się podobało przeniesienie w cieplarniane warunki do pokoju. Nie chcę ich zmarnować ,bo są to rośliny wieloletnie ,niektóre to już małe drzewka.Trudno,będę schodziła do piwnicy aby pooglądać ich piękne kwiaty :lol:

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ina, ale twój biały fiołeczek jest rewelacyjny, i hibiskus już :shock: pięknie wypuszcza pąki :lol:
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

A czy ten hibiscus czasem nie jest odmianą pokojową?Bo tak mi się coś wydaje... ;:24
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p

Post »

To jest odmiana pokojowa ,ale przerobiona na "piwniczno-ogrodową" :;230 Te hibiskusy po paru latach takiej hodowli mają naprawdę grubsze liście,niż te które mam w domu.To chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu,jak dobrze się przyjrzeć. :P
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

inag1 pisze:To jest odmiana pokojowa ,ale przerobiona na "piwniczno-ogrodową" :;230 Te hibiskusy po paru latach takiej hodowli mają naprawdę grubsze liście,niż te które mam w domu.To chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu,jak dobrze się przyjrzeć. :P
Piwniczno-ogrodowa, Inko ty masz pomysły :lol:, super :lol:, będą za to supeeeer kwitły.
Ino dużo masz światła w piwnicy?
Awatar użytkownika
gebo13
200p
200p
Od: 1 mar 2007, o 21:36
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ślicznie u Ciebie Inusia kwitnie ;:168
Z tym hibiskusem,to masz naprawde dobry pomysł.
Nie mam miejsca w pokojach ale mogę go na zimę dawać na poddasze ;:87
Znalazłaś mi miejsce dla jeszcze jednego zielonego ;:48
Fajny pomysł :D
Szczęście to nic innego jak dobre zdrowie i krótka pamięć
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49

Post »

nezka pisze:
inag1 pisze:To jest odmiana pokojowa ,ale przerobiona na "piwniczno-ogrodową" :;230 Te hibiskusy po paru latach takiej hodowli mają naprawdę grubsze liście,niż te które mam w domu.To chyba nawet widać na pierwszym zdjęciu,jak dobrze się przyjrzeć. :P
Piwniczno-ogrodowa, Inko ty masz pomysły :lol:, super :lol:, będą za to supeeeer kwitły.
Ino dużo masz światła w piwnicy?
Hihihi,dobry pomysł :D :D :D Coś czuję,że mi miejsca na parapetach przybędzie :D
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”