Ogród Anny 2015
Re: Ogród Anny 2015
Nie wiedziałam, ze są też białe cyklameny ogrodowe 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Faktycznie takie zdjęcia zimową porą krzepią.
Mnie już swędzą ręce do prac ogrodowych, ale jeszcze muszę poczekać.
Dobrze że już mamy z górki.
Jeszcze gdzieś około 70 dni i już się zacznie na całego.
Mnie już swędzą ręce do prac ogrodowych, ale jeszcze muszę poczekać.

Dobrze że już mamy z górki.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Annar13
- 1000p
- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Ja teżdorcia7 pisze:Pięknie Aniu,już moja wyobraźnia działa i myślę jak to będzie w tym miejscu w sezonie 2016 -cud-miód

A moje 'prymulowisko' wypełni się w 100%
Białe, różowe i prawie czerwonevimen pisze:Nie wiedziałam, ze są też białe cyklameny ogrodowe

Tylko 70 dni!kogra pisze:Faktycznie takie zdjęcia zimową porą krzepią.
Mnie już swędzą ręce do prac ogrodowych, ale jeszcze muszę poczekać.Dobrze że już mamy z górki.

Mam nadzieję, że więcej mrozów nie będzie! A w domciu musiałam 'dobudować drugi regal podświetlany'.
Nawysiewałam tyle liliowców, że miejsca na parapetach zabrakło. Teraz uzbroić się w cierpliwość i czekać na kiełkowanie

Witaj jeśli można poprosić ja byłabym chętna na zbędne Ci nasionka do wysiewu pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
Też mam sporo wysiane, ciekawe czy i ile wyrośnie siewek.
Rok był bardzo suchy, więc zobaczymy.
Ale mam nadzieję, że coś tam wyrośnie.
Rok był bardzo suchy, więc zobaczymy.
Ale mam nadzieję, że coś tam wyrośnie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wygląda jak się to wszystko rozrosło na tych prymulowo paprociowo cyklamenowych rabatach
Już ciekawa jestem Twoich wysianych liliowców. Czy one zakwitną już w pierwszym roku?

Już ciekawa jestem Twoich wysianych liliowców. Czy one zakwitną już w pierwszym roku?
- Annar13
- 1000p
Wysłałam PWolgawro pisze:Witaj jeśli można poprosić ja byłabym chętna na zbędne Ci nasionka do wysiewu pozdrawiam
Na pewno będą piękne!!! Ja wysiałam naprawdę dużo w tym roku, bo jak zawsze część nie skiełkuję, a część nie przetrwa...kogra pisze:Też mam sporo wysiane, ciekawe czy i ile wyrośnie siewek.
Rok był bardzo suchy, więc zobaczymy. Ale mam nadzieję, że coś tam wyrośnie.
Ale coś tam zawsze wyrośnie

Dziękuję. U mnie nie zakwitają w pierwszym roku, mam niestety słabą, piaszczystą glebę. Pomimo podlewania i nawożenia, zakwitają w 3 roku.sweetdaisy pisze:Pięknie wygląda jak się to wszystko rozrosło na tych prymulowo paprociowo cyklamenowych rabatach![]()
-- 12 sty 2016, o 20:09 --
Jeszcze trochę wspominek, tym razem tarasowych

Ciekawe ile moich pelargonii przeżyje, bo w tym roku pierwszy raz zimują w piwnicy.

- kogra
- Przyjaciel Forum
Piękne fuksje.
Też je uwielbiam, ale nie bardzo mam gdzie przechowywać.
Oleander jak widzę też dał czadu, dla niego takie upalne lato to na pewno jak woda na młyn, one tak lubią.

Też je uwielbiam, ale nie bardzo mam gdzie przechowywać.
Oleander jak widzę też dał czadu, dla niego takie upalne lato to na pewno jak woda na młyn, one tak lubią.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
Bardzo ładne pełne pelargonie.
A fuksje dobrze zimują Ci w piwnicy?
A masz tylko tego białego oleandra czy inne kolory też masz?

Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
- "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
Helen Mirren
- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Aniu przepiękną kolekcję roślin posiadasz, liliowce róże prymule irysy floksy to moja bajka , która chyba cieszy najbardziej , masz wiele opisanych odmian ,które posiadam u siebie a nie mam opisanych, tym bardziej będę tutaj zaglądać aby skorzystać z Twego wątku jako ze sciągi. 

- Annar13
- 1000p
No ja własnie też nie mam gdzie, pelargonie zawsze stały na parapetach, ale w tym roku,mam je zapchane fiołkami, więc pelargonie poszły do piwnicy. Zobaczę jak się przechowają i wtedy będę wiedzieć na ile sadzonek corocznie mogę sobie pozwolić ;)kogra pisze:Piękne fuksje.Też je uwielbiam, ale nie bardzo mam gdzie przechowywać.
Oleandry mam dwa - olbrzymie okazy i codziennie piły wiadro wody

Dziękuję. Pelargonie i fuksje dałam do piwnicy na przechowanie pierwszy raz. Co jakiś czas sprawdzam i fuksje mają się super. Pelargonie wyglądają gorzej,ale mam nadzieję, że odbiją. Jeśli nie, to zrezygnuję z takiej ilości donic i zostawię sobie 2, 3rafik5678 pisze:Bardzo ładne pełne pelargonie.A fuksje dobrze zimują Ci w piwnicy?
A masz tylko tego białego oleandra czy inne kolory też masz?

Oleandra mam tylko w takim kolorze. Dwie duże donice

Dziękuję bardzomarzena06 pisze:Witaj Aniu przepiękną kolekcję roślin posiadasz, liliowce róże prymule irysy floksy to moja bajka , która chyba cieszy najbardziej , masz wiele opisanych odmian ,które posiadam u siebie a nie mam opisanych, tym bardziej będę tutaj zaglądać aby skorzystać z Twego wątku jako ze sciągi.

Aniu nasionka dzisiaj dotarły - właśnie się moczą
Dzięki wielkie 

- Annar13
- 1000p
Super
U mnie część już spora, od soboty zaczynam doświetlanie... wciąż montuje regał
A tu kolejne kiełkują

Zamówienia bylinowe i cebulowe poczyniłam, nasiona warzyw i kwiatów kupione, teraz muszę wytrwać jeszcze te 1,5 miesiąca....
Mam dość już zimy!
A to przywleczone dziś
..... nigdy nie mogę się opanować .... Mnie to już na odwyk dla 'Anonimowych Ogrodników' trzeba wysłać....

U mnie część już spora, od soboty zaczynam doświetlanie... wciąż montuje regał

A tu kolejne kiełkują

Zamówienia bylinowe i cebulowe poczyniłam, nasiona warzyw i kwiatów kupione, teraz muszę wytrwać jeszcze te 1,5 miesiąca....
Mam dość już zimy!
A to przywleczone dziś

Nam to mówisz?