W Liliowej Dolinie Rospudy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W Liliowej Dolinie Rospudy

Post »

:wit Wpadłam z rewizytą. Lista zamówień imponująca. Chyba będziesz rekordzistką tutaj :). Bardzo mi się u Ciebie podoba. Storczyki masz cudne. Gromadka Yoreczków wspaniała. Jak je rozróżniasz?
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p
Od: 18 sty 2013, o 12:59

Post »

Teraz tylko czekam na przesyłki i to wszystko posadzić.
Już nie mogę doczekać się kwitnień.
Każdy Yorczek jest inny :D Rozróżniam je z zamnkniętymi oczamy. Nawet jak któryś po cichu się skrada, to zawsze wiem który to jest.
Pozdrawiam
Agnieszka
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

U mnie już lilie są. Dzisiaj przyjechały. I nie jestem z tego zadowolona. Kiełki mają spore . Jak tu je przechować? Chłodnego, ciemnego miejsca nie mam.
No to masz wyczucie do Yoreczków.
Teraz to i ja nie mogę się doczekać kwitnień u Ciebie. Tyle odmian... oj to będzie piękny spektakl.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Aga :wit
Piękne zrobiłaś zakupy, a ta lista z kwiatami imponująca ;:oj
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniały tato, na pewno porządnie wysciskany. Zaintrygowal mnie Night Flyer. Na obrazku cudny.
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

witch :wit Lista jak lista, ale nie mogę doczekać się kwitnień. Jesienią też posadziłam sporo nowości, więc zapraszam za jakiś czas ponownie.

anida Jedną cebulkę Night Flyer posadziłam jesienią. Jakoś nigdy nie przepadałam za liliami o zwieszonych kwiatostanach. Bo niby jak je oglądać?? Ale jak urośnie na 2 metry wysokości to nawet nie będzie trzeba się schylać ;:306
Tak więc powoli przekonuję się do lilii o tego typu kwiatach.
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wpadnę obejrzeć kwitnienia :D
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Gratuluję wspaniałych zakupów. To żeś zaszalała dziewczyno, na maxa ;:138 :heja :tan .
Już się cieszę na piękne fotki z podpisami odmian. ;:63
Tylko, żeby Ci się nie pomyliły nazwy po posadzeniu. Taka duża ilość odmian wymaga trudu przy oznaczeniach.
Czy masz jakąś metodę, czy znaczniki wkopujesz obok? Mnie się zdarza nie wiedzieć gdzie co rośnie, ale nie polecam tej metody.

Ile jest Yoreczków razem? Nie mogę się doliczyć . Cudne, malutkie stworzonka, kochane futrzane słodziaki ;:167
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No bardzo szybko wysłali, chociaż planowo mieli ruszać po 1 marca - a tu proszę, od ponad tygodnia mam cebulki u siebie / kupowałam m,in. w Be..x-ie/
No też bym chciała tylko posadzić lilie i aby potem pięknie i długo kwitły. ;:3 Dzięki za wskazówki ;:168
;:180 dla Twojego Taty ;:3
I miziania dla uroczych psiaków. ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Obrazek
Jolu wiesz, nigdy nie stosowałam żadnych znaczników. Tak na pamięć wiem co gdzie rośnie. Spacerując po działce potrafię nazwać każdą lilię (z głowy). Ale te znaczniki to nie jest głupi pomysł. Muszę coś pomysleć. ;:108
Yoreczki są podzielone na trzy grupy: moje, Mamy, Taty. Każdy wybrał sobie pana, do którego jest przywiązany . Razem jest 9. A każdego dnia latem przychodzą na działeczkę w odwiedziny jeszcze 2 zaprzyjaźnione ;:306 Zmuszają swoich panów i nie widzą inego kierunku spacerków.

Obrazek

Beaby w Be..x-ie zamówiłam dużo jesienią. Poczekam i zobaczę co wyrośnie i czy się zgadza. Ale to pewnie był ostatni raz u nich, pomimo, że kuszą ofertami. Co z tego, jeśli wiele jest niezgodniści.

To mój "łososiowy pełny" Amarylis od nich :;230
Obrazek
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Łososiowy mówisz ?? ;:306 No to ja chyba kolorów nie znam ;:306 . Takie pomyłki są częste niestety. A co do piesków jestem pod wrażeniem ;:oj . 9 ?? No ale one mają taką długą sierść i radzicie sobie z całą dziewiątką ?? No to zazdroszczę . Ja nie mogę poradzić sobie z moimi dziewczynkami bo czesać się nie lubią :oops: . Codziennie muszę gimnastykować się, żeby zrobić chociażby kucyka. Teraz doczytałam ile tulipanów sadziłaś jesienią. O Matko , jesteś bardzo pracowita to muszę przyznać. Ja też sadziłam sporo cebul ale z pewnością nie tyle . Sadzenie, sadzeniem ale potem jak już wszystko zacznie rosnąć ach ten widok ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Wow ;:oj ;:oj Kapitalna lista, szkoda, że u siebie muszę już z konieczności liczyć każdą cebulkę (totalny brak miejsca) Jak wszystko wsadzisz to lipcowy zapach będzie się unosił na całą okolicę.. marzenie.
U Benexa kupowałam kilka razy, na samym początku ogrodniczej przygody. Miał tanio i dużo. Niestety zgodność odmianowa to jest jakiś żart. Naprawdę trzeba było mieć szczęście żeby coś utrafić. Niestety zauważyłam że coraz więcej sklepów ogrodniczych zamawia u niego cebule i byliny i sprzedają u siebie. W ubiegłym roku kupiłam tak lilie Double Sensation. Dopiero w domu zorientowałam się że na opakowaniu wypisane cebule-kwiatowe.. czyli Benex właśnie. Oczywiście zamiast tego za co zapłaciłam miałam same Red Twin i intensywnie pomarańczową. Nigdy więcej ;:185 Te z OBI zawsze mi sięzgadzały ;:108 Brawa dla taty ;:63
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Sabinko doceniam i lubię roślinki z OBi. Przynajmniej ze spokojem i pewnością czeka się na kwiaty ;:167
Podpatrzyłam u Ciebie kilka róż i mam chęć na ich zakup właśnie w OBI.
W ubiegłym roku (pierwszy raz) miałam Eden Rose, Red Eden Rose i Ascot. Mam obawy, że nie przetrwały zimy. ;:145 Jakieś takie dziwnie czarne pędy mają.
Pozdrawiam
Agnieszka
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Jeszcze ich nie skreślaj. Może jk rozgarniesz kopczyki to kilka oczek będzie żywych i odbiją ;:108 W OBI bardziej opłaca się kupowanie róż w tych foliowych woreczkach po 6 zł niż tych donicowych po 20 zł. te pierwsze mają duże ładne korzenie, a te w doniczkach mam wrażenie, że specjalnie są obcinane tak żeby zmieścić do tych malutkich doniczek. Sama kupowałam tam doniczkową Eden Rose i Ascot i długo zbierały się do życia i wymagały troskliwszej opieki niż pozostałe ;:108 Są jakie są, ale znając życie w tym roku znowu się na te bidulki skuszę ;:224
Awatar użytkownika
InesS
200p
200p

Post »

Raczej wątplie, że w tych woreczkach trafię na którąs z tych róż:

Artemis
Pastella
Pashmina
Jacques Cartier
Leonardo da Vinci
Laguna
Chippendale
Molineux
Graham Thomas
Well Being
Abraham Darby
Augusta Luisa
Heavenly Pink
Baldwin Sleepy
Bouqet Parfait
Flammentanz
Lea Renaissance
Nadia

Sabinko, które polecisz kupić na sam początek i gdzie?
Lubię tego typu układ: duża ilość płatków z jeszcze większą ilością kwiatów.
Pozdrawiam
Agnieszka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”