Odrobine w ogrodzie - Beata T

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beata T pisze:Gabi Zima ta ze śniegiem na razie nas obija ale mróz za to mamy tylko czy to dobrze dla roślinek,
tak bez białej pierzynki... :lol: .
.
Beatko ja też się obawiam o moje rośliny i to o nowe nabytki zakupione w zeszłym roku. Mam jednak nadzieję że przetrwają. :P
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

No ja zawszę liczę straty w zeszłym roku do największych rozmiarowo należała tuja 2m i czeremcha duże drzewo i się w tych miejscach goło zrobiło w ogrodzie :cry:
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Beatko i ty mówisz, że u mnie jest wszystko zadbane ????? Za sto lat nie będę miała tak zadbanego ogrodu jak twój. Przpiękne kwiaty, cudowne widoki....ach....
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko kiedyś więcej miałam kwiatków teraz to staram się żeby roślinki były wieloletnie i nasadzenia były stałe ....
no to moje jednoroczne które się gdzieś zapodziały
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Jest na co popatrzeć. A drzewa przy płocie na zdjęciu z 23 X 2007 to sumaki czy akacje ? Bo piękny mają pokrój. No i w tle ten las przy zachodzącym słońcu... uh !
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, na ostatnim zdjęciu to chyba wilec, posiałam kiedyś takiego i teraz sam się wysiewa, bo ja nasion nie zbieram.
Ale czemu u Ciebie przepadł, może nasiona przemarzły?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

annodomini sumaczki pięknie wyglądają zwłaszcza jesienią ale ich nie polecam do ogrodu bo to chwast który, zakłóci wzrost innych roślin , miałam go przy altance i ze względu na wierzbę sumak był wycięty a potem żmudne tępienie jego odrostów przez cały rok.... :?
Bożenko nie przepadł mam nadzieje że na wiosnę będzie rósł ja też go nie wysiewam, ale zawsze parę nasionek zbieram tak na wszelki wypadek, o zdjęciach zapomniałam i dopiero teraz pokazuję :P
Awatar użytkownika
annodomini
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 15:24

Post »

Sumaki z wiekiem nabierają charakteru i wtedy są najpiękniejsze. Ja jeszcze takich z charakterem nie mam ale jestem cierpliwy :) Sporo moich znajomych zaczęło nasadzenia od sumaków (ja również), później z nimi walczyli bo to chwasty. A moim zdaniem wystarczy na bieżąco kosić trawę wokół sumaka - i podziwiać jesienią !
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Sumaki są piękne i uważam, że warto je mieć, jeżeli ma się na to miejsce. Trzeba wokół niego zostawić sporo wolnej przestrzeni, zeby sadząc inne rosliny nie naruszać korzeni, wtedy jest ok :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przepraszam ,że sie wtrącam ,ale ja miałam sumaka wolno stojącego, nie kopałam koło niego a tak powypuszczał nowych odgałęzień ,że szok. Nie mogłam sobie dać z nim rady,póżną jesienią poszedł pod piłę.Wiem ,że wiosną odbije ,już się martwię jak sobie dam z nim radę. :cry:
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53

Post »

piękne masz Cynie :) dawno ich u siebie w ogrodzie nie miałem ale chyba trzeba wrócić do tych pięknych kwiatów :)
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No sumak pięknie wygląda jak mu się liście przebarwiają a jesień jest długa i słoneczna, ale to chwast i potrzebuje około 5 metrów wokół siebie i wtedy można kosząc trawę go usuwać :wink:
Bogusiu on zawsze odbija czy się tego chce czy nie to czeka Cie żmudna praca ja chodziłam z randapem i każdy kawałek sumaka psikałam lub delikatnie smarowałam zależy gdzie mi odbijał ale przez rok wytępiłam i w tej części ogrodu gdzie zawadzał już go nie ma :lol:
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Beatko myślę, że lepiej mieć rośliny wieloletnie. Mniej jest roboty. Przynajmniej ja się na takie nastawiam, bo mam troszeczkę więcej do zagospodarowania :D .
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Karolu faktycznie cynie są wdzięcznym kwiatem i kwitną do przymrozków , odmiana daliowe ma to do siebie że pierwsze wypuszczone kwiaty są olbrzymie ( niestety tego nie uwidoczniłam na zdjęciu bo już przekwitły) warto je sadzić w jakimś towarzystwie wtedy nawzajem wypełniają luki między sobą....
Beatko no masz sporo terenu do szaleństwa , ja też mam bardzo dużo ale wszystkiego nie będę urządzać tylko kawałeczek :wink: no i stawiam na wieloletnie roślinki ... :P

Moje fuksje ciekawe czy mi odbija na wiosnę :? bo pelargonie już pięknie rosną

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Maria_F
200p
200p
Od: 4 cze 2007, o 15:12

Post »

Witaj Beatko :D Piękne fuksje. Chyba w tym roku też będę chciała je mieć. Piszesz, ż pelargonie już pięknie rosną. To znaczy, że już wypuściły listeczka i je zasilasz ? Może wkleisz zdjęcia :D

Pozdrawiam Cię ciepluteńko
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”