Beatko ja też się obawiam o moje rośliny i to o nowe nabytki zakupione w zeszłym roku. Mam jednak nadzieję że przetrwają. :PBeata T pisze:Gabi Zima ta ze śniegiem na razie nas obija ale mróz za to mamy tylko czy to dobrze dla roślinek,
tak bez białej pierzynki....
.
Odrobine w ogrodzie - Beata T
- annodomini
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Beatko, na ostatnim zdjęciu to chyba wilec, posiałam kiedyś takiego i teraz sam się wysiewa, bo ja nasion nie zbieram.
Ale czemu u Ciebie przepadł, może nasiona przemarzły?
Ale czemu u Ciebie przepadł, może nasiona przemarzły?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
annodomini sumaczki pięknie wyglądają zwłaszcza jesienią ale ich nie polecam do ogrodu bo to chwast który, zakłóci wzrost innych roślin , miałam go przy altance i ze względu na wierzbę sumak był wycięty a potem żmudne tępienie jego odrostów przez cały rok....
Bożenko nie przepadł mam nadzieje że na wiosnę będzie rósł ja też go nie wysiewam, ale zawsze parę nasionek zbieram tak na wszelki wypadek, o zdjęciach zapomniałam i dopiero teraz pokazuję :P

Bożenko nie przepadł mam nadzieje że na wiosnę będzie rósł ja też go nie wysiewam, ale zawsze parę nasionek zbieram tak na wszelki wypadek, o zdjęciach zapomniałam i dopiero teraz pokazuję :P
- annodomini
- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Sumaki z wiekiem nabierają charakteru i wtedy są najpiękniejsze. Ja jeszcze takich z charakterem nie mam ale jestem cierpliwy
Sporo moich znajomych zaczęło nasadzenia od sumaków (ja również), później z nimi walczyli bo to chwasty. A moim zdaniem wystarczy na bieżąco kosić trawę wokół sumaka - i podziwiać jesienią !

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
piękne masz Cynie
dawno ich u siebie w ogrodzie nie miałem ale chyba trzeba wrócić do tych pięknych kwiatów 

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
No sumak pięknie wygląda jak mu się liście przebarwiają a jesień jest długa i słoneczna, ale to chwast i potrzebuje około 5 metrów wokół siebie i wtedy można kosząc trawę go usuwać
Bogusiu on zawsze odbija czy się tego chce czy nie to czeka Cie żmudna praca ja chodziłam z randapem i każdy kawałek sumaka psikałam lub delikatnie smarowałam zależy gdzie mi odbijał ale przez rok wytępiłam i w tej części ogrodu gdzie zawadzał już go nie ma

Bogusiu on zawsze odbija czy się tego chce czy nie to czeka Cie żmudna praca ja chodziłam z randapem i każdy kawałek sumaka psikałam lub delikatnie smarowałam zależy gdzie mi odbijał ale przez rok wytępiłam i w tej części ogrodu gdzie zawadzał już go nie ma

Karolu faktycznie cynie są wdzięcznym kwiatem i kwitną do przymrozków , odmiana daliowe ma to do siebie że pierwsze wypuszczone kwiaty są olbrzymie ( niestety tego nie uwidoczniłam na zdjęciu bo już przekwitły) warto je sadzić w jakimś towarzystwie wtedy nawzajem wypełniają luki między sobą....
Beatko no masz sporo terenu do szaleństwa , ja też mam bardzo dużo ale wszystkiego nie będę urządzać tylko kawałeczek
no i stawiam na wieloletnie roślinki ... :P
Moje fuksje ciekawe czy mi odbija na wiosnę
bo pelargonie już pięknie rosną

Beatko no masz sporo terenu do szaleństwa , ja też mam bardzo dużo ale wszystkiego nie będę urządzać tylko kawałeczek

Moje fuksje ciekawe czy mi odbija na wiosnę

Witaj Beatko
Piękne fuksje. Chyba w tym roku też będę chciała je mieć. Piszesz, ż pelargonie już pięknie rosną. To znaczy, że już wypuściły listeczka i je zasilasz ? Może wkleisz zdjęcia
Pozdrawiam Cię ciepluteńko

Pozdrawiam Cię ciepluteńko
Maria
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=7504