Karolino, czas leci teoretycznie za szybko, ale jak chodzi o rośliny to chciałoby się od razu widzieć efekty
Lucynko, Kasiu, czosnki nie tylko ozdobne ale też super, bo niezawodne
Ago, witaj

i rozgość się, zapraszam. A chwaściki u mnie są też i owszem

, choć może w zmniejszonej ilości bo część rabat tych iglakowych na włókninie
Pawle, moje kostki też są częściowo wkopane, częściowo nie, aby przytrzymać korę przed wysypywaniem się w trawnik. A kółka kosiarki jeżdżą po kamyszkach, ale masz rację wygoda jest

Fajnie, że Black Beauty ci przypasował
Aniu, witaj

u mnie. Mi twój ogród też bardzo przypadł do gustu, a dla tych hortensji to można głowę stracić
O warzywnik pytaj, z chęcią odpowiem.
A teraz trochę o dzisiejszym wypadzie do Gardenii.
Przede wszystkim i co najważniejsze NIE dostałam moich wymarzonych hortensji everbloom

. Będę zmuszona polować dalej, ale nie odpuszczę zanim nie pojawią się w moim ogrodzie. Jak nie znajdę u siebie w szkółkach to zamówię w necie

Ale nie oznacza to, że nie jestem zadowolona - przeciwnie naoglądałam się roślin na maxa a i zakupy pewne poczyniłam.
Niestety fotorelacji nie będzie, bo z pośpiechu zapomniałam aparatu, a tel miał koniec baterii (a musiałam oszczędzać bo eM mnie zawoził i odbierał i trzeba było się zdzwaniać)
A takie cudeńka udało mi się kupić:
Róża Beverly
Róża Christina Herzogin
Jeżówka Milk Shake
Jeżówka pełna Coconut Lime x2
Szałwia Hot Lips
Lilia azjatycka Spring Pink
Lilia orientalna Elegant Lady x3
Trytoma biała x2
Szafirek biały x10
Przegorzan niebieski x4
Trójsklepka Blue Wonder x3
Dwóch ostatnich w ogóle nie znam, ale podobały mi się kwiatuszki

Muszę pogooglować i sprawdzić.
Byłam zmęczona od dźwigania, ale generalnie zadowolona. Maję Popielarską widziałam - wygląda tak samo jak w TV, ani większa, ani mniejsza, ani grubsza, ani chudsza - wniosek: TV nie kłamie, przynajmniej w sprawach wyglądu
Jutro część roślin do donic, a i te z garażu już czas posadzić, bo wyłażą. Sporo tego będzie - pracowity dzień mnie czeka.