Mój ogród- moja oaza spokoju
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój ogród- moja oaza spokoju
Ładnie wyglada lawenda lub szałwia
- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Ładnie prowadzona lawenda jest ozdobą cały rok. 

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- garden11
- 1000p
- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Co ja z Tobą Anulka mam, zawsze się na jakieś zakupy z Tobą skuszę! Już Ty nic nie kupuj bo ja bankrutuje przez Ciebie!!!!! 

- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dziewczyny to tak aż szalejecie
. Dopiero będzie szok jak pojawia się doniczkowe w sprzedaży . Wiem co mówię . Jestem na to żywym przykładem. Odwiedziłem dziś ogrodniczy. I co dupsko blade! Nic z roślin nie ma w sprzedaży. Kupiłem za to płyn zakwaszający pod rośliny kwasolubne i sekator nożyczkowy do formowania drzewek.

Na pewno na allegro można dostać tarczownicę - jest kilka ofert. Od kilku z wystawiających nawet kupowałam. Ale jakbym miała polecać to Kaktusy_PL - w zeszłym roku od nich kupowałam w czerwcu (więc już po największym ruchu) i po 2 dniach miałam u siebie rośliny - jakość super. W sklepach jeszcze tarczownicy nie widziałam, ale to pewnie kwestia czasu.
Jak Ty dasz radę posadzić tyle nowych róż?
Jak Ty dasz radę posadzić tyle nowych róż?

- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Witaj Aniu. Pospacerowałam w ten zimowy wieczór po Twoim obszernym ogrodzie. Niektóre miejsca już pięknie zagospodarowałaś.
Ja tylko dodam a może powtórzę to co inni już powiedzieli powinnaś sobie podzielić (w wyobrażni) całą przestrzeń na dwie części
tą bliżej domu o którą będziesz bardziej dbać,i ta dalszą od domu gdzie będą rosły leśne drzewa, wrzosy ot taki mały lasek
Na takim obrzaże rośliny sadzone po parę sztuk z tego samego gatunku z biegiem czasu stworzą urocze widowisko.
Podobają mi się przydomowe rabatki, piękne kompozycje tworzysz .
Ja tylko dodam a może powtórzę to co inni już powiedzieli powinnaś sobie podzielić (w wyobrażni) całą przestrzeń na dwie części
tą bliżej domu o którą będziesz bardziej dbać,i ta dalszą od domu gdzie będą rosły leśne drzewa, wrzosy ot taki mały lasek

Na takim obrzaże rośliny sadzone po parę sztuk z tego samego gatunku z biegiem czasu stworzą urocze widowisko.
Podobają mi się przydomowe rabatki, piękne kompozycje tworzysz .

- Anuleczka
- 500p
- Od: 25 sty 2015, o 20:27
Renatko - mam lawendę jest piękna, mam z niej taki mały szpalerek zrobiony pod brzozą i kwitnie niezawodnie co roku a pachnie cudnie.
Ewunia - Garden - już nie kupuj już nie kupuj a następną stronkę mi wysłałaś i kusisz
Przemek - Przemku ważne że już byłeś w ogrodniczym. Ja latam na okrągło i zawsze z czymś muszę wyjść choćby z paczuszką nasionek ale zawsze coś.
Kasiu - już zarzuciłam swoją wędkę w poszukiwaniu tarczownicy, dziękuję za polecenie strony.
Helenko - Dziękuję za odwiedziny. Już właśnie siedziałam w domu i obmyślałam te punkty ogrodowe i mniej więcej to ogarniam o co chodzi, ale co mi z tego wyjdzie w realu to nie wiem. Będę Wam zdawać relacje z moich poczynaniach i wstawiać zdjęcia. Mam nadzieję ze z Waszą pomocą mój ogród bardziej ożyje.
Ewunia - Garden - już nie kupuj już nie kupuj a następną stronkę mi wysłałaś i kusisz
Przemek - Przemku ważne że już byłeś w ogrodniczym. Ja latam na okrągło i zawsze z czymś muszę wyjść choćby z paczuszką nasionek ale zawsze coś.
Kasiu - już zarzuciłam swoją wędkę w poszukiwaniu tarczownicy, dziękuję za polecenie strony.
Helenko - Dziękuję za odwiedziny. Już właśnie siedziałam w domu i obmyślałam te punkty ogrodowe i mniej więcej to ogarniam o co chodzi, ale co mi z tego wyjdzie w realu to nie wiem. Będę Wam zdawać relacje z moich poczynaniach i wstawiać zdjęcia. Mam nadzieję ze z Waszą pomocą mój ogród bardziej ożyje.
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
Aniu piękne róże zamówiłaś, bez róż ogród nie ma smaku
Ja mam małą działkę i to w półcieniu ale dopiero po posadzeniu róż mam kolorowe kwiaty przez całe lato , aż do jesieni.

Ja mam małą działkę i to w półcieniu ale dopiero po posadzeniu róż mam kolorowe kwiaty przez całe lato , aż do jesieni.
- Anuleczka
- 500p
Beatko dziękuję że potwierdziłaś mój wybór róż. Już nie mogę się doczekać jak będą u mnie kwitły.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Ja posadziłam jesienią i zastanawiam się czy w tym roku coś zakwitnie. Nie znam sie w ogóle na różach. Ciekawe ile przyrosną.
- garden11
- 1000p
Marto, jeśli mogę coś doradzić pooglądaj sobie filmiki na temat uprawy róż i już wszystko będziesz wiedziała co, jak i kiedy, link poniżej:
http://www.tvr24.pl/program-Ogrod_bez_Tajemnic-6.html
http://www.tvr24.pl/program-Ogrod_bez_Tajemnic-6.html
- Rozana
- 1000p
Dziękuję Ewo. W sumie dużo róż nie planuję na razie mieć, ale jakby te 2 co kupiłam zakwitły to byłabym szczęśliwa. Są w centralnym puknkcie ogrodu i wyglądałoby to cudnie. 

- Anuleczka
- 500p
Martusiu ja wierzę że Ci zakwitną. Trzymam mocno kciuki.
- Rozana
- 1000p
Dziękuję. Ale niech już ten czas leci, nie mogę sie doczekać wiosny. 

- garden11
- 1000p
Jeszcze miesiąc z ogonkiem i nie będziemy mieli czasu na forum tylko będziemy siedzieć w ogrodach:)