To pierwsza ozdoba ogrodu - przywędrował jesienią z Hortulusa (zając jest drugą ozdobą - nie liczę patykowego grajka

Jadziu! Miałem po 3 patyczki z sześciu rodzajów róż - wszystkie cudownie zielone (jedne się ukorzeniły) a jedynie Angela wszystkie trzy odrzuciła - a całą zimę planowałem jak je wszystkie posadzić i teraz w środku puste pole

Oczywiście wszystkie po przesadzeniu okopczykowałem i nakryłem butelkami, tylko ... wyrywny byłem - rozgarnąłem kopce i poobcinałem wszystkie róże rosnące u nas i ... przegapiłem, że w nocy były mrozy

Marysiu! Kosy i u nas śpiewają oraz gwiżdżą szpaki, a tulipany ... jutro się otworzą

Coś mi się wydaje An-ko że i Ty kiedyś zawitasz na hacjendę

Witam Ewę! już wytłumaczyłem jaką daleką drogę przebył jeżyk - znad morza

Aniu (anabuko)! dzisiaj przyszła na ogród żona (pierwsze wyjście z domu po dwóch tyg.) i tak spacerując ... zauważyłem, że przebiśniegi mają już kulki z nasionami, a krokusy tylko liście, kwitnie tylko kilka późniejszych. Za to hiacynty już mają ładne kolorki i pierwsze tulipany jutro na pewno się otworzą

Dziękujemy Bogusiu za życzenia zdrowia - pewnie już przeczytałaś, ze żoneczka wyszła z domu. Zawitała na ogród z kołaczykiem do kawy

I smutna wiadomość - zauważyłem dziwnie poruszoną ziemię - zaglądam ... korytarz pod spodem. To nie kret (te powynosiłem) jego korytarzami przywędrowały jakieś myszowate i rozłażą się dalej

Trudna walka będzie, bo te prędzej i liczniej się rozmnażają od kreta - łapkę zastawiłem, jutro zobaczę co to jest (bo musi się złapać