Witajcie.Napisałam długi post ostatnim razem.I widząc,że na ruterze nie ma zasięgu-zapisałam go nawet.Ale jednak nie mogłam go później znaleźć.Chyba jednak poszedł w kosmos

.
Zniechęciłam się i odpisuję dopiero dziś.Gdyż pogoda mnie zmusiła,do siedzenia w domu...
Filigranowa27,dzięki.Forsycje ciągle kwitną.Pięknie rozświetlają ogródek.Z drogi je widać.
Szarotka,nie wiem co to za odmiana szafirków.W trakcie kwitnienia te dolne kuleczki robią się ciemniejsze.Wydaje mi się,że troszkę inne mają liście te szafirki-od tych Twoich.Szachownica,to ''stary'' zakup.W tamtym roku pusta doniczka była chyba.A w tym 1 cebulka zakwitła.Reszta wygląda słabo.Może się rozrosną.Trochę je podlałam nawozem do cebulowych.Zobaczymy
Chciałam wstawić zdjęcia ale ten mój komp.
Kasiula,dzięki.
Anetta,dzięki.Też część tegorocznycch nasadzeń oznaczyłam.Ale niestaty znaczniki widać z daleka

.U mnie chyba wszystko żyje,bo był śnieg,to przykrył.A jeśli coś wypadło,to nawet o tym nie wiem

,
Katharos,Dzięki kochaniutka,że napisałaś mi o tej hoście.Poszłam czym prędzej i przesadziłam.Tam z pewnością będzie miała więcej cienia.Zobaczymy.Koniecznie muszę ją oznaczyć.
Kasiu,co do sadzonkowania hortensji i róż o tej porze roku-to taki mój eksperyment.Kupowałam na fo patyki w lutym.Sadziłam do doniczek-z marnym skutkiem.Może na 20 patyków-rośnie 3

.Więc postanowiłam ze swoimi własnymi patykami(jak i dostanymi od forumek

)-nie cackać się.Jak tylko ziemia rozmarzła w ogródku-wsadziłam do ziemi.Nie trzeba się martwić o przelanie

.Ciąć i tak było trzeba i róże i hortensje.Więc wszystko wylądowało jako sadzonki.Powiem więcej-lawendę i klematisy też cięłam i posadziłam te patyki(z 1 węzłem).Czekam na efekty.Ale już widzę,że są chyba lepsze niż się spodziewałam

.Opatentuję swój sposób na hortensje
Szkoda,że nie mogę wstawić zdjęć,bo coś ta nowa wyszukiwarka nie chce mi fotosika załadować.Musiałabym szukać przez inną.Google z resztą też nie idzie

.Po tej awarii tak mi komputer chodzi...
Ale zdjęcia robię cały czas,więc dokumentacja będzie.
justus,dzięki.U mnie wiosna z opóźnieniem.Kwitną ciągle ostatnie przylaszczki,hiacynty,forsycje,ale i tulipany,żonkile,prymulki,szafirki.Czasem się zastanawiam,czy wstawiać jakieś fotki.Bo u Was już te rośliny kwitły,a u mnie dopiero zaczynają...
mniodkowa,dzięki.Ta wiosna u nas jakaś niemrawa w tym roku.Ale co się dziwić zimy 'nie' było,to i wiosna taka.Ciekawe jak będzie z latem

.
Wiem,że Maciek silny chłop.Ale chyba najbystrzejszy i najszybszy z mojej trójki.Więc dziwię się,że tak szybko.
Co do tego 'kopania' ogródka,to jeszcze przyjdzie trochę poczekać

.Michał 'pomagał',bo fajnie poskakać na szpadlu

.Więc praca w cale nie szła szybciej...
-------------------------------------------------
Więc odpowiedziałam.Ale fotek nie mogłam wstawić.Aż zła jestem.Bo głównie po to weszłam na fo

.
Przybyło też sporo nowych roślinek.Z wymiany bądź zakupu.Ale niestety na kwiaty trzeba troszkę poczekać.
Później może spróbuję z innej wyszukiwarki skorzystać.
Miłego dnia Wam życzę.Zmykam robić rogaliki z karmelem