Ewa szkółka super ,dostępne ceny Masz ten powojnik botaniczny Bill MacKenzie Marysiu nie wiem czy to jest szaleństwo te parę szt. Najbardziej cieszy letnia wizja Elu ,myślę że szaleństwa już za nami Teraz jesteśmy rozważne starsze panie Mirka , ja mam wielki chaos w ogrodzie ,nie potrafię sobie planować może gdybym była na miejscu Mam jeszcze zamówione dalie i koniecznie muszę kupić maliny, jakaś bakteria je zaatakowała i wszystkie zostały spalone Najwyżej będę przesadzała jak mi się coś nie spodoba
Witaj po obejrzeniu pierwszej strony już mi się spodobało i z kolejnymi jest coraz lepiej ogród naprawdę fajny woda las blisko domu wędzarnia i altana wyglądają na solidne pozdrawiam
Romciu widzę, że tez zaszalałaś z różami.
Czy chcą Ci rosnąć, bo u mnie na wiejskim piasku nie bardzo.
Nie wiem czy włożyłam Ci ostrogowiec? Wkładałam do koperty w pracy
Teraz zobaczyłam, że leży w szufladzie, nie wiem czy podzieliłam i zostawiłam sobie, czy zapomniałam
Ci włożyć. Ta choroba nie boli. .
Śliczne zdjęcia pokazujesz, oglądam.
Witajcie kochani Zima nie zima.......... wszystko pokręcone Elu , ja też na razie nic nie sieję Ewa bez przesady z tym rozrastaniem Witaj Konradzie Bardzo mi miło że Ci się u mnie podoba Cóż za intrygujący nick Marylko ,nie za mocno rosną u mnie róże Ale tak bardzo mi się podobają Czy Ty też zaszalałaś Mam ostrogowca w nasionkach od Ciebie
Taka letnia rabatka ..................
Romciu pisałaś,że maliny straciłaś ?
A mnie się wydawało,że one niezniszczalne i ciężko je wytępić jak już się zadomowią . Choroby panują i niczego nie ominą ....
Miałam różne odmiany malin ale od kilku lat zostały tylko jesienne. Jednak marzyły mi się żółte i na forum w ramach wymian zorganizowałam sobie kilka sztuk. Forum to dobre źródło sadzonek i pewne.
Ale zaszalałaś . Piękne róże zamówiłaś . Nie będę na nie patrzył już , bo sam będę chciał je zamówić . Może za kilka latek . Teraz niestety mam inne priorytety , ogrodzenie dalej i takie tam ... Jakbyś miała coś na podzielenie się / wymiankę czy coś to wiesz . Z Pęcherznicą u mnie zobaczymy jak mi wyjdzie .
Krysiu ,jakoś nie mogę się natknąć na forum Chciałabym wcześniejsze maliny........... jesienne najwięcej mają owoców jak wyjeżdżam Tak wyglądały moje maliny zaatakowane przez bakterię ..............http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 34&start=0 Pawle ,Ciebie kwiaty nie interesują,może krzewy spróbuję ukorzenić dla Ciebie Może wierzbę Hakuro.......................
Romciu pierwszy raz zobaczyłam taką chorobę malin. Od lat sadzę głównie te kośne, bo one są zdrowe i żadne choroby ich się nie imają. No ale ja je mam przy domu i zbieram do mrozów Moja sąsiadka ma takie lipcowe maliny, ale ona mało użyta i jedynie mogłabym Ci wykopać te co do mnie przechodzą
Maryś nie rób sobie kłopotu U nas na piaskach widocznie tak się dzieje ..........sąsiadka też wykopała U mnie w sezonie rusza kiermasz i tam kupię za grosze ......te wcześniej owocujące ,chociaż podobno te późne są zdrowsze
Przy dzisiejszym wietrze taki żywopłot by mi się przydał Kurczę,szkoda,że ty tej działeczki nie masz pod ręką Mam maliny jedne i drugie,ale te wcześniejsze to ciągle robaczywe i to one mi właśnie chorują.Jesienne spisują się super.W tym(tamtym) roku zaowocowała mi wreszcie żółta,ale dużo później niż czerwone.Ona tak ma,czy to pierwsze owocowanie taki falstart miało?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka Mój ci On,Mój ci On cz.2, Mój ci on cz. 3
Dzięki bardzo za propozycję , ale Hakuro też mam i będę na wiosnę ukorzeniał . Nie no jakieś kwiatki mnie interesują . Żywopłot bajeczny . Z Brabanta ?
Romciu malinki mam takie, które ładnie rosną i rodzą na wsi na piasku.
Będzie pora mogę Ci podesłać. Ja nie szaleję wcale. Nie ma na szaleństwa.
A róże na wsi tak jak u Ciebie, będę próbować gdy będę już na miejscu od wiosny cały czas.
Czyli za 3 sezony już.
Witam serdecznie Do wiosny 26 dni WŁAŚCIWIE TO JAKBY JUŻ BYŁA WIONA Nie wiem jak u Was ale u mnie już się zaczęły porządki na trawnikach Mirka słyszałam o tych wcześniejszych że kapryśne ale u mnie tylko takie mogę mieć, ponieważ późne są .............jak jestem w domu Zobacz u mnie na patyczkach od Ewy już są pierwsze oznaki życia
Paweł to jest thuja Szmaragd Kwiatki dla Ciebie .........to pewnie jakieś krzaczki bylinowe Czy masz zamiar siać Marylko nie zawracaj sobie ,dziękuję Jak wiosną ruszy kiermasz to na pewno kupię a może w szkółkach Życzę Ci dużo siły do pracy za trzy sezony ........czas tak szybko leci Moje pierwsze wysiewy .............