Dziki zakątek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Dziki zakątek

Post »

Tak to prawda, pomysł najważniejszy. Nie każdy może sobie pozwolić na wydawanie dużych pieniędzy, dlatego liczy sie pomysłowość. :D
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A fotki z ogrodu kiedy będą ? :lol:

Takich staroci to ja miałem bardzo dużo , śmieszny jest język w tych starych gazetach .Jak je czytałem to się śmiałem kilka godzin . ;:306

Ze starych skrzynek, albo palet to można cuda robić . ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś żadna sztuka zrobić ogród za duże pieniądze, ale zrobić za grosze z własnych sadzonek, to dopiero satysfakcja. :tan Taki ogród ma duszę, bo właściciel włożył ;:167 .
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

cyma2704 pisze:Martuś żadna sztuka zrobić ogród za duże pieniądze, ale zrobić za grosze z własnych sadzonek, to dopiero satysfakcja. :tan Taki ogród ma duszę, bo właściciel włożył ;:167 .
właśnie...wynająć ogrodnika, kupić duże krzewy w ogrodniczym i chwalić się pięknym ogrodem w pierwszym roku ;:185
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Macie rację, trzeba korzystać z tego co się ma. Jest dużó większa satysfakcja jak coś z niczego się zrobi, małym kosztem.

Pawle, a zdjęcia będą. Niedługo pstryknę, choć na razie szaro , buro. :D
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Witaj Marto

Widzę,że zaczynasz przygodę ogrodową,będę kibicować ;:215
Masz areał duży,ale spokojnie sobie rabatki poplanuj,lepiej zrobić jedną dobrze,niż więcej byle jak ;:108
Cały sezon przed nami, a u Ciebie zapał wielki, ze wszystkim sobie poradzisz ;:333
Ja też woziłam sama ziemię, ale taczkami,podrównywałam teren.
Mieszkam na zboczu góry, teren pochyły.
Kosz pięknie odmalowany, będzie ozdobą w sezonie letnim ;:138
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Cześć Martunia zobaczyłam tę starą gazetę ja wtedy miałam 5 lat trzymaj ją i szanuj może kiedyś będzie dla ciebie jakimś pieniężnym zabezpieczeniem wraz z innymi starociami teraz tego tak nie spotkasz i idzie w cenę tylko trzeba znaleźć odpowiedniego biorcę.Też mam parę takich rzeczy i czekam na odpowiedni moment żeby w dobre ręce przekazać oczywiście odpłatnie.Powodzenia. ;:138
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Krychna- pomału planuję, zobaczymy co mi wyjdzie. Póki jest jeszcze zima, to jest czas się zastanowić. :D

lojka63- będę trzymać gazetkę, mam też stare 100 zł z 1948 roku. :D
Awatar użytkownika
acia1065
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 sty 2014, o 14:19
Kontakt:

Post »

U mnie strych pełen gazet i książek z lat 50-tych. Nie mówiąc o różnych sprzętach :D
Beata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Często nie doceniamy tego co mamy tylko trzeba jeszcze rzeczoznawcy żeby nam to wszystko wycenił a jak nie to zawsze można skansen założyć. :tan ;:138
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

I przybiegłam do Ciebie Martusiu z rewizytą. Utkwił mi w głowie Twój dziki zakątek ten pień jest uroczy ciągle na niego zerkam. Posadź lilie będzie pięknie.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Pieńków trochę jeszcze odłożyłam. :D Czekam na te moje lilie z niecierpliwością, ale jeszcze to nie czas. Na razie oglądam z ogórdku tulipany, krokusy. Posadziłam sporo cebulowych kwiatów: wiele odmian tulipanów, narcyzy, krokusów, szachownicę, cesarską koronę, hiacynty a ponadto róże, i kilka drzewek. żurawkę itp . M.in mam tamaryszek, ale jakoś boję się, że się nie przyjmie. Tak licho wygląda, ale może taki czas. Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć jak przyjmie się bez, żylistek, jaśminowiec. :D . A z jednorocznych kwiatów planuję mieć : lwie paszcze, naparstnice, aksamitkę, maciejkę, cynie, lobelię, werbenę, żeniszek, kobeę, i kilka innych o ile wzejdą wszystkie. Lwie paszcze i naparstnica łądnie mi wzeszły, kobea średnio, lobelia jeszcze nie, a i starzec też na razie nie zamierza wyjść z ziemi. :). Czas pokaże co się uda a co nie za bardzo. Na wiosnę będę chciała kupić gotowych bratków, znając mnie jak dopadnę na targu rośliny to kupię więcej niż planuję, ale to też zależy od funduszy. Poza tym mama ma mi dać astry (marcinki) , ale niech ta zima się już skończy. :D
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

Martuś ależ będzie u Ciebie kolorowy zawrót głowy. Już czekam na wiosnę i będę śledzić każdy rozwinięty kwiat. Powodzenia. A żylistek na pewno się przyjął tylko potrzebuje czasu żeby odchorować.
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p

Post »

Bez dostałam od teściowej z przyrostów jej starego bzu, nawet puszczał już pąki, ale o by nie przemarzły, Zylistek kupiłam. Obawiam się o tamaryszek francuski, ogólnie cudny jest. Znasz go Aniu ? Zobaczymy na wiosnę . Miałam forsycje, nawet 2 sztuki. Jedną pies wykopał , druga maleńka. Posadziłam ją z gałązek od mamy. Ciekawa jestem ile tulipanów i innych cebulowych urośnie..posadziłam chyba ze 100 cebulek. :D tak na oko.
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie wiem czy lubisz ale w ogrodzie bardzo ładną plamę robi grupka szałwii błyszczącej jest czerwona i z daleka ją widać koło niej widzę jakieś żółte lub jasne liście może hosta ,ja będę szałwię siała jeszcze nie kupiłam ;:131 a jak z warzywkami siejesz coś posiałam sałaty 3 rodzaje do doniczek i zioła i papryczkę ostrą i pomidorek jeden gatunek też czekam. :tan ;:196 Wiem parapety za małe też tak mam w szczególności jak trzeba pikować. ;:219 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”