Szczególnie ciekawi mnie ta piwonia drzewiasta

Dziękuję Kochanasweetdaisy pisze:Aniu, zaglądaj tu częściej, piękne fotki nam serwujesz![]()
Przy obecnej pogodzie tęsknimy za takimi widokami
Madziu, pozwolisz, że wybiorę Cię na Matkę Chrzestną mojej piwonii?Madziagos pisze:Aniu,
cieszę się, że Twoja piwonia odżywa![]()
Widzę, że wegetacja w Twoich rejonach jest dużo bardziej zaawansowana niż u mnie.
I u mnie sasanki obrodziły w tym roku.
Jedną z największych kęp coś podgryzło od dołu, praktycznie straciła korzenie.
Jednak powsadzałam wszystko, co z niej zostało i teraz mam z niej kilkanaście dobrze rozwijających się młodych roślin.
Moja forsycja jest nawet trochę opóźniona, jak patrzę na krzewy u sąsiadów. naokoło same żółte krzaki, a moja jeszcze ma dużo pąków.Pashmina2006 pisze:Super że piwonia jednak się nie dała i walczy. Moje berberysy miniaturowe w takim samym stadium. Szkoda że te większe odmiany nie startują jeszcze. Forsycja w mojej okolicy totalnie śpi. Także ja na cięcie róż jeszcze poczekam pewnie długo. A u Ciebie już niedługo żółciutko będzie że aż miło.
Dziękujęmati1999 pisze:Przepiękne zdjęcia !![]()
Szczególnie ciekawi mnie ta piwonia drzewiastatrudna w uprawie ? Musze w końcu gdzieś ją upolować
Już mają otwarte? Byłaś???Beaby pisze:Ach, sasanki masz wszystkie, super.
Berberysy są zjawiskowe z takimi drobnymi pączko-listeczkami.
Zdjęcia oczywiście cudne.![]()
No to resztęjeżówek dokupisz tam, gdzie zaproponowałam, wybór mają na prawdę spory....
Trzymam kciuki za piwonię drzewiastą
Dziękujęcyma2704 pisze:Aniu pięknie sfotografowałaś wiosnę w ogrodzie.Sasanki i berberysy cieszą kolorem, a forsycja wskazuje, że czas ciąć róże.
Ja oczywiście nie wytrzymałam i przycięłam wcześniej.
Witaj u mnierafik5678 pisze:Witam![]()
Ładnie jest u ciebie, pomysłowo, dużo roślin po prostu podoba mi się. Zapraszam do mnie.
To jeden i ten sam, tylko w kilku ujęciachTulap pisze:Ale kolorowe te bazanty
Miałam się tam dzisiaj wybrać po pracy, ale utknęłam w korku i straciłam zbyt dużo czasu.Beaby pisze:Aniu - na pewno mają już otwarte, nie byłam ale już kwiecień, więc można w ciemno....
Nie wiem jak tam jest z irysami, ale jeżówki, żurawki, trawy, skalniaki to podstawa w przeogromnym wyborze.
Życzę mocno zapełnionych pięknymi roślinami rąk w czasie zakupów w tamtym punkcie.
Wszystkiego dobrego.