Ogród 100 róż cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. III

Post »

:wit

Znowu porcja cudnych ujęc ;:63
Też się nie dziwię ze na pracy nie możesz się skupić :lol: To najpiękniejszy czas w ogrodzie i mozna by było z niego nie wychodzić. Człowiek chciałby nasycić oczy i serce :) Tak sobie myślę ze ogrodomaniacy powinni miec wtedy extra wolne :;230

Eglantyne podobała mi sie od początku, choć moja sadzonka dwa lata się zbierała żeby jako - tako się zaprezentować. A MW kupię ;:108 Mam same bladawce, to przyda się mocniejszy akcent ;:108
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

cudowne, już nawet nie spisuję nazw Twoich pięknych róż bo majątek pewnie bym straciła - któreg nie mam ;:306 ,kompozycje róż , biel - śliczne
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O, o, o - Monika - vertigo już wstawiła to zdjęcie, które jest genialne, więc się tylko podczepię - fantastyczny widok ;:oj Już wiem co miałaś na myśli pisząc, że teraz będziesz mogła prezentować szersze perspektywy a nie same portrety. Ja jeszcze same portrety :( Mariatheresia w duecie z Baronesse ;:215 Cieszę się, że Sangerhauser nie jest żarówą - pewnie się na nią skuszę, szczególnie jak pooglądam u Ciebie ;:224
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witajcie :wit
Mam zaległe fotki, które wcześniej przygotowałam. Nie są aktualne, ale zbyt dużo czasu zajmuje obróbka zdjęć, więc wstawię.
Najpierw oczywiście odpowiem na Wasze przemiłe wpisy :) Dziękuję, że zaglądacie ;:168

Jagi, na warunki pracy rzeczywiście nie narzekam, chociaż czasami pewnie sprawniej by szło, gdyby były trochę gorsze :;230
Moje fuksje rosną od wschodniej i zachodniej (!) strony. Przy bardzo wysokich temperaturach trochę im się rozjaśniają liście i trochę mdleją. Nie jest jednak tak źle :wink:
To bielusieńkie to White Meidiland. Ma trwałe kwiaty:)

Reniu, tak w ogrodzie codziennie trzeba coś zrobić; po krótkim urlopiku od ogrodu ? nie można z niego wyjść...
Podoba Ci się Florence Delattre? To wigorna róża; szybko rośnie i obficie kwitnie. Kwiaty (te pierwsze) przekwitając nabierają trochę sinego koloru.

Jola, no właśnie ? uroku New Dawn nie można odmówić. Moje stosunkowo szybko zarosły pergole. Dzisiaj jednak, wiedząc jak szybko przekwita, nie posadziłabym jej ponownie. Z drugiej strony ? ta masa perłowych kwiatów zachwyca...
Jeśli chodzi o zimowanie fuksji, to do tej pory albo mi nie wychodziło, albo maximum 50% przeżyło. Będę oczywiście próbowała je zimować, ale warunki mam średnie ? trochę za ciepło. Tu są fajne informacje dot. pielęgnacji tych piękności http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/uprawa

Dzięki Monia, chociaż prawdę mówiąc czasami mam chwile zwątpienia, czy nie przesadziłam i nie przesłodziłam :;230

Alexia, ;:196 Carmeline bardzo chce żyć :) Wypuściła nowe listki. Mam nadzieję, że doczekam kwiatów w tym sezonie.

Hypnosa, miło czytać takie słowa... Dodają skrzydeł ;:50

Agata, świetny pomysł z tym wolnym :;230 Rzeczywiście z ogrodu można by nie wychodzić. Jak dla mnie mogłoby być tylko ociupinę cieplej; czerwiec taki letni... :lol: ale dobrze przynajmniej, że nie pada...
No widzisz, a moje Eglantynki już w pierwszym roku ładnie się rozkrzewiły i dobrze kwitły; albo to kwestia sadzonki albo warunków, albo (żeby się nie wymądrzać) jednego i drugiego :;230

Dorota, spisuj; nie wiadomo kiedy się przyda :wink: Ja też nie posadziłam tych wszystkich róż w jednym sezonie :D

Elwi, dzięki ;:196 Róże szybko rosną...
Mariatheresia i Baronesse rozpoczynają drugi sezon u mnie. Jestem nimi zachwycona !
Sangerhäuser Jubiläumsrose coraz bardziej mi się podoba. Mogłaby tylko ciut dłużej trzymać kwiaty.

Na początek fotki z rabaty słonecznej.
Przyznam, że miałam mieszane uczucia po obejrzeniu pierwszego pomarańczowego kwiatka w moim ogrodzie. Teraz zaczynam się już oswajać... Coraz bardziej mi się podoba :)

Crocus Rose
Obrazek

Charles Austin
Obrazek

Ciekawe komu tak zasmakował?
Obrazek

William Morris
Obrazek

Crown Princess Margaretha. Wspaniała róża. Dzisiaj ma już inny kolor ? cudowny zgaszony pomarańcz.
Obrazek

Obrazek

Sangerhäuser Jubiläumsrose. Z dedykacją dla Elwi :)
Obrazek

I po sąsiedzku, ze skrzyni ? Eifelzauber
Obrazek

Comte de Chambord
Obrazek

Wisley 2008
Obrazek

Specjalnie dla Alexii ? Aphrodite ;:224
Obrazek

Marie Antoinette
Obrazek

England?s Rose
Obrazek

Vesalius
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Aniu, piękne fotki ;:63
Róże prezentują się znakomicie i nawet nie wiem, która podoba mi się najbardziej ;:oj Z przyjemnościa oglądam te łapiące pomarnczowe / herbaciane odcienie bo takich u siebie nie mam.
Z Eglantyne masz racje - u mnie jedna sadzonka chyba była po prostu kiepska :?

A co do temperatury - jak dla mnie 20 stopni to szał :lol: chciałabym żeby i tutaj było tak ciepło ;:3 No ale cóz... :uszy Najważniejsze że nie pada ;:108
hypnosa
100p
100p
Od: 27 maja 2014, o 08:26

Post »

Oh,Aniu,założyłaś rabatę słoneczną,jest bardzo pyszna i soczysta,taka brzoskwiniowa.Nic dziwnego że komuś posmakowała.A ja na poczatku myślałam że to jakaś róża z serii Ruffled :;230
A zdradż jeszcze z jakimi roślinami ją komponujesz,bo twoje zestawienia są śliczne :!:
Iris My Love-ogród
Pozdrawiam-Basia
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Aga, dzięki ;:168 Przyznam, że ja też z zaciekawieniem obserwuję te swoje pomarańczki. Takie energetyczne, fajne kolorki. Rosną sobie "na uboczu" i nie gryzą się z pozostałymi :wink:
Życzę dużo ;:3

Hypnosa, na tej rabacie posadziłam paprocie, trawy, liliowce, liatry, jeżówki, krwawniki, irysy i perowskie. Nie wiem jeszcze jak to wyjdzie, bo wszystkie nasadzenia pochodzą z jesieni i tegorocznej wiosny. Większość bylin jeszcze nie kwitnie, no i są mikrych rozmiarów... ;:173

Dorzucę jeszcze parę bardziej aktualnych zdjęć;

Sangerhäuser Jubiläumsrose
Obrazek

Crown Princess Margaretha
Obrazek

Obrazek

Buff Beauty
Obrazek

William and Catherine
Obrazek

Innocencia
Obrazek

widoczek poprzez Eglantyne
Obrazek

Maria Skłodowska-Curie
Obrazek

Lions Rose
Obrazek

Acropolis
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Winchester Cathedral
Obrazek

Cottage Rose
Obrazek

Cottage Rose + WC
Obrazek

;:100
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Piękne masz te rozy, Ana, może i mnie się jakaś z dedykacją trafi ;:218 ?
O dziwo, podobają mi się nawet te pomarańczowe, choć tego koloru nie lubię.
Czy ten drzewienny obelisk zostawisz tak, jak jest, czy będzie pomalowany?
Mówicie: dobrze, że nie pada, a ja znowu jestem skłonna wykonać indiańskie tańce o deszcz, tak jest upiornie sucho, że róże przekwitają w oczach ;:174.

Pozdrawiam gorąco _ Jagi
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu ale ten widoczek mogłaś już mi odpuścić :( wpadnę w depresję ):;230 ,William Morris- ma niesamowity kolor. Dobrze to będę zapisywać , może rzeczywiście kiedyś się przyda ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Austin w swoim katalogu pisze że żadne kolory róż sie ze sobą nie gryzą wiec tego się trzymajmy :uszy
Tylko nasze preferencje decyduja jak zestawiamy róże :)
Powalająca porcja fotek ;:138 Poluję na tego clemka - Maria Skłodowska -Curie ;:224 Jak on znosi deszcz? Bo podoba mi sie bardzo ! Chyba zresztą mam słabośc do takich lekko zielonkawych kwiatów ;:oj
Innocencia wygląda przepięknie. Wydaje mi sie że widziałam kiedyś ta róże w masowym nasadzeniu - widok był powalający ;:173
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Aniu uwielbiam te różane rabatki ;:168
?widoczek poprzez Eglantyne? cudowne ujęcie ?.. wyobrażam sobie jak tam jest pięknie ;:170
Cottage Rose zachwyca?.. dlaczego jej nie mam ;:115
Zauważyłaś, że jakoś dziwnie w tym sezonie wybarwiają się kwiaty róż.
Ania domówiłam jeszcze dwa Nelsony?. wiesz jaka ona jest sliczna?.., a Twoja już zaczyna kwitnąć?
Powojnik Maria Skłodowska ?Curie jest do kupienia w e-clematis?..
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="majka411/]
Powojnik Maria Skłodowska ?Curie jest do kupienia w e-clematis?.. [/quote]

Majeczko dziękuję za podpowiedzieć. Wysylka z pl sporo kosztuje. Rozgladam sie za nim na miejscu. Mozliwe ze go kupie podczas wizyty w kraju i przyleci ze mna w walizce. ;:224 tylko sadzonka musi byc wtedy raczej mala....
jol_ka
1000p
1000p
Od: 27 lip 2007, o 12:01

Post »

Aniu dziękuję za informację o fuksjach ;:196 spróbuję w tym roku przezimować swoje, zobaczymy co z tego wyjdzie :roll:
Róże prześliczne, wpadły mi w oko Vesalius i Acropolis, muszę je wpisać na listę chciejstw :;230
Pokazuj jak najwięcej widoczków - Twój ogród jest przepiękny i podglądając go można się trochę poduczyć ładnych zestawień :tan

Aga sadzonki z e-clematis są raczej wypasione, w walizce się nie zmieści :roll: Poczekaj jeszcze trochę, może pokażą się u Was - wiem, że były wystawiane na Chelsea Flower Show. Za mną już 'chodzi' kolejna nowość "Viva Polonia" :wink:
Pozdrawiam Jola
jo_linki
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola - tak właśnie myślałam ze to wypasione okazy ;:108 Widziałam na ich stronie ze waga do wysyłki to 2 kilo. Mi sie jeszcze podoba Innocent Blush :D
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19

Post »

;:7 Aniu, "rabata sloneczna", na uboczu..... ;:306 , nie gryzie sie z innymi........ :tan . Dobrze, ze nie zafundowalas sobie zarow......
M.- S. Curie - zjawiskowa........, no takie prezenty sie dostaje.... ;:224
Boje sie, jak bedzie dawala rade, nie posadzilam jej 10 cm.nizej , w donicy nie ma jak. Ten okropny uwiad.....(okropne slowo), moze moja ominie.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”