Witajcie
Mam zaległe fotki, które wcześniej przygotowałam. Nie są aktualne, ale zbyt dużo czasu zajmuje obróbka zdjęć, więc wstawię.
Najpierw oczywiście odpowiem na Wasze przemiłe wpisy

Dziękuję, że zaglądacie
Jagi, na warunki pracy rzeczywiście nie narzekam, chociaż czasami pewnie sprawniej by szło, gdyby były trochę gorsze
Moje fuksje rosną od wschodniej i zachodniej (!) strony. Przy bardzo wysokich temperaturach trochę im się rozjaśniają liście i trochę mdleją. Nie jest jednak tak źle
To bielusieńkie to White Meidiland. Ma trwałe kwiaty:)
Reniu, tak w ogrodzie codziennie trzeba coś zrobić; po krótkim urlopiku od ogrodu ? nie można z niego wyjść...
Podoba Ci się Florence Delattre? To wigorna róża; szybko rośnie i obficie kwitnie. Kwiaty (te pierwsze) przekwitając nabierają trochę sinego koloru.
Jola, no właśnie ? uroku New Dawn nie można odmówić. Moje stosunkowo szybko zarosły pergole. Dzisiaj jednak, wiedząc jak szybko przekwita, nie posadziłabym jej ponownie. Z drugiej strony ? ta masa perłowych kwiatów zachwyca...
Jeśli chodzi o zimowanie fuksji, to do tej pory albo mi nie wychodziło, albo maximum 50% przeżyło. Będę oczywiście próbowała je zimować, ale warunki mam średnie ? trochę za ciepło. Tu są fajne informacje dot. pielęgnacji tych piękności
http://www.fuchsiahybrida.pl/kategorie/uprawa
Dzięki
Monia, chociaż prawdę mówiąc czasami mam chwile zwątpienia, czy nie przesadziłam i nie przesłodziłam
Alexia,

Carmeline bardzo chce żyć

Wypuściła nowe listki. Mam nadzieję, że doczekam kwiatów w tym sezonie.
Hypnosa, miło czytać takie słowa... Dodają skrzydeł
Agata, świetny pomysł z tym wolnym

Rzeczywiście z ogrodu można by nie wychodzić. Jak dla mnie mogłoby być tylko ociupinę cieplej; czerwiec taki letni...

ale dobrze przynajmniej, że nie pada...
No widzisz, a moje Eglantynki już w pierwszym roku ładnie się rozkrzewiły i dobrze kwitły; albo to kwestia sadzonki albo warunków, albo (żeby się nie wymądrzać) jednego i drugiego
Dorota, spisuj; nie wiadomo kiedy się przyda

Ja też nie posadziłam tych wszystkich róż w jednym sezonie
Elwi, dzięki

Róże szybko rosną...
Mariatheresia i Baronesse rozpoczynają drugi sezon u mnie. Jestem nimi zachwycona !
Sangerhäuser Jubiläumsrose coraz bardziej mi się podoba. Mogłaby tylko ciut dłużej trzymać kwiaty.
Na początek fotki z rabaty słonecznej.
Przyznam, że miałam mieszane uczucia po obejrzeniu pierwszego pomarańczowego kwiatka w moim ogrodzie. Teraz zaczynam się już oswajać... Coraz bardziej mi się podoba
Crocus Rose
Charles Austin
Ciekawe komu tak zasmakował?
William Morris
Crown Princess Margaretha. Wspaniała róża. Dzisiaj ma już inny kolor ? cudowny zgaszony pomarańcz.
Sangerhäuser Jubiläumsrose. Z dedykacją dla Elwi
I po sąsiedzku, ze skrzyni ? Eifelzauber
Comte de Chambord
Wisley 2008
Specjalnie dla Alexii ? Aphrodite
Marie Antoinette
England?s Rose
Vesalius