Ooo, jaka ładna
Ja też nie rozpoznam, ale takiej podkładki to jeszcze nie mam
JAKUCH pisze:Aniu wiem ,ze wielkokwiatowe zakwitną ,ale pierwsze kwitnienie zawsze najładniejsze i obfitsze.No cóż trzeba z tym żyć .Masz racje ,ze im więcej róż tym więcej chętnych na nie ,ale dla takich różanych widoków warto sie poświęcać .Dzisiaj pokazała sie Ogrodnica niszczylistka i szalała na Maigoldzie w promieniach słonka .Jak zobaczyłam okrągłe dziurki na płatkach to już wiedziałam kto się pokazał
Jadziu, u mnie o dziwo jest na razie bardzo mało ogrodnicy. W tamtym roku walczyłam z nią ostro, czyżby to był pozytywne skutki tej walki? A może wszystko przede mną? Kwieciaka też jakby mniej niż rok temu
AnaAn pisze:Śliczne fotki, Aniu. Cieszę się, że masz dobre zdanie o Williamie Christie. Posadziłam go wiosną
Mam o nim bardzo dobre zdanie i mam nadzieje, że się to potwierdzi
kogra pisze:Pięknie się zaczyna, oby tak dalej i oby pogoda dopisała.
Na W Ch też miałam ochotę, ale w końcu padło na Felicię.
Jak spisuje Ci się Baron, u mnie jeszcze nie ma ani jednego pączka tylko wciąż rośnie.
Rozkwitła moja siewka dzikuska.
Grażynko, u mnie się zaczyna a u Ciebie już feria barw i kolorów
Nie mam Barona, nie wiem o którego chodzi, ale jakiegoś ma Gosia o ile pamiętam.
Zabeczka101059 pisze:Ale piękne pannice a i zdjęcia wspaniałe jak zwykle
Dzięki Dzidziu
April pisze:
To dopiero śliczności. Jak ja lubię ten energetyczny kolorek (ale wyłącznie na różach

)
Jak z jej wytrzymałością?
Hm.., to dobra róża, zdrowa i fajnie znosi zimy, w tym roku zaskakuje mnie niesamowicie, jest silna, wigorna, kwitnie jako jedna z pierwszych i robi się ogromna
JSZFRED pisze:Jolu i Aniu mi też sie podoba ten "kolorek"
W późniejszym czasie jej kwiaty będą bardziej fioletowe, jeszcze ładniejsze.
ewka36jj pisze:Rzeczywiście piękny kolor Williama Ch., kusisz i kusisz... A jak z jego zdrowotnością?
Troszkę ją łapie plamistość, ale nie jest źle.
iwiska pisze:Aniu, mogę zapytać co to za biała róża? cudna

z kocimiętką miodzio

To Tchaikovski, mój ulubieniec
Co roku daje pokaz, w tym nie będzie gorszy.
dorotka350 pisze:Witam Cię Aniu cieplutko

. Jestem tu nowa i dopiero uczę poruszać się po Forum. Twój ogród podziwiam już od jakiegoś czasu i dzięki Tobie zdobyłam wiele cennych informacji na temat moich ukochanych różyczek

, a jakże i ja zapadłam na ogólnie panującą w tym dziale chorobę

. Niedługo może i ja założę swój wątek aby podzielić się ze wszystkimi moją radością z posiadania niewielkiego ale ukochanego zakątka.
Witaj Dorotko, bardzo miło mi Cię gościć
Dziękuję Ci za wizytę i za te miłe słowa

Ale jestem ciekawa Twojego zakątka, dużo masz róż? Długo je masz?
W tym roku na pewno będą wyjątkowo piękne