Z ogrodu przegnał mnie deszcz.
Zdążyłam jednak wsadzić Mikołajka płaskolistnego zakupionego w biedronce
http://www.perthseed.com/images/Eryngiu ... Blue-S.jpg (zdjęcie pożyczone z netu)
U nikogo nie wpadł mi w oko a jestem go bardzo ciekawa.
Oraz posadzić kwiatka do nowej doniczki zakupionej na taras
Oprócz tego porobiłam trochę zdjęć i podoglądałam roślin. Żurawki zakupione na FO jesienią jako małe sadzonki dosłownie szaleją!
Tu Chocolate Ruffles zakupiona wiosną od Marii z FO tworzą wypełnienie koła z magnolią i lawendami
Tych z jesiennego zakupu nazw nie pamiętam. Prosiłam o odmiany na stanowisko słoneczne i faktycznie tak jak Chocolatki czują się tam świetnie.
Bzy rozwijają się powoli oprócz Krasavicy na którą się obraziłam. W tym roku zawiązała tylko jeden kwiatostan

(w tamtym było może z 3)
I lilaki nn ale nie do zdarcia
Kocimiętka dostana w tamtym roku od Marzenki_Sosenki cudownie się rozrasta i cieszy mnie swoim zwartym pokrojem. Ta, którą ja kupiłam pokładała się i wyglądała paskudnie. Dziękuję jeszcze raz!
Dereń elegantissima zabiera się do kwitnienia. Ma dużo wody więc rozwija się ładnie.
Głóg Pau'ls Scarlet też zawiązał mnóstwo kwiatostanów
Powojnik Paul Farges pięknie odbija na nowym miejscu. Niestety jego 2 egzemplarz zmarniał pod sosną i startuje od zera, na szczęście bardzo licznie.
Nowość w naszym ogrodzie -żarnowiec- z niecierpliwością czekam na kwitnienie
Żurawka zakupiona w szkółce. NN może ktoś wie co to ?
I prośba o identyfikację. Roślinka dostana w tamtym roku najprawdopodobniej od Pat ?
Specjalnie dla Darii

póki co tylko tyle ,bo mnie pogoda przegoniła
I kilka zdjęć z innych części naszego ogrodu

ta subtelna taśma na froncie chroni świeżo wschodzącą trawę
Jak pogoda się poprawi pokażę gajowca ,bo aktualnie nie ma tam dobrego światła do zdjęć