Mój Raj część III
- Ivona44
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój Raj część III
Nie ma jak swojskie widoki, pozdrawiam Grażynka - zakapturzona gromadka urocza 

Pozdrawiam, Iwona.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Grażynko,dzieciaki super ,i nie ma to jak u babci,a Twoje astry mnie rozmarzyły bo je uwielbiam 

-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Grażynko działka dla mnie zawsze oznacza ograniczone miejsce dla kwiatów a więcej dla warzyw . powiedz jak ty to wszystko mieścisz a w dodatku nie masz zapchanej działki . przy piwoniach odpadłam ,a powojniki ...powaliły mnie na amen . a w dodatku z biedronki ...a ja ją tak ganię że suszki sprzedają . u nas przynajmniej tak jest . , ale już mi dziewczyny uświadomiły że to od pracownic zależy
Witaj Grażynko, cieszę się, że mi się udało przesłac wiadomośc, życzę dużo zdrowka i czekamy wiosny.
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Iwonko był to rodzinny spacer nad naszym jeziorkiem,bochenek chleba dzieci zjadły razem z ptakami
Martusiu jeśli masz wnuki to sama wiesz jak to jest,babcia i dziadek niezastąpieni,
cieszę się że moje asterki podobają się ,dla nich zawsze znajdę miejsce w swoim ogrodzie
Alinko działeczka mała ale jak na razie nie przepełniona bo roślinki małe,zobaczymy za kilka lat ,tym bardziej że cały czas dokupuję moje chciejstwa ,
piwonie mam w spadku a powojniki mój nabytek i nie wiem jak przezimują taka niepewność mną targa,
co do Biedronki to jeszcze się nie zawiodłam
Aurelko dla Ciebie też dużo zdrówka

Martusiu jeśli masz wnuki to sama wiesz jak to jest,babcia i dziadek niezastąpieni,
cieszę się że moje asterki podobają się ,dla nich zawsze znajdę miejsce w swoim ogrodzie

Alinko działeczka mała ale jak na razie nie przepełniona bo roślinki małe,zobaczymy za kilka lat ,tym bardziej że cały czas dokupuję moje chciejstwa ,
piwonie mam w spadku a powojniki mój nabytek i nie wiem jak przezimują taka niepewność mną targa,
co do Biedronki to jeszcze się nie zawiodłam

Aurelko dla Ciebie też dużo zdrówka

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Warzywnik profesjonalny masz
i wszystko bez mszycy, szczególnie bób, czy kalafior
, pięknie wszystko rośnie, chyba super ziemia 

Ogród warzywny powalił mnie na kolana, moje marzenie mieć taki, ale pewnie niespełnione, bo ziemia u mnie pod warzywnikiem bardzo licha. Powiedz mi Grażynko jak Ty to robisz, ze masz takie kalafiory? Nigdy mi się to nie udało. Pozdrawiam.
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12

Też tęsknię za takimi widoczkami warzywniaka

No, Twoja nauka nie poszła w las, teraz odczytałam najpierw wiadomośc. A kalafiorek - palce lizac. Pa, Pa..
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
-
- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Grażynko bardzo zainteresował mnie wygląd warzywniaka , czy marchew siejesz miedzy cebulą , a jaki rozstaw na szerokość miedzy warzywami robisz , ja mam malutki warzywniak , więc miejsce na wagę złota , a to widać bardzo oszczędnie wychodzi takie sadzenie ( sianie )
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Iwonko za bardzo nie znam się na rodzajach ziemi , nie jest to glina ani piach ,jest ciemna i chyba jest dobra bo warzywa dobrze rosną
Elu cieszę się że mam własne warzywka, zawsze to zdrowsze niż ze sklepu, kalafiorki rosną w namiocie foliowym , może dlatego nie mają mszycy
Marysiu chciało by się już pogrzebać w ziemi nadzieja bo bliżej już niż dalej
Aurelko uwielbiamy kalafiorki,kilka zawsze mamy , część jemy na bieżąco a resztę do zamrażarki
Alinko mój warzywnik też nie jest za duży ale na te podstawowe warzywka starcza,od początku cebulę dymkę sadzę naprzemiennie z marchewką ,oddziałowują na siebie wspaniale, odstępy między warzywami robię znacznikiem tak na 25 cm , żeby nie za gęsto muszą mieć przestrzeń ,
jesienią sieję poplon , przed kopaniem daję obornik granulowany, a wzeszłym roku posypałam cały warzywnik dolomitem bo my mamy ziemię raczej kwaśną

Elu cieszę się że mam własne warzywka, zawsze to zdrowsze niż ze sklepu, kalafiorki rosną w namiocie foliowym , może dlatego nie mają mszycy

Marysiu chciało by się już pogrzebać w ziemi nadzieja bo bliżej już niż dalej

Aurelko uwielbiamy kalafiorki,kilka zawsze mamy , część jemy na bieżąco a resztę do zamrażarki

Alinko mój warzywnik też nie jest za duży ale na te podstawowe warzywka starcza,od początku cebulę dymkę sadzę naprzemiennie z marchewką ,oddziałowują na siebie wspaniale, odstępy między warzywami robię znacznikiem tak na 25 cm , żeby nie za gęsto muszą mieć przestrzeń ,
jesienią sieję poplon , przed kopaniem daję obornik granulowany, a wzeszłym roku posypałam cały warzywnik dolomitem bo my mamy ziemię raczej kwaśną