Henryk - moje kaktusy i sukulenty 5
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 5
Kolejna porcja świetnych haworcji, szczególnie wpadła mi w oko Haworthia venosa ssp. tessellata fa. Japan 40 bardzo ładnie się rozrosła 

- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Henryku ta Haworthia cv. Cleopatra Story jest przepiękna
nic mądrzejszego nie mogę w tej chwili powiedzieć , taka jestem zachwycona nią

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja nie wiem, dlaczego jeszcze nikt się nie zachwycił Haworthia maughanii ex Kobayashi?
Gdybym miała wybierać, to bez wahania wskazałbym na nią właśnie, jako na najładniejszą z ostatniego zestawu
Co nie znaczy naturalnie, że reszta nie zachwyca!
Henryku, a zrobiłbyś kiedyś taką fotkę bardziej zbiorową, co?

Gdybym miała wybierać, to bez wahania wskazałbym na nią właśnie, jako na najładniejszą z ostatniego zestawu
Co nie znaczy naturalnie, że reszta nie zachwyca!

Henryku, a zrobiłbyś kiedyś taką fotkę bardziej zbiorową, co?

- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Bardzo dziękuję za tak liczne odwiedziny.
Haworcje niestety nie są tymi roślinami które są w tej chwili na topie, wielu Forumowiczów nawet się w ich kwestii nie wypowiada woląc rośliny z cierniami i inne sukulenty. Tym mi jest przyjemniej, że mam tylu odwiedzających i komentujących.
Pokazałem już to co tym razem uznałem za najładniejsze i godne pokazywania z haworcjowowych hybrydek. Mam swoje preferencje których specjalnie nie kryję, jednak z zainteresowaniem czytam co się Wam podoba.
A suplement haworcjowy w przygotowaniu, gdyby znów ktoś nie doczytał.

Pokazałem już to co tym razem uznałem za najładniejsze i godne pokazywania z haworcjowowych hybrydek. Mam swoje preferencje których specjalnie nie kryję, jednak z zainteresowaniem czytam co się Wam podoba.

A suplement haworcjowy w przygotowaniu, gdyby znów ktoś nie doczytał.

-
- 100p
- Od: 13 cze 2013, o 22:17
Haworsje zdecydowanie należą do moich faworytów, a jeśli ktoś nie wie dlaczego, to wystarczy, że spojrzy na zdjęcia Twoich okazów - cudeńka
Najbardziej urzekły mnie Haworthia cv. Chocolate, Haworthia cv. Cleopatra Story i Haworthia maughanii ex Kobayashi
Gdy kiedyś pokazywałam mamie niektóre haworsje, to stwierdziła, że 'przecież wszystkie wyglądają tak samo'. A dla mnie odnajdywanie nawet niewielkich różnic pomiędzy poszczególnymi gatunkami sprawia najwięcej radości i satysfakcji
Oby więcej takich zdjęć na forum!

Najbardziej urzekły mnie Haworthia cv. Chocolate, Haworthia cv. Cleopatra Story i Haworthia maughanii ex Kobayashi

Gdy kiedyś pokazywałam mamie niektóre haworsje, to stwierdziła, że 'przecież wszystkie wyglądają tak samo'. A dla mnie odnajdywanie nawet niewielkich różnic pomiędzy poszczególnymi gatunkami sprawia najwięcej radości i satysfakcji

Oby więcej takich zdjęć na forum!
- Martada
- Od: 17 mar 2013, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucynkoonectica pisze:Ja nie wiem, dlaczego jeszcze nikt się nie zachwycił Haworthia maughanii ex Kobayashi?

Doczytałamhen_s pisze:A suplement haworcjowy w przygotowaniu, gdyby znów ktoś nie doczytał.

- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Martada pisze:Lucynkojam to uczyniła... na poprzedniej stronie wątku...

ale bo to wszystko dlatego, żeś zaczęła od Kleopatry (tak, sprawdziłam, przyznaję się)

No nic, tak czy owak - czekamy

- Marek L
- Od: 5 maja 2012, o 22:11
parę dni człowieka nie było a tu Heniu 5 część wątku zaczął i to się jakoś haworcjowo się narobiło
Śliczne roślinki a to chyba za sprawą tej cudownej ziemi co w doniczkach widać ?

Śliczne roślinki a to chyba za sprawą tej cudownej ziemi co w doniczkach widać ?

- hen_s
Krzysztof, Natalia, Marta, Lucyna, Marta, Marek - jak miło że zaglądacie i że się Wam roślinki podobają.
Niestety już niewiele zostało tej najlepszej spod Włodawy, czas uzupełnić zapasy.

Tak, na pewno.Marek L napisał(a):

Niestety już niewiele zostało tej najlepszej spod Włodawy, czas uzupełnić zapasy.

- Marek L
- Od: 5 maja 2012, o 22:11
cudownej ziemi to u nas dostatek ... wiec zapraszam po odbiór ...chyba że na spotkanie oddziałowe dostarczę
- hen_s
Druga opcja lepsza. Tyle, że jeszcze Informator nie gotowy i planu nie znam.
Bliżej wiosny się zgadamy bo ziemia, zaiste, cudowna.
Bliżej wiosny się zgadamy bo ziemia, zaiste, cudowna.

Henryku, aż wstyd,że dopiero teraz dotarłam do już IV części Twojego wątku.
Na wstępnie gratuluję z całego serca! Twój watek to skarbnica wiedzy-doświadczenia.
Muszę pochwalić Haworthia venosa ssp. tessellata fa. Japan 40 , piękna kępa- zapewne to już wiekowa roślina?
Pozdrawiam!
Na wstępnie gratuluję z całego serca! Twój watek to skarbnica wiedzy-doświadczenia.
Muszę pochwalić Haworthia venosa ssp. tessellata fa. Japan 40 , piękna kępa- zapewne to już wiekowa roślina?
Pozdrawiam!
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
- jaka szkoda, że dużo wcześniej nie wiedziałem o tych "cudownych złożach" ziemi dla sukulentów we Włodawie - dość często przebywałem w tym mieście i jego uroczych okolicach. Szczególnie mile wspominam wyprawy wędkarskie nad Bug, w czasach kiedy trzeba było starać się o "przepustkę" w placówce dawnego WOP-ucudownej ziemi to u nas dostatek ... / ... /

Garbarnia jeszcze "pracuje", czy podzieliła los radomskiej i lubartowskiej ?
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- hen_s
Wiekowa może nie, u mnie dopiero ok. 12 lat.AleksandraBdg napisał(a):
Haworthia venosa ssp. tessellata fa. Japan 40 , piękna kępa- zapewne to już wiekowa roślina?

Tego nie wiem. Zajrzy Marek to może odpowie na to pytanie.Akwelan_2009 napisał(a):
Garbarnia jeszcze "pracuje", czy podzieliła los radomskiej i lubartowskiej ?