Ogród Gosi 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Gosi 12

Post »

Mnie się tez najbardziej podobały choinki :D Bardzo oryginalne. Bombki podziwiam :D
Pamiętaj, że u mnie normalne są temperatury po -30, -35 :D A okrywam wyłącznie róże. Zresztą w mieście zawsze jest cieplej. Przekonałam się nawet w tym roku-po przymrozku padły wszystkie doniczkowce, jednoroczne i ciepłoluby, w mieście kanny nawet brzegów liści nie miały uszkodzonych.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu,bardzo ładne choinki, banieczki ,wianuszki,widać każdy może coś zrobić, można się cieszyć z każdej drobnostki,z tym mchem w trawniku rozbawiłaś mnie,ty jesteś figlarna ;:168
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu gonię własny ogon, ale jestem i nadrabiam zaległości ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Gosiu, widzę że robisz dekoracje na święta , ja to wykorzystam te z poprzedniego roku , nie mam ich za wiele , ale ja nigdy nie mam wielu dekoracji , jakiś wianuszek na drzwi , choinka , stroik na stół , choinka na dworze z światełkami i to wszystko , zauważyłam że co rok to więcej dekoracji świątecznych w Polskich domach .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gosiu super dekoracje....... szczególnie podobają mi się te choineczki....są przecudne ;:oj ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasiu, to takie amatorskie, rustykalne rękodzieło.
Cieszę się, że coś Ci się podoba.
Dekoracje oczywiście, że będą wykorzystane.

Monika, ta kompozycja w futerku akurat jest kupna. Te 2 choineczki i bombki to moje dzieło. Szkoda, że odłożyłaś, wystarczy raz spróbować. Jak widać pomysły są, można nasladować. Bo ja też naśladownik jestem. Wianuszki to akurat zeszłoroczne dzieło, ale też wykorzystam w tym roku. Ja dopiero od jakiegoś czasu zajęłam się rekodziełem. To wszystko przez forum. Pobedziesz jeszcze trochę z nami i Ty też będziesz bombki i wianki robic ;:306
Podoba Ci się pomysł? Jeszcze u Ciebie nie byłam żeby sprawdzić

Ewa, ale u mnie w tę najmroźniejszą zimę też było około -30. Ostrokrzew dał radę. Ale może to dzięki temu, że przez poprzednie łagodne zimy ukorzenił się dobrze.

Martuś, ja tam nie mam się co równac z Wami. Moje prace bardzo niestatanne, ale i tak mnie bardzo cieszą. Teraz kiedy nie ma ogrodu to dla mnie dużo.

Aga, wiem, czytam. Ciesze się, że zajrzałaś.

Geniu, coraz więcej dekoracji, bo Polacy coraz bardziej zaczynają przywiązywac do tego wagę. A najbardziej cieszą te wykonane własnoręcznie

Agnes- Aguś, zawstydzasz mnie :oops:

To dzisiaj znowu maj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Gosiu, dekoracje bardzo udane i wiem, że zrobione własnoręcznie cieszą bardziej niż kupne.
Dopytywałam o Bobo, bo zamierzam posadzić na rabacie przed kuchnią coś kwitnącego późnym latem i jesienią. Zastanawiam się właśnie nad hortensjami bukietowymi, mam jedną Pinky Winky i bardzo z niej jestem zadowolona. Miejsca oczywiście mało, więc Bobo by mi tam pasowała.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Monika-Sz pisze:Mi się bardzo podoba ta kompozycja w futerkowej zielonej donicy i obydwie choinki- inne, niż kiedykolwiek widziałam ;:63 .
;:138 i ja się podpisuję ;:215
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Tak, obecność na forum ma duży wpływ na nowe zainteresowania. Obecnie na tapecie kulinaria- Mama sie smieje, że dzięki forum ogrodniczemu sporo się dowiem o gotowaniu :lol:
Za formy styropianowe do bombek złapałam sie pod wpływem Twojej prezentacji- ale jakoś zabrakło mi pomysłu co mogłabym dokupić na udekorowanie- może się zmobilizuję jednak w przyszłym roku bo Twoje dzieła kuszą, aby coś samemu zrobić! Twoje bombeczki takie fajne ;:138
Serio te choineczki sama robiłaś? Super!!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

U mnie ostrokrzewy (oba chyba męskie) rosną umiarkowanie, ale miewają ciężkie chwile zimą, choć nie jest to koniecznie związane z dużym mrozem :shock:
Bombeczka ryżowa ;:215 Pozwolę sobie ściągnąć pomysł ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gosiu, dziewczyny z tego co czytałam, sa bardzo zadowolone z Bobo. Jak pisałam niestety mój egzemplarz za długo przesiedział w doniczce, nie widziałam zatem go w pełnej krasie. Ale liczę przede wszystkim że będzie zwartym krzaczkiem. Także pod okno powinien się nadać

Aga, dzięki ;:196

Monika, ja już dawno się przekonałam, że forum ma zgubny wpływ ;:306
Ale to takie przyjemne mieć wspólne pasje. Ja w pracy nie mam z kim pogadać o ogrodzie. Tutaj mogę gadać do woli i nikt nie patrzy na mnie jak na wariatkę.
Spróbuj koniecznie zrobić bombki. Tak jak na przykład Renia z ryżu.
Wystarczy taką bombkę posmarowac klejem obsypac ryżem i spryskać farbą w sprayu. Proste, ale ile przy tym radochy.
Choinki robiłam sama. Jedna jest zrobiona z gałązek brzozy, a druga ze zwiniętych pnączy.

Renatko, a co innego niż mróz może szkodzić Twoim ostrokrzewom?
Ściągaj do woli :D

Wczoraj zrobiłam inne choineczki. Zdjęcia trochę zniekształcają.

Obrazek

Obrazek

I dalej maj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U siebie przeglądam róże, ale zdjęcia z wiosny są motywujące :D Tulipanów znów mam za mało :roll:
Choinki wyszły bardzo ładnie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Gosia, ale ta siatkowana jest czaderska, zapamiętam sobie, mogę? Taki pomysł do pracy na następny rok ;:173
Pozdrawiam
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wiosenna zieleń jest nie do pobicia ;:215 taka soczysta i żywa że aż chciałoby się pochodzić boso po trawie ;:65
Ozdoby oryginalne i mało spotykane, mnie w pierwszej serii spodobała się ozdobna miotła wierzbowa ;:215 no bombowo wygląda taka świąteczna ;:215
Obrazek
A w drugiej ta siatkowa choinka, czaderska wersja ;:215

Ja mam ostrokrzew z kolorowymi liśćmi i niby od zakupu trochę urósł ale ciągle jest maleńki, nie to co Twój gigant ;:333
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No , to teraz się wydało ...masz też zdolności manualne i zmysł artystyczny ;:196 ...chyba nic tak nas nie cieszy , jak własnoręcznie zrobione Hand made ...przecież tak naprawdę wszystko , co jest dziełem naszych rąk - jest cenne , zdrowe i ...smaczne . Mam wrażenie , że ludzie teraz doceniają " prace ręczne " ...ekologiczne uprawy , jedzenie ... ba! nawet skromne - ale swojskie . Ostatnio pewien lekarz powiedział ...długowieczni ludzie , to ; optymiści , pracujący ( w ciągłym ruchu ) w pocie czoła , za to mało jedzący , a zdrowo . No , ale gdzie takowych znaleźć ...chyba nie to pokolenie , a szkoda ... we wszystkim tkwi chemia .
Pozdrawiam serdecznie :wit .... , a ta choinkowa , oryginalna ozdoba , z witek - mistrzostwo ...jeszcze takiej nie widziałam ...świetna sprawa ;:168 ;:215 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”