Jak chcesz, mogę Cię kopnąć
Nawiasem mówiąc, nie martw się,jest listopad. Takie nastawienie raczej jest normą w tym miesiącu.
Mnie doskwiera brak dni słonecznych albo godzin chociaż i wiejące wiatry, ale z każdym dniem zbliżamy się do kalendarzowej wiosny!
Asiu przed zimą należy hortensjom oberwać listki , gdyż zmiejszy to ryzyko chorób grzybowych.
No zobacz co za bestia z tej Naszej Ewci - strach się bać....
Ewciu faktycznie byle do wiosny .... Najgorsze ,że jestem taka niecierpliwa . Zaplanowałam nową rabatkę dla różaneczników i azalii . Chętnie zaczęłabym już sadzenie a tu jeszcze zima przed nami...
Ewuniu właśnie zamierzam wiosną dosadzić pomiędzy hortensjami trochę lilii . Zyskam tam wolne miejsce , ponieważ muszę z rabaty hortensjowej eksmitować na nową rabatkę 3 różaneczniki ,które zostały doszczętnie zagłuszone przez krzaczorki hortensji. Ponadto chciałabym stworzyć kolorową wiosenną rabatkę na której wiosną byłoby kolorowo dzięki kwitnącym różanecznikom i azaliom. Duża ilość tych roślin w jednym miejscu - taki efekt marzy mi się...
Dziewczęta ,cieszę się ,że zdjęcia sprawiły Wam przyjemność . Nie wiem czy to dobrze ale latem narobiłam tyle zdjęć ,że teraz będę zamęczać Was wspomnieniami . Kiedy stwierdzicie ,że już dosyć prosze natychmiast mnie zatrzymać ...
Grażynko jak tam... wyspałaś się ? nie bądź taka skromna . Buszuję po cichutku w Twoim ogrodzie i wiem ,że u Ciebie jest pięknie ... nie wspomnę już o Twojej imponującej kolekcji lilii.
Asiu jeszcze nic straconego. Jeżeli jeszcze nie zaczęłaś akcji opatulania to spokojnie możesz krzaczek obsubać z liści . Ewentualnie teraz poczekać kiedy zmarznięte odpadną same. Mnie czeka jeszcze założenie kapturków na krzaczorki.
Masz rację... dzięki zdjęciom jakoś zniesiemy zimę i te bure krajobrazy.
Natalko ładuj baterie do woli ale na wykładach nie myśl o roślinach ... słuchaj kochana wykładowcy....
Słucham, słucham generalnie wykłady są ciekawe, wykładający starają się z nas zrobić dobrych prawników, zainteresowanych tematem ale przyjemniej się słucha wykładów, mając w głowie takie śliczne obrazy