Przedstawiłam Wam kiedyś swoje euforbie. Miałam dostać od Konrada cztery roślinki z tego rodzaju, a zwłaszcza miał ładną E. sepulta. No to się dogadaliśmy, zamówienie złożone, czekam

Normalnie byłam pod wrażeniem zawartości, i to takiej, która doskonale uzupełniła moje skromne zbiorki roślinek. Konradowi raz jeszcze dziękuję, a Wam z radością pokazuję, co szczegółowo było w paczce:
Euphorbia aggregata

Euphorbia sepulta

Euphorbia submammillaris

Euphorbia submammillaris variegata jako gratisowy dodatek do "normalnej"

Euphorbia baioensis

Monadenium ritchiei ssp. nyambense - no po prostu rozbroiła mnie ta roślinka

Pozwoliłam sobie - zgodnie z dyskusją na str. 10 - określić obecnie prawidłowo następną roślinkę: Maihueniopsis darvinii

Ale był też Tephrocactus molinensis

Huernia levyi

Stapelia hardyi

Caralluma hesperidum

I oczywiście Konrad również obdarzył mnie fantastycznymi frajlejkami:
Frailea pumila

Frailea schilinzkyana f. Itacurubi HU 303

Frailea schilinzkyana

Frailea grahliana

Fantastycznie zadbane rośliny - Monadenium na przykład nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje, i stosunkowo rzadko pojawia się na rynku. A potrafi być urzekająco piękny, zwłaszcza kiedy wybarwi się na słońcu. Wiele z tych roślinek to dla mnie zupełna nowość (frajlejki pierwszy raz zobaczyłam właśnie u Konrada), ale mam nadzieję, że się zaprzyjaźnimy.
Raz jeszcze dziękuję za fantastyczną paczkę! Przepraszam jednocześnie za jakość zdjęć, ale mąż coś poprzestawiał sobie w aparacie, a ja strzelam tylko automatem i coś mi nie wychodziło tak, jak bym chciała.