Wygrzebane na targach staroci

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p
Od: 8 sty 2008, o 08:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wygrzebane na targach staroci cz.2

Post »

Bożenko piękne te Twoje skarby. Niciak pierwszy raz w życiu widzę taki okazały ;:oj
A koszyczek? Może przyprawy lub zioła?
Pozdrawiam,Kinga.
Na skraju lasu jest mały domek...
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

BOŻENKO :wit Tak ,tak na przyprawy w kuchni lub kosmetyki w łazience . Zależy gdzie go umieścisz ;:333
Pozdrawiam Ewula
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

No ja też upolowałam na targu staroci nowiuteńki aluminiowy rower tzw,holenderkę wszystkomającą wraz z instrukcją obsługi po niemiecku i ceną sklepową 620 euro za 700zł :wink: nową lampę stojącą taki dizajnerski wynalazek,ktorego można kupić w IKEA za ok 300zł -ja za 30zł,nowoczesny obrazek do kuchni-5 zł , na nim filiżanka kawy z napisem,no i fajną zawieszkę,trzy serca na łańcuszku z metaloplastyki,białe na styl angielski.Zakupy iście udane.Nowoczesność na targu staroci ;:306 Ciekawe co przytargam jutro.
Emilia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sty 2012, o 15:19

Post »

Pestka, a zdjęcia gdzie? :( :(
I tu i tam. Ni tu, ni tam... cz.2
Przyroda nie śpieszy się, a jednak ze wszystkim nadąża. Lao Tsy
Pozdrawiam....... Emilia
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p
Od: 12 lip 2013, o 14:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witajcie Wszyscy!
Jak fajnie , ze trafiłam na taki wątek, mam trochę staroci , niektórych to nie doceniam, niektóre lubię, mimo rys i uszczerbków. Pokażę parę, aby się "wkupić".
Najpierw pomysł mój dla Bożenki na wykorzystanie drucianej półki : ja bym tam wstawiła zwisające roślinki, takie może o drobnych listkach, na górze jakieś jaśniejsze zielone, niżej ciemniejsze, np. Senecio rowleyanys, Sedum pachypchyllum, Selenicereus grandiflorus, szlumbergerę - trzeba podglądnąć w necie. Ściana zawsze się znajdzie.

A to moje zwierzaczki, jakaś antylopa i jamnik w szkle:
Obrazek Obrazek
Basia
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Witaj Basiu w starociowym wąteczku. Zwierzaczki cudne. Pokazuj,co tam jeszcze masz...

A co z resztą? Nikt nigdzie nic nie upolował?Przecież zima łagodna, po targach można wędrować ;:108 Chwalić się,chwalić....
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p

Post »

Dzięki Kinga, mam jeszcze sporo "bambetli" - znajomi tego nie pojmują a mnie to nie przeszkadza.
To tym razem obrus - trzymam, bo może jakaś wnuczka zechce na sukienkę? Chyba ręcznie wyszywany, nie jestem pewna, Może macie jakiś pomysł na wykorzystanie?
Obrazek
Sarenka sobie na półeczce siedzi. Obrazek
"Kapliczka" to już totalny kicz, ale... oryginalnie ręcznie wydłubana w drzewie, no i w Peru - tak, na 100 procent, bardzo ją lubię, wisi na honorowym miejscu. Obrazek

Pozdrawiam, i też się dziwię, ze tu tak mała aktywność. Teraz szukam ciekawego zegara wiszącego, pokażcie swoje?
Basia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

No jeśli ta kapliczka to kicz..., to ja kocham taki kicz! Jest śliczna, bardzo mi się podoba. :lol:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witam
Piękne znaleziska!! Czy w okolicach Rzeszowa lub Przemyśla są też takie giełdy staroci?? Z chęcią zapoluję na jakieś donice lub inne rzeczy do ogrodu. Jeśli ktoś się orientuje, to proszę dać znać . Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Basiu sarenka urocza.
Obrusik wydaje mi się maszynowo haftowany (niestety nie otwiera mi się powiększenie,więc nie wiem na pewno),bardzo ładny . Nie przerabiaj! Zostaw na stół!

Marysiu o kapliczce to samo chciałam powiedzieć...uwielbiam takie "kicze".
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Witam :wit
Bardzo lubię stare przedmioty z tzw. duszą i tworzące fajny klimat.
Chętnie więc i tu zaglądam :D
Basiu - ja tez bym zostawiła ten obrusik, ale jeśli nie wykorzystasz takowego, to widziałabym z tego 1-2 zazdrostki - jakby co to mam na nie pomysł, jakby je odszyć by zachować ten bardzo efektowny wzór.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p

Post »

Dziękuje za miłe słowa, to ja od rodziny zawsze słyszę , ze po co mi to, że manelara, a tu proszę, serce rośnie!
To jeszcze pokażę obrazek - lubię dalie i dlatego zwrócił moja uwagę. Obrazek
i jeszcze fragment obrusa - mówicie , że maszynowy?
Obrazek
Basia
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Basiu - obejrzałam obrus w powiększeniu i w okularach....i nie wydaje mi się żeby to był haft maszynowy. Wygląda mi to raczej na rękodzieło.
A mogłabyś pokazać lewą stronę?
Awatar użytkownika
Antooosia
1000p
1000p

Post »

Nooo,teraz to i ja skłaniam się ku wersji,że obrus to misterna,ręczna robota. Jest przepiękny.
Maria ma rację-Basiu pokaż lewą stronę.

Przez moje zbieractwa dorabialiśmy szafki w kuchni i...będziemy dorabiać kolejne ;:224
Pozdrawiam,Kinga.
Awatar użytkownika
basiaamatorka
200p
200p

Post »

Witajcie!
Kinga chyba masz słuszność, że obrus jest robiony maszynowo - nie widać za bardzo plątających się wykończeń, niestety aparat fotograficzny odmówił współpracy, zrobiłam fotki komórką, nie najlepsze.
Marysia aż zapytałam kuzynki, "starej" zbieraczki, mówi, że kapliczka to nie kicz tylko trzeba ją nazwać rękodzieło artystyczne - he he he ! zaraz lepiej brzmi! Wg niej rzemieślnik znał się na robocie, i że ma w sobie jeszcze dziecięcą autentyczność, no i dobrze.
Ewelina nie wiem , gdzie u was są targi staroci, ale dowiedziałam się właśnie od tejże kuzynki, że są systematycznie w Świdnicy na Dolnym Śląsku oraz za Kościanem jest miejscowość Czacz, tam podobno jest jakaś giełda różności, przy domach , przy głównej ulicy - różne starocie, meble, AGD, łóżka, szafy, krzesła, stoły.
Bea ja to w bloku mieszkam na I piętrze, wcale nie mam zazdrostek , potrzebuję światła dla moich kwiatków i kaktusów, ale pomysł niezły!
Pomyślałam jeszcze, że pewnie nadał by się na ołtarz w kościele, tylko komu się dzisiaj chce prasować i krochmalić.
To teraz parę fotek obrusa, pierwsza - ta rogiem w dół - po prawej, druga i trzecia po lewej stronie: Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam i czekam na Wasze opowieści i fotki.
Basia
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”