Szkoda, że mój aparat nie umie robić zdjęć z perspektywy. Wydaje mi się, że ona na zywo wygląda lepiej
Mariolko, moje rośliny są chowane w ekstremalnych warunkach. Nie podlewam za często mimo, że to piaski. Niektóre cierpią z tego powodu, np tawuły, które uwielbiam, ale muszą się trzymać
Aniu, masz rację. Susza wszystko przyśpiesza. W tym roku za szybko skończyły kwitnienie liliowce. Cieszę się, że mam coraz większe kępki, więc kwitnianie w przyszłym roku bedzie większe

Aga, jak wiesz, u mnie totalny misz-masz. Urządzałam rabaty tak, żeby przez cały sezon coś kwitło. Ty masz dużo hortencji. Na pewno na żywo pięknie wyglądają w takiej gromadzie. Mam nadzieje, że będzie trochę deszczu, bo poprzesadzałam trochę roslin. Nie wytrzymałam.

Ewa, u mnie prawie wszystkie róże zaczynają drugie kwitnienie. Już nie mogę się doczekać. Oglądałam prognozy i padać u mnie jutro

Tereniu, współczuję tej suszy. Deszcz jest bardzo potrzebny. Podobno w Waszym kierunku kierują się chmury. Może coś spadnie?
Jak na razie nie mogę się wypowiedzieć na temat Avalona. Spodziewałam się trochę większych kwiatów. Na dokładkę u mnie choruje. Ale tym nie można się zrażać, bo dostałam słabą sadzonkę.
Jadziu, bardzo lubię tego białego floksa. Jak na razie rośnie mniejszy niż jego kolorowi bracia. Bardzo mi pasuje taki wzrost
Dzisiaj trochę popracowałam w ogródku. I efektem tego były zmiany na tej rabatce. Może kosmetyczne, ale wydaje mi się, że wygląda teraz dużo lepiej. Ostatnio coraz bardziej lubię kiedy między roślinami jest przestrzeń. Zatem ukopałam trochę trawnika

Mam jeszcze wplanach pomniejszenie trawnika na tej rabatce. Właśnie ten fragment co widać. Też porozsadzam co się da

I takie tam

Ponownie zaczął kwitnąc jazz

Leonardo

Green Ice

Queen of Sweden

Home and Garden

Larissa

Abraham Derby