Storczyki Valdessy Kane :)
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Valdessy Kane :)
Właśnie czekam na przesyłkę od nich - ma przyjść sphagnum nowozelandzkie, podłoże do storczyków - z węglem drzewnym i seramis granulat 

- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
a jakoś warstwami Actus to podłoże w doniczkach umieszczasz ze najpierw kora później seramis, czy wszystko "bełtasz"? 

Wszystko beltam Aniu ,a do botanikow jeszcze troche spagnum dodaje i naprawde fantastycznie rosna ,to podloze fajnie wilgoc trzyma ,ale powietrze przepuszcza ,a zapomnialam ze kore mam z perlitem 

- valdessa_kane
- 500p
- valdessa_kane
- 500p
Dziękuję
a to jakiś na prędce kupiony wazon z taniego sklepu - za całe 12 zł haha chyba jutro tam wrócę i kupię kilka 
W ogóle to storczyk i mech są przymocowane do kawałów korzeni
tylko jakoś mi się nie udało tego uchwycić 

W ogóle to storczyk i mech są przymocowane do kawałów korzeni

Ha!super Ci wyszlo!!!!A jak mech przygotowalas????Wlozylas tam jakies inné zielsko oprocz mini???Fantastycznie!!!!Brawo 

- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale fajnie
Już się zaczęłam zastanawiać, czy mam jakieś mini które mogłabym tak wsadzić... Hmm... albo szklarenkę przearanżuję
Dosadziłabym tam jakichś drobnolistnych roślinek i byłoby super git

Już się zaczęłam zastanawiać, czy mam jakieś mini które mogłabym tak wsadzić... Hmm... albo szklarenkę przearanżuję

Dosadziłabym tam jakichś drobnolistnych roślinek i byłoby super git

- valdessa_kane
- 500p
Zasuszoną kępkę mchu znalazłam teraz w weekend u mnie pod domkiem na wiosce, sobie bezpańsko leżała na cegłówce
nie mam pojęcia kto ją tam położył i po co ;P
Niestety z roślinności jest tylko mini i mech, ale widziałam w necie trzykrotkę do terrariów i zastanawiam się czy nie kupić
, ale najpierw niech przyjdzie wszystko co zamówiłam bo może się okazać, że starczy tego co kupiłam na wypełnienie 2 takich wazonów 
No to Kahim do roboty
ja się chyba w ogóle na miniatury przekwalifikuję i będę w takie wazony wsadzać.
Jakie roślinki waszym zdaniem by się sprawdziły w takim mini orchidarium?

Niestety z roślinności jest tylko mini i mech, ale widziałam w necie trzykrotkę do terrariów i zastanawiam się czy nie kupić

No to Kahim do roboty

Jakie roślinki waszym zdaniem by się sprawdziły w takim mini orchidarium?
Kompozycja piękna, nie dziwię się, że wszystkim się podoba. Gdyby tak stały obok siebie dwie jak w połączeniu fotek, wyglądałoby bosko. W dodatku mini ma też super kolorek.
Mam pytanie, w jaki sposób zapewnisz jej podlewanie? Utrzymasz wodę na dnie wazonika?
Mam pytanie, w jaki sposób zapewnisz jej podlewanie? Utrzymasz wodę na dnie wazonika?
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
- valdessa_kane
- 500p
Na razie zrosiłam spryskiwaczem a potem się zobaczygianna pisze:Mam pytanie, w jaki sposób zapewnisz jej podlewanie? Utrzymasz wodę na dnie wazonika?

Marzyły mi się już od dawna takie kompozycje, w połączeniu też z innymi roślinami, ale nie miałam pomysłu co z podlewaniem. I tak dotrwałam do dziś, kompozycji niestety u mnie brak.
Dlatego bardzo proszę o częste wieści z wazonika.
Dlatego bardzo proszę o częste wieści z wazonika.
Z pozdrowieniami - Janka
- misiaczek437
- 200p
- Od: 30 mar 2012, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
bosko ten storczyk w szkle wygląda chyba tez wyskoczę na polowanie takich szkieł i sobie tak moje mini zrobię a może i botaniki 

"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;