Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

Witajcie, gdybym chciała coś przytoczyć z pamiętnika remonciary, to zwinęłybyście się ze śmiechu....ale dam spokój, skończone!
W sypialni tylko jedna ściana jest do kitu i będzie do poprawki, ale pies ją drapał!
Agness moja metamorfoza salonu trochę potrwa, bo nie mam kompletnie czasu teraz na wędrówki po necie i sklepach w poszukiwaniu dodatków, a to nimi zamierzam dokonać właściwej metamorfozy. Malarz mi odradził kolor różowy przy oknie i miał racje, muszę poszukać jednokolorowych zasłon, w odcieniu koralowym. hahah, ciekawe czy znajdę ;:202
Agnieszko agatko w sumie to prawda, jestem w redakacji, więc jestem redaktorem :lol: Dzięki !
Iwonko w listopadzie będę częściej na pewno! Teraz praca intensywna przede mną i nie mam pojęcia kiedy wsadzę cebule do ziemi :? A miałam jeszcze plan na zakątek, tyko, że mój ogrodnik milczy... :evil: A mam bezwzględnie pergolę do poprawki, bo boję się, że może runąć. Salon ze zdjęcia mnie urzekł ;:108
Julka witaj! Bailando jest genialna! Będę szukać ciepłych kolorystycznych dodatków, bo mam dużo beżu w domu.
Marzenko dziękuję ;:196
Edytko wiesz, że ja też nie cierpiałam pisać? A tu proszę ;:306 Dzięki wielkie !
Reniusia 20 witam Cię bardzo serdecznie! Jest mi ogromnie miło, że Ci się u mnie podoba. Zapraszam częściej!
Kasiek dziękuję bardzo :)
Madzia ogrodnik milczy uparcie :evil: Jasne, że ci dam pierwszy numer ;:173 Kawę trza uskutecznić koniecznie, w Muffinie nic się nie dzieje ciekawego?
Grażynko bardzo dziękuję, ogród przez ostatni miesiąc ogarniał się sam....Ale porządki czas zacząć, w domu juz porobione, zdjęcia będą jak aranżacja kolorystyczna się zmieni :) :wit
Małgosiu to prawda, daje dużo satysfakcji, integruje ludzi i mogę mieć swoją rubrykę :tan Salon niestety nie mój, ale jest doskonały! Buziaki!
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gratulacje dla Pani redaktor ;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę skończonego remontu. U mnie to się wlecze od lutego, ale robimy to sami z dodatkowym brakiem funduszy ;:306 . Na dodatek ja co miesiąc rozwalam pulę kasy na ogród, ale skoro M wydaje na inne swoje przyjemności więc też korzystam.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Witaj Kasiu!
Dawno mnie nie było , aż wstyd...staram się nadrobić zaległości.
Cudowny masz ogród ...bardzo się stęskniłam za tymi uroczymi widokami
.Ściskam i gorąco pozdrawiam:)
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Kasiu ;:196 gratuluję Ci serduszka ;:167 i oczywiście własnej ogrodowej rubryki w gazetce ;:138 ;:138 ;:138 .
Szkoda, że pewnie będzie miała zasięg ograniczony i będzie nie do kupienia. A może chociaż wstawisz tutaj zdjęcie z widokiem na Twoją rubrykę, to dla mnie najciekawsze. ;:65
Trzymam ;:215 za powodzenie w pracy pani redaktor i w zakończeniu remontu. :wit
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie,
dziękuję za odwiedziny ;:oj miło, że pamiętacie jeszcze o mnie. Październik zawalony potwornie, nie mam kiedy zajrzeć do was, a do ogrodu to już wcale.
Z nieciekawych wiadomości to taka, że zakątka w tym sezonie nie będzie ;:185 Ogrodnik - pomocnik się nie wyrobił i nie mam projektu, a na łeb na szyję, nie będę rzeźbić....Do tego nie chce się podjąć wymurowania i tak zostałam sama z tym problemem. Miałam zamiar przesadzić rośliny, ale bez nowego kształtu jest to niemożliwe.... :evil:
Jedynie pergola będzie poprawiona na tarasie, bo jest ryzyko, że się obali. Cebulki leżą na parapecie i nie mam kiedy ich umieścić w glebie.
Czy róże można już przesadzać? Bo mam tego trochę....

Agnieszko, bardzo dziękuję nie wiedziałam, że to nie jest takie proste....
Marzenko remont w domu skończony, dwie poprawki są, ale ogród ja czytasz powyżej leży i co za tym idzie wykopywanie irg też, prawdopodobnie na wiosnę z tym ruszę. Bardzo cię przepraszam.
Danusiu dziękuję, w tym roku się w ogrodzie nie popisałam niestety.... ;:185
Krysiu dziękuję ;:196 Gazetka jest bezpłatna, bo to inicjatywa sąsiedzka :) Zdjęcie oczywiście mogę wstawić ;:108

Do zobaczenia niebawem. :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, ogród z pewnością przetrwał sezon, nawet bez Twojej silnej ingerencji. Tak to czasem bywa, że coś musimy odłożyć na drugi plan. Myślę, że z zakątkiem nie ma tego złego - wiosną ruszysz do prac ze zdwojoną siłą, czego Ci życzę.
Trzymaj się tam ciepło!
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Aguś, brakuje mi forum bardzo i nieustająco o was myślę, wczoraj byłam w Poznaniu i zastanawiałam się jak tam ogród Robaczkowy się miewa.... ;:173 :lol:
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Kasiu, masz rację, że na szybko nie ma co kombinować z pracami. Przez zimę będziesz miała czas na plan i ponowne umówienie pomocnika. Cebulkami się nie stresuj, nie jesteś jedyna 8-) Odnośnie róż, to lepiej niech wypowiedzą się ekspertki, ale według mnie to można już teraz.
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Ja już swoje róże te które musiałam przesadzać ,przesadziłam na początku października , myślę że już można.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj, ja też już poprzesadzałam róże, przecież to takie same byliny jak inne i można je przesadzać jesienią. Co innego przedwczesne sadzenie róż z gołymi korzeniami, bo chodzi o to, żeby nie wystartowały i żeby te młodziutkie pędziki nie zmarzły wraz z resztą sadzonki.
Pozdrawiam, macham i wpadaj częściej, Kasiu. :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też nie czekałam na chłoden dni. W sumie powinno się róże przesadzać jak już zaczynają liście gubić, ale coś mi się wydaje, że w tym roku bedzie długa jesień, więc nie ma co czekać. Liczę na to, że moje się dobrze przyjmą
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziewczyny tęsknię.....
Postaram się kulturalnie odpowiedzieć wieczorem :wit ;:173
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, też tęsknimy ;:168
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zaglądam, do waszych wątków w pośpiechu, podczytuję i nie zostawiam wpisów bo warunków póki co /do końca października/ nie ma :?
Ale jestem całym sercem ;:173 Przyszły tydzień może będzie łaskawszy i uda mi się włożyć resztę cebulek....

Magda Variegata szukam póki co innego ogrodnika, bo coś z tym nie mogę dojść do ładu...a już mi się znudziło czekanie. Liczyłam na projekt przed zimą i wytyczenie rabat, chciałam tam umieścić cebule...a tak to nie ma sensu i znów do wiosny taka dziura bezładna. Nie jestem zadowolona :evil: Za róże biorę się w przyszłym tygodniu.
e-geniu pogoda ma być póki co, więc w przyszłym tygodniu zaczynam przesadzanie ;:173
Wandziu od listopada będę częściej z Wami na 100%, a roboty przed zimą zacznę z końcem października.
Małgosiu też słyszałam, że zapowiadają długą jesień i mroźną zimę :shock: Dzisiaj słyszałam coś o arktycznym styczniu ;:202 :evil:
Iwonka zajrzałam do Twojej altanki :wink: Pięknie u ciebie ;:108

Wkleję Wam stronkę z ogrodem z gazetki w której działam :oops:
Obrazek

Dobrej nocki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”