Borowino dziękuję. Naprawdę czuję to zmęczenie i jak nie odpocznę przede wszystkim psychicznie to żaden pomysł się nie zrodzi
Kasiu, dziękuję

To bardzo miłe z Twojej strony, że tak piszesz.
Reniu, kochana pogoda niestety przepiękna

Na szczęście mam podlewanie nastawione na 2 razy dziennie, czyli aż takiej tragedii nie ma, ale i tak wolałabym żeby było zimno i padało. Wiem, że to egoistyczne, ale mimo wszystko taka ładna pogoda mnie denerwuje, bo nie sprzyja nowo posadzonym roślinom
Bardzo się cieszę, że podoba się Tobie mój ogród po zmianach

Fachowcy jak czytałaś fantastyczni

Na szczęście ekipa Pani P i Koparkowy rewelacja
Kochani moi, w związku z zapytaniami odnośnie Kamiennego Kręgu pragnę poinformować,
że będzie on tylko kamiennym kręgiem, po prostu
To jest moja świątynia dumania, wgłębnik, który jest po prostu ustronnym miejscem na działce, położonym niżej niż reszta poziomów na niej.
Oprócz trawy, ławki, stolika i roślin na jego obrzeżach nie będzie w nim nic szczególnego
Od dzisiaj rusza Akcja - Trawa
I nie, nie taka trawa ( chociaż po ostatnich ekscesach może byłaby wskazana? I przy okazji wgłębnik miałby nowe przeznaczenie)
Chodzi o trawnik na pobojowisku.
Pani P twierdzi, że trawa typu:Uniwersalna wystarczy. Ale Pani P jest zwolenniczką traw w stylu ogrodów angielskich i w tym przypadku podejrzewam ją, mimo ogromnego do niej szacunku, o stronniczość na rzecz idealistycznej wizji trawnika u mnie

Jak myślicie? Zastanawiałam się nad trawnikiem z koniczyną lub trawa typu Oaza. Macie jakieś sugestie? Zaznaczam, że mlecze i inne takie na trawie kompletnie mi nie przeszkadzają
Donice tarasowe nadal bez pelargonii i na dodatek na niebiesko

No cóż, chyba jednak przeproszę się z tym kolorem
Moja "poprababcina" róża już pewnie dzisiaj zakwitnie spora ilością kwiecia