W.o... Ciąży, porodzie i połogu

Sekcja uporządkowana tematycznie. Wątki kwalifikuje tylko Administrator.
ODPOWIEDZ
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lis 2006, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KaRo,
Mariusz zapewnia, że będzie kochał jak swoje ;-)

Tak, Ignis dobrze pamiętasz tak to jest z tymi terminami, ale nawet jeśli cykl trwa więcej lub mniej niż 28 dni to przez dodanie lub odjęcie można to policzyć (nie pamiętam w którym miejscu to sie dodawało lub odejmowało)
... ale terminy terminami a i tak dzidzie mają swoje własne terminy i z naszych nic sobie nie robią :lol:
Niby w terminie jest jeśli trzy tygodnie przed planowanym terminem lub nawet dwa po się urodzi. A może chodziło o to, ze jest donoszona i nie przenoszona ? :roll:
Jeszcze na podstawie USG można to obliczyć :idea:
U mnie jest 3 dni różnicy w terminie między USG a datą z ostatniego okresu (u mnie cykl był jak w zegarku 28 dni, mam nadzieję, że to mi się nie zmieni :?)
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agaxkub pisze:Dorotko i ja tu zaglądnełam - trzymam kciuki sąsiadeczko i czekam na wieści...

:lol: poodzenia :lol:
Oooo dobrze wiedzieć ;-)
Już teraz zapraszam na oglądanie dzidzi :D Nie ma to jak fajna ciotka do zabawy :lol:

Właśnie "M" się wygadał, że u niego w pracy robią zakłady "jak urodzi Dorka?"
Nie mam pojęcia co ten mój "M" na mnie nagadał ale mają mnie tam za jakiegoś ekscentryka :? (dziwne...) W każdym razie stwierdzono, że Dorka (czyli ja ;-)) to z pewnością jakiś numer podczas porodu wywinie, bo nie ma możliwości bym mogła normalnie urodzić :? Jak jeszcze chodziłam na basen to była opcja, że w basenie lub w przebieralni urodzę
:lol:
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

a moze 12? hi hi hi - byłyby podwójne urodzinki

trzymajcie się dzielnie... ;:2

aaa i nie rób hi hi zadnych numerów... :lol:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorciu, a to nie miało być troszkę później? Zdaje się, ze maleństwu bardzo się śpieszy na ten swiat ;) Trzymam kciuki, zeby wszystko dobrze poszło! ;:215
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Doruś, kochana czy ja Cię dzisiaj widziałam na forum???? :)
Dzidziuni dobrze w brzuńciu :) i nie spieszy się do "dzikiego" świata... trzymajcie się dzielnie...i nie strasz męża :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem :roll:
Szczerze powiedziawszy to już zaczynam się podejrzewać o ciąże urojoną :lol: Nie dość, że jakaś bezobjawowa (tylko mi się przytyło) to jeszcze na 4 dni przed terminem czuję się tak jak 9 miesięcy temu... Czy ja kiedyś urodzę? ;:201

Ja swojego "M" nie straszę ;-) To on straszy swoich kolegów z pracy... spóźnił się wczoraj do pracy kilka minut a oni już w panice, że zaczęliśmy rodzić a w firmie nikogo na zastępstwo nie ma (wszyscy na wdrożeniach :lol: )
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

Dorciu ! Jeżeli jesteś pod obserwacją gina, to się nie martw. On wie, że ciąży nie wolno przenosić zbyt długo.
Miałam podobną sytuację i pamiętam, że kazał mi zgłosić się do szpitala po tygodniu od wyznaczonej daty porodu.
Tam lekarze wywołali akcję porodową lekami.
Ps. Weź pod uwagę, że to był synek ;:109 ; im podobno dużo częściej niż córeczkom nie śpieszy się na ten świat :D :D .

Trzymaj się , powodzenia ;:215
Awatar użytkownika
zuzulec
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 22:14

Post »

Aniu,

mi absolutnie nie spieszyło się na świat. Miałam urodzić się na początku maja - a tu wyszedł 13 - hihihihi - dla innych pechowy, dla mnie wcale ;) - za to mój brat - po 5,5 miesiąca pobytu w brzuszku już się pchał na ten świat i tak przetrzymali go do 8 miesiąca ... więc my byliśmy z dala od statystyk ;)

Dorka - trzymaj się dzielnie, myśle o Tobie - i muszę Ci powiedzieć, że też w przyszłości chciałabym tak przechodzić ciążę jak Ty. Powodzenia :D
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Lucyna
Moje storczyki ...
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Termin porodu mam 21-01 gin twierdził, ze raczej nie doczekam do tego terminu :? ale gdybym jednak doczekała to umówił mnie na 22-01... no i nawet swojemu ginekologi wierzyć nie mogę :lol:

Przy okazji...
fajną książkę z płytką znalazłam (chyba ja zamówię :) )
http://www.rozwojdziecka.pl/index.html
Tu można zobaczyć przykładowe filmiki w "Moja lista" jest kilka wybranych (na stronie mogą się ładować aktualne filmiki z gazety.pl)
http://wideo.gazeta.pl/wideo/0,0,0,9.html
(mam nadzieję, że właściwy link wkleiłam :? ten pierwszy filmik o karmieniu nie jest z tej książki...)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

zuzulec pisze:
Dorka - trzymaj się dzielnie, myśle o Tobie - i muszę Ci powiedzieć, że też w przyszłości chciałabym tak przechodzić ciążę jak Ty. Powodzenia :D
Trzymam się trzymam...
ale bardziej trzyma się moje dzieciątko brzuszka ;-) Pewnie tam jest fajniej niż TU... :roll:

Zuzulku
, no to czekam na to "w przyszłości" :D
Zbieramy gromadkę do forumowego przedszkola ;-)
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50

Post »

zuzulec pisze:Aniu,

mi absolutnie nie spieszyło się na świat. Miałam urodzić się na początku maja - a tu wyszedł 13 - hihihihi - dla innych pechowy, dla mnie wcale ;) - za to mój brat - po 5,5 miesiąca pobytu w brzuszku już się pchał na ten świat i tak przetrzymali go do 8 miesiąca ... więc my byliśmy z dala od statystyk ..
Lucynko - to jest dowodem na to, że każdy człowiek - ten nienarodzony również - jest indywidulnością i ma tylko swój, niepowtarzalny rytm życia. Statystyka sobie, a on sobie ! :D :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Spokojnie Dorciu, urodzisz :D Ja bym bardziej wierzyła mamie, niż ginekologowi ;) Im sie wcale tak często wyznaczone terminy nie potwierdzają :lol: A czy to ważne : dwa dni w tę, czy w tamtą strone :D
panda7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chatte, no oczywiście, że WAŻNE!! :lol: Ja już nie mogę się doczekać spotkania z Brzuńkiem ;-) Jeszcze jak się naoglądałam filmików o przewijaniu, noszeniu w chuście i takich tam to się tak nakręciłam, że jak nie urodzę w tym tygodniu to chyba wykończę się psychicznie (a Was zanudzę :lol: )
old_I-s

Post »

DorkaWD nie zanudzisz,o to się nie martw.
Zobaczysz jak dziwnie będziesz się czuła bez brzuszka ,jakby Ci czegoś brakowało .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ech Dorciu, czym są dwa czy trzy dni wobec 9 miesięcy? Delektuj się ostatnimi chwilami swobody, bo potem juz nie będziesz jej tyle miała :lol: Nanosisz się jeszcze swojego dzieciątka, masz na to kilka lat !(później będzie juz za duzy i za ciężki ;) )
ODPOWIEDZ

Wróć do „WSZYSTKO o... Bazy wiedzy użytecznej”