Kochana Celinko..nie bądź..bo jeszcze Ci tak zostanie.. Wybacz wygłupy..coś...dziś rozrabiam..to tylko żarciki..z sympatii..jak kogoś nie lubię to z nim nie dowcipkuję..
W jednej książeczce to wyczytałam, ale ile w tym prawdy...? Bawełna u mnie odpada ze względu na rozmiar, spróbuję sobie posadzić co innego - jutro cytryna, bo mam już nasionka, a potem limonki A jesienią kasztany i żołędzie - może nie urosną za szybko
Co za szczęście...przebaczone mi zostało...
do tego miła nadzieja na paczuszkę od Paulinki...ach jak ja kocham prezenty i niespodzianki..
z wdzięczności pokaże Wam co nieco
Kaffiar spójrzcie..jaki interesujący kształt mają jego listeczki.. tak się ciesze,że raczył mi wyrosnąć...jest ślicznym cytruskiem
Naranijlla To również cytrusik, ulubiony przysmak Inków..wywodzi się z Andów, owoce o wyglądzie przypominającym raczej pomidora , smak podobno...(ja nie jadłam) słodko-kwiaśny, i silny zapach pomarańczy..ma na sobie igiełki..co wspaniale odstrasza koteczki np. Odkąd zobaczyła słonko..wydaje coraz to nowe liście..
Natalia to w końcu prawda z tymi robakami??? Rozmiary to nie taki kłopot, bo można przycinać..chyba? Musze się douczyć..wkręciłaś mi śrubkę
Mnie egzotyki się podobają, a nasionka dają wiele radości... choć wymagają cierpliwości..opieki...wystawiają nerwy na próbę..
nie raz....ale kiedy się uda...to juz strat nikt nie pamięta...
Znów musiałam przeszukiwać internet przez ciebie, żeby wiedzieć mniej więcej co pokazujesz Rośliny normalnie jak z tropikalnej dżungli. Oba o nietypowych listkach i ciekawych owocach Kasiu, chyba Apollo puścił korzonki, bo już trzymam go bez przykrycia kilka dni i wygląda tak, jakby miał zamiar rosnąć
Dziewczynki..czy u Was jest również taka straszna plaga komarów???????
Bo na już sie czuję nadjedzona...
Moje kochane..któraś pamięta zimową zgadywankę..? Kiedy posiałam coś i nie wiedziałam co???
Po jakimś czasie..okazało się ,że to jednak Figi, które rzekomo wywaliłam..
Teraz wyglądają tak...wiem,że jeszcze nie przypominają Fig, ale do pół roku minimum roślina nie przypomina dorosłej...dlatego za nic odgadnąć nie mogłyśmy..
Figi
U wszystkich królują teraz piękne ogrodowe kwiaty i inne roślinki..piękne aż dech zapiera...ja tylko takie mogę pokazać..ale mam nadzieję,że to tez jakaś miła odmiana...choć może nie tak urodziwa jak kwitnące ...