Ogródek pełen marzeń cz.2
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek pełen marzeń cz.2
Iglica - /Erodium chamaedryoides /.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irenko ta nieopisana roślinka to Iglica zmienna Erodium x variabile taki śliczny płożak .kwitnie od maja do pażdziernika http://zojalitwin.wordpress.com/2010/08 ... a-zmienna/ .Też kupiłam sobie tę roslinkę tylko ,że na targu na Wirku .Czosnki imponujące 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Irenko czy to jest ten czosnek, który sadziłaś rok temu we wrześniu?
Zbiory wspaniałe
Rośliny jeszcze się świetnie mają nie widać na nich końca sezonu - masz tych doniczek!
No i zakupy jesienne, truskaweczki i nasiona trawy. A ja kiedyś na angielskim programie ogrodniczym słyszałam, że najlepszą cieczą przyspieszającą rozkład kompostu jest mocz (mocznik
)
Zbiory wspaniałe

No i zakupy jesienne, truskaweczki i nasiona trawy. A ja kiedyś na angielskim programie ogrodniczym słyszałam, że najlepszą cieczą przyspieszającą rozkład kompostu jest mocz (mocznik

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janku dziękuje za rozpoznanie roślinki, będę pamiętać nazwę bo to coś z igłą związane.
Jadziu dziękuje. Muszę zajść do tego pana jak będzie na działce i wypytać o pomidory, ma piękne zdrowe 2 m.wysokie pełne owoców.
Moje gruntowe po jednym deszczu zaraza zniszczyła mam tylko w namiocie.Czosnek kupie tak jak pisałaś.
Marysiu tak to ten czosnek.

Jadziu dziękuje. Muszę zajść do tego pana jak będzie na działce i wypytać o pomidory, ma piękne zdrowe 2 m.wysokie pełne owoców.
Moje gruntowe po jednym deszczu zaraza zniszczyła mam tylko w namiocie.Czosnek kupie tak jak pisałaś.

Marysiu tak to ten czosnek.

- Maska
- Kontakt:
Irenko to chyba posadzę parę czosnków we wrześniu.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Miałam też posadzone czosnki ale wykopałam trzy razy mniejsze od Twoich
jedyna pociecha, że nornice tam nie zagladały gdzie te czosnki były 

- adamiec
Marysiu posadż te czosnki trochę głębiej, tak radził ten pan
Ewo dzięki że wpadłaś a czosnki sadż, co swoje to swoje, chemii nie mają to co źe małe

Ewo dzięki że wpadłaś a czosnki sadż, co swoje to swoje, chemii nie mają to co źe małe

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No to musiałabym już podjechać do Ciebie po te czosnki czy już je masz dla mnie .Jak będziesz je miała Irenko to podjadę po nie
Czosnki chyba tak samo jak cebulowe sadzi sie na 3 wielkości cebulki ,albo na 5 cm .Oglądałam w necie sadzenie czosnku na leżąco a ja zawsze wsadzam na prosto .No i być tu mądry co jest dobre

- adamiec
Jadziu w poniedziałek kupię czosnek, już jestem po rozmowie z panem.
Dzisiaj wróciłam z Krakowa-Łagiewnik, jestem pełna wrażeń jutro wstawię fotki a teraz
Dzisiaj wróciłam z Krakowa-Łagiewnik, jestem pełna wrażeń jutro wstawię fotki a teraz

Witaj Irenko po długiej przerwie!
Widzę, że trochę podróżowałaś. Na szczęście pogoda dopisała.Jak na razie mamy piękną jesień.
Obiecałam,że dam Ci znać jak będą się odbywały targi roślinek u nas. Wczoraj dopiero powiesili u nas na bramie ogródków plakat. Targi są dziś i jutro. Przed MOSiR-em przy ul. Kaszubskiej.
Jeszcze nie byłam ale wybieram się po obiedzie.
Widzę, że trochę podróżowałaś. Na szczęście pogoda dopisała.Jak na razie mamy piękną jesień.
Obiecałam,że dam Ci znać jak będą się odbywały targi roślinek u nas. Wczoraj dopiero powiesili u nas na bramie ogródków plakat. Targi są dziś i jutro. Przed MOSiR-em przy ul. Kaszubskiej.
Jeszcze nie byłam ale wybieram się po obiedzie.
- Maska
- Kontakt:
Irenko ja jak jestem w Łagiewnikach to mnie obiadkiem nie częstują, a Ty masz chody
Rozrastają się Łagiewniki, przybywają hotele.

Rozrastają się Łagiewniki, przybywają hotele.
- adamiec
Marysiu widocznie jesteś swoja to się o Ciebie nie martwią, ja byłam pierwszy raz to mnie goszczono na przywitanie była kawka z pysznym krakowskim rogalikiem
. Przeżyłam piękne chwile, które na zawsze zostaną w 

- adamiec
Aniu nic z tej wystawy, mamy problem z maleńkimi kotkami, już są na mojej działce,3 razy dziennie jeżdzimy karmić.
Może Ty przyjedziesz po roślinki które zostały i zobaczysz nasze kotki.
Może Ty przyjedziesz po roślinki które zostały i zobaczysz nasze kotki.
Witaj Irenko!
Chętnie bym wpadła do Ciebie ale mam transportu. M w pracy od rana i tak do czwartku.
Co z tymi kociętami? Jest z nimi mama czy same karmicie butelką? Może potrzebujesz jakiegoś kontaktu do Fundacji? Najlepiej byłoby przed zimą znaleźć im jakiś dom tymczasowy.
Chętnie bym wpadła do Ciebie ale mam transportu. M w pracy od rana i tak do czwartku.
Co z tymi kociętami? Jest z nimi mama czy same karmicie butelką? Może potrzebujesz jakiegoś kontaktu do Fundacji? Najlepiej byłoby przed zimą znaleźć im jakiś dom tymczasowy.