Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

To zawsze tak wygląda na początku-mnóstwo pracy, a efekt później :wink:
Chyba nie żyję, a jutro dentysta :?
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

już wyjaśniam co z choinką: posadziłam ją w takiej samej odległości od płotu co ten stary świerk, wychodząc z założenia, że skoro on rośnie,to i ona będzie...nie bardzo pasuje mi przesadzać, głównie z tego względu, że to miejsce po wyciętych wiśniach i od głębokości 10 cm zaczyna się plątanina korzeni, takich na 10 cm grubych :roll: Dziś waliłam w nie wściekle kantem łopaty wizualizując najgorszych wrogów, ale długo tak się nie da, bo słabe raczki mdleją :wink:

Czy choinka się przyjmie trudno stwierdzić, niby wykazuje oznaki życia, ale korzenie, jak się okazało miała mocno przycięte w tej donicy...nic, zobaczymy, nie kupowałam jej specjalnie do sadzenia, to tylko bonus poświąteczny :wink:

A i zapomniałabym...dziś jeszcze wysadziłam wszystkie róże z Flo: 2 ND na ścianę koło gigantycznego cyprysika a przed nie Avalon i Camelot...mam jeszcze od nich zadołowaną jakąś mieszankę rugosy na żywopłot, ale już zapomniałam, którą...

Jutro sadzenie dóbr od Małgosi (doszła paczka!) i rycie kolejnych kilometrów wzdłuż płotu...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaczynam zazdrościć rycia-ciągle nie wyszłam poza porządki :evil: Porządnicka się znalazła ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Pat, kawał dobrej roboty zrobiłaś, a że malutkie krzewy, to się nie przejmuj. Nie zauważysz jak wszystko szybko urośnie. Fajnie będzie to wszystko wyglądać :D
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 Pati chyba masz turbodoładowanie. Szkoda że tak daleko do Ciebie zrobiłabym machniom ja biorę pod opiekę kózki tobie podrzucając moje ary :;230 :;230 :;230 nie wiem co na to kózki.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27

Post »

Oj Pati, Pati przyznam Ci się, że traktuję Twoje wątki jak kurację antystresową :tan W dodatku póżnonocną, bo rżę czytając bez opamiętania i wolę to robić, jak już pięknie pochrapują ;:19 A że chodząc spać o niewątpliwie póżnej porze nazajutrz ledwie w pracy żyję , to nocami humor sobie poprawiam czytając i ciągle to samo...
Dobrze, że już wiosna i łopata mnie woła, to może któregoś dnia do kompa się nie doczołgam i małżeństwo uratuję...
Pozdrawiam. Bogusia
Awatar użytkownika
julianna
1000p
1000p
Od: 21 gru 2011, o 21:22

Post »

Pati wykonałaś kawał dobrej pracy w ogrodzie ;:180 Pisząc u siebie w wątku jeszcze z takim humorem odnosi się wrażenie czytając,ze Ty się wcale nie meczysz przy tej pracy. Wielki obszar ziemi masz, małe dzieci i dajesz sobie ze wszystkim świetnie radę.Bardzo lubię do Ciebie zaglądać. :wit
Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga długiego czasu. Czas i tak upłynie.

H. Jackson Brown
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję za komplementy, ale to nie pracowitość tylko desperacja...jak uda mi się małego wyjca zmęczyć w ogrodzie i w końcu zaśnie, to wtedy wiem, że mam godzinę, góra dwie, na prace ogrodowe, więc latam jak na dopalaczach, żeby jak najwięcej zrobić :wink:

Dziś chciałabym się pozbyć częściowo (w sensie wysadzenia do ogrodu) tego:

Obrazek

tego:

Obrazek

tu też widać wiadra ocynkowane z wątku domowego: część rzeczywiście zostanie donicami, aczkolwiek one są zdecydowanie w gorszym stanie i technicznym i wizualnym niż pokazywane w designerskich aranżacjach. Apropos metalu, puszki malowane obsadziłam pelargoniami, ale nie wiem, czy przeżyją, bo za wcześnie je z chłodni wyjęłam i marne strasznie:

Obrazek

A na koniec nawiązanie do dyskusji o szachownicach, która toczyła się w wątku u Iwonki-zielonejjagody - oprócz tych dużych wyszły mi też takie, to są chyba kostkowane?:

Obrazek

zostawiam Was z żonkilkiem śmietnikowym (dosłownie: wyrósł na tej kupie pokazywanej w wątku domowym, chyba cebulkę zgubiłam niosąc do ogrodu :wink: ) i pierwszymi fiołkami i lecę ogarnąć obowiązki zawodowe, a potem w teren :wink:

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

No to plan na dzisiaj jest... pogoda zapewne tak jak u mnie - dopisuje, więc tylko działać :)
Miłego!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja się martwiłam, że muszę zdążyć posadzić około 20 róż ;:306 To wcale nie tak dużo jest, kiedy patrzę na Twoje patyki :wink: Fakt, doły głębsze muszę wyryć.
Będziesz miała kwiatki w kratkę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas w cieniu 23 stopnie...wypociłam z 5 kg tłuszczu roboląc w ogrodzie :) Em szaleje z glebogryzarką i usiłuje przekształcić nasze pastwisko w trawnik, bo tak go wciągnął proceder, że ryje nie tylko pod żywopłot, ale po całości...to pewno jeszcze z tydzień potrwa samo rycie, o usuwaniu kłączy traw nie wspominając, ale zawsze to coś do przodu...reszta relacji wieczorem, bo wróciłam tylko obiad zrobić i zaraz z dziećmi dalej do ogrodu :wink:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Pat plany na dziś ambitne ,życzę by się udało ;:333 w takim tempie to zagospodarujesz ogród do maja :uszy
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Pati ;:138 Szacunek mój i podziw masz zapewniony ;:180... do końca świata... i jeszczyk dłuży ;:63
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat mam swoje własne zasieki na mamuty, pobiegałam dzisiaj z gałęziami jak młódka i chwała Bogu, że wysiadła piła moim ogrodnikom , bo byłaby kompromitacja. Cdn. jak tylko serwis naprawi piłę. Patrzę na Twoje ilości roślin i już się czuję zmęczona. U mnie było 22 st..... ale wiosna ;:138
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Szachownica kostkowana, a w każdym razie tak wygląda :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”