Iguś co tu dużo mówic....no cudna jest.... Tam obwódka z żurawek już jest

przed liliowcami .... przez Ciebie już dawno zakochałam się w żurawkach na maxa i sadzę je gdzie tylko mam wolną dziurkę
Z krzewami jeszcze pomyślę..... cały czas widziałam tam berberyski, ale może faktycznie posadzę 3 berberyski a pomiędzy nimi 2 krzewuszki, więcej się nie zmieści..... bo te krzewy są większe niż planowane Admiration, których zmieściłoby się 6 krzaczków...
Madziu u mnie nie ma dużo host.... to znaczy krzaczków jest sporo i są olbrzymie, ale to głównie 2 popularne odmiany w takiej mnogości. A poza nimi jeszcze kilka innych pojedynczych krzaczków. W zeszłym roku posadziłam z 15 innych odmian, ale czy przetrwają zimę nie mam pewności..... wykopując w pobliżu miejsca sadzenia jakiegoś krzaczorka, odkryłam, że mam tam skupisko wielkich tłustych pędraków, zatłukłam chyba z 60

a wyobrażam ile musi byc wokół.... hosty mają cudne mięsiste korzonki, wielki przysmak dla tych paskud..... zobaczymy, czy pozwoliły im się przyjąc....
Santio właśnie marzyła mi się obwódka z Admiration, strasznie mi się podoba i chcę tam coś takiego intensywnego w kolorze, żeby uatrakcyjniły zielony przez cały sezon zakątek z migdałkiem. Ale z tego co Iga mi wyjaśniła Admirationki rosną strasznie wolno, a mi zależy, aby urosły szybko, ale na niewielką wysokośc. Stąd pomysł na posadzenie berberysów Atropurpurea Nana a pomiędzy nimi krzewuszki i wydaje mi się, że chyba ten pomysł mnie ujął

A z Admirationka nie zrezygnuję, bo podoba mi się baaaardzo i dla takiej kruszynki to miejsce znajdę bez problemu. Bardzo lubię berberysy. Muszę dokupic sobie też jeszcze jeden krzaczek Erecta, uwielbiam go, mam tylko 1 , a miejsce przygotowane czeka na drugi
Janku mam nadzieję, że te wszystkie przyrodnicze zapowiedzi się sprawdzą, że ptaszki i nie tylko, czują naprawdę nadchodzącą wiosnę..... jak już jest tak ciepło, to nadal niech tak zostanie.... będzie to tylko z korzyścią i dla nas i dla naszych ogrodów....
Iwonko oj tak...... zima w pełni ,ale my wszyscy bardzo tęsknimy do wiosny....
Agatko łapiemy za kawkę i idziemy w rabaty???