Nim przyjdzie wiosna...
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Nim przyjdzie wiosna...
W "Brzyduli" coś było, że okłady z kapusty są pomocne 

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat pomysł z przysypaniem mógłby być dobry, ale tylko z komputerem stacjonarnym, bo laptop przyjmuje miliony pozycji
Nie trzeba to nic takiego, dzięki patykom zrobiłam wczoraj piękny wschód słońca. Cieszyć się będziemy jak im listki wyrosną a idąc dalej w cieszeniu się, jak wystartują za rok na wiosnę. Co będzie znaczyło, że w rozmnażaniu roślin jesteś ekspertem !!!
Marzy mi się ten Twój szpaler może w opowieści wigilijnej za ...ścia lat jak mnie już nie będzie wspomnisz o tych patykach. Ja mam takie rośliny wspomnieniowe i są mi bardzo bliskie!
-- 9 sty 2013, o 11:26 --
Ilonko,
a odkłady z kapusty
, no ale do FO z kapusty nie da się wejść, a szkoda bo w polu sadziłabym co kilka metrów kapusty i miałabym nawet w ogrodzie oko na wątki 

Nie trzeba to nic takiego, dzięki patykom zrobiłam wczoraj piękny wschód słońca. Cieszyć się będziemy jak im listki wyrosną a idąc dalej w cieszeniu się, jak wystartują za rok na wiosnę. Co będzie znaczyło, że w rozmnażaniu roślin jesteś ekspertem !!!

-- 9 sty 2013, o 11:26 --
Ilonko,

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

...mam już nasionka juz dotarły aksamitki ...mogę łany z niej robić...

..a co do kompa to mam stacjonarny i cały dzień otwarty zerkam od czasu do czasu i chyba już zeza dostaję...

- Maska
- Kontakt:
Misiu Cała przyjemność po mojej stronie. Niech rośnie łan ku chwale 

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Dobrze prawisz siostrzyczkoMaska pisze:Prawie 10 Basiu ,ale tak to jest jak się własnego nie ma
![]()

- Maska
- Kontakt:
No!
Jurku masz śnieżek, u mnie jest niemiła mgła, która wdusza w dół niestety śmierdzące dymy z kominów, takiej pogody nie lubię
A Basia się szwarcuje, ale nie ma sposobu na nią!

- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Wczoraj miałem zimę. Zrobiło się biało. Dzisiaj znowu wszystko wróciło do normy i mamy wiosnę, pierwszy raz od dwóch dni. 

- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
To i tak nieźle, bo my mamy wiosnę od połowy grudniasemper pisze:Wczoraj miałem zimę. Zrobiło się biało. Dzisiaj znowu wszystko wróciło do normy i mamy wiosnę, pierwszy raz od dwóch dni.

A ja latam co godzinę do holu sprawdzić, jak się czują patyczki Marysiowe i pogłaskać po łysych główkach

- Maska
- Kontakt:
Jureczku to czuję że ta mgła też roztopy przyniesie. Byle nie potem mróz
Pati na kwietnia to albo im listki wyrosną albo je zagłaskasz do zera
(do powierzchni piasku) 

Pati na kwietnia to albo im listki wyrosną albo je zagłaskasz do zera

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witam!
Bardzo miło się czyta Twoje wątki, jesteś bardzo sympatyczna.Mój brat mieszka na przedmieściu Żywca, w dzisiejszej rozmowie telefonicznej powiedział mi ,że spadło ponad 15 cm śniegu i jest mrożno.
Pozdrowienia Edward
Bardzo miło się czyta Twoje wątki, jesteś bardzo sympatyczna.Mój brat mieszka na przedmieściu Żywca, w dzisiejszej rozmowie telefonicznej powiedział mi ,że spadło ponad 15 cm śniegu i jest mrożno.
Pozdrowienia Edward

- Maska
- Kontakt:
Edwardzie witam Cię serdecznie
i dziękuję za miłe słowa pod moim adresem. Znam tereny gdzie mieszka Twój brat, moja babcia urodziła się między Suchą a Żywcem i przez parę lat jeździłam tam na wakacje. Dawno to było, ale pamiętam te wspaniałe lata.
U mnie też jest śnieg, ale mróz dzisiaj zelżał.

U mnie też jest śnieg, ale mróz dzisiaj zelżał.
- romaszka
- Od: 31 gru 2010, o 23:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu, dziękuję!! Nasionka dostałam
Dziewczyny i chłopaki, mam tyle nasion kwiatów, że teraz będę Was męczyć pytaniami
Zacznę od malw, kiedy mam je siać? Marysiu na jednym pakieciku pisze - malwa jednoroczna, a na drugim - malwa róż ... a dalej nie mogę rozczytać
Ostróżka jednoroczna i ostróżka trwała - pytanie to samo - kiedy i jak siać?
Odpowiedzcie, proszę, bo to mój pierwszy rok ... kwiatowy
Och, nie, pardon, w zeszłym roku wyhodowałam lawendę, szałwie, nagietek i aksamitkę

Dziewczyny i chłopaki, mam tyle nasion kwiatów, że teraz będę Was męczyć pytaniami

Zacznę od malw, kiedy mam je siać? Marysiu na jednym pakieciku pisze - malwa jednoroczna, a na drugim - malwa róż ... a dalej nie mogę rozczytać

Ostróżka jednoroczna i ostróżka trwała - pytanie to samo - kiedy i jak siać?
Odpowiedzcie, proszę, bo to mój pierwszy rok ... kwiatowy

Och, nie, pardon, w zeszłym roku wyhodowałam lawendę, szałwie, nagietek i aksamitkę

- Maska
- Kontakt:
Ałła
proszę ale dobry zwyczaj nie dziękować
zacznę od ostróżki jednoroczna ,to też zwana polną sieje się ją rzucając nasiona w grządkę i potem już sama się wysiewa, ale jest drobniejsza i taka jakby zdziczała ta ogrodowa. Tą sieje się jak byliny koło maja w pojemniku i siewki wysadzasz na miejsce stałe - rośnie duża jakby szlachetna lubi niestety wymarznąć, przepaść ale kwiaty są dorodne i często kwitną dopiero w drugim roku.
Malwy też wysiewasz jak byliny czyli jak ostróżkę ogrodową i te zawsze kwitną w następnym roku. Jak już kępka wyrośnie to jest przez lata najwyżej rozsieje się dalej. M. jednoroczne to wiem, że to są chyba te czarne i one rzeczywiście znikają w następnym roku czyli pewnie nasiona (albo siewki) przemarzają, ale jak zbierzesz i posiejesz na wiosnę to rosną. Taka jest moja wiedza na ten temat może ktoś mnie poprawi.

Malwy też wysiewasz jak byliny czyli jak ostróżkę ogrodową i te zawsze kwitną w następnym roku. Jak już kępka wyrośnie to jest przez lata najwyżej rozsieje się dalej. M. jednoroczne to wiem, że to są chyba te czarne i one rzeczywiście znikają w następnym roku czyli pewnie nasiona (albo siewki) przemarzają, ale jak zbierzesz i posiejesz na wiosnę to rosną. Taka jest moja wiedza na ten temat może ktoś mnie poprawi.
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Marysiu patrz jaka stara torba ze mnie
tyle masz napisane w ogonku, że już nie sprawdzałam co. Narazałam sie w Twojej wyspie na różne ślinotoki z powodu potraw a Ty urzędujesz normalnie w ogrodowym watku
wybacz gapiostwo juz teraz nie odpuszczę
Piękności zaserwowałaś na rozpoczęcie. kwiatuchy aż miło 

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jak zwykle, witam o ciemnym poranku.Pada śnieg, to cieszy więc jest dobrze.Jestem troche rozleniwiona ale muszę zabrać się do konkretnej roboty.Teraz więcej ciągnie mnie do komputera i spacerowania po ogrodach.A jest co oglądać, natomiast pisanie troche mnie męczy.Miłego dnia.