Moje nowe parapety!

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p
Od: 18 paź 2012, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje nowe parapety!

Post »

ja póki co mam 10 storczyków, ale coś czuję, że dziś będzie ich już 11 (a może nawet 12 ;:224) :tan :tan
to są najwspanialsze kwiaty :D a jak jeszcze widzę takie jak te co są teraz... po 22 zł.... a w kwiaciarni obok identyczne po np 45... to jak nie kupić dwóch sztuk w niższej cenie :D ;:159
jeszcze nie wiem co mąż powie na powiększenie kolekcji o kolejne dwa egzemplarze.... ale zobaczymy :D amarylis już przekwitł, więc śmiało mogę go przestawić na kwietnik ;p także na parapecie pojawi się jedno dodatkowe miejsce ;p resztę się upcha i będzie więcej luzu :D
Dzień dobry. Arleta. Moje zielone łobuzy.
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aletko kochana wpadłam z rewizytą i zostaję już na stałe bo strasznie u ciebie fajnie i wesoło ;:138
Kwiatki wypada pochwalić to chwalę, ale i tak z lektury pamiętam tylko twojego cudnego kota (moja psinka też dokładnie sprawdza każdego nowego kwiatka, a na balkonie to już nosa nie wyciąga z doniczek) i Twój "balkonowy napierniczałek" :;230 Rewelka :;230
Będę zaglądać regularnie ;:196 A bidonka to też moja ulubiona kwiaciarnia ;:172
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ależ zapraszam ja i moja siwa ogrodniczka :D jest nam bardzo miło :D ;:167 a określenia bidonka jeszcze nie słyszałam :;230 boskie jest :D
"Tylko kwiaty dzielą się swoim zapachem ze wszystkimi. . . i z dobrymi, i ze złymi. Ludzie nie. . . mogliby się rozchorować..." Stefan Pacek
Awatar użytkownika
Nolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2012, o 09:54

Post »

No to widzę Arletko, że plany już porobione, teraz tylko wykonanie :D
U nas wręcz przeciwnie, ludzie prawie wcale nie kupują kwiatków, co więcej nawet mało osób je ogląda przy regale :shock: Musieliby zrobić promocję - kup kwiatek ,zgrzewka piwa gratis :;230 To pewnie wtedy byłby popyt :D Mam taki nawyk, że gdy idę ulicą, to sobie oglądam, co ludzie mają na parapetach i mówię wam, że w większości prawie nic :shock: (zwłaszcza jak na nasze standarty :;230 ) Dopiero niedawno weszła moda na upiększanie swoich ogródków, bo to dopiero był koszmar, jak przed domem rosły pokrzywy albo inne zielsko do pasa. Dużo osób uważa, że kwiatek, to niepotrzebny wydatek, choć jak wydają na alkohol i papierosy, to jest o.k. :roll:
Przepraszam, że się tak u ciebie rozpisałam, ale jakoś mnie naszło :)
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

ależ pisz śmiało nie gniewam się :D
o matko... myślałam, że tylko ja tak się gapię w okna :D mąż się śmieje ze mnie, że kiedyś ktoś na mnie wyleje wiadro wody za to :D
ale powiem Ci, że jest tutaj niedaleko ktoś mieszkający na parterze przez kogo spać w nocy nie mogę spokojnie... wiem jedynie, że to małżeństwo w średnim wieku z pieskiem :D maja dużo okien i każde jest zrobione tematycznie. jedno kaktusy, drugie amarylisy, trzecie kalatee a na czwartym stoją storczyki.... ale takie, że.... ;:202 ;:202 przepiękne!!! i mają po kilka pędów kwiatowych! na jednym chyba się 6 doliczyłam i całe obsypane kwiatami! mają nawet jednego, który jest moim marzeniem... o takie ooooo zygopetalum Obrazek
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Arletko ja też mam ten nawyk patrzenia ludziom po oknach. ;:224
Raz tak się zagapiłam na stojącą na parapecie kwitnącą Medinillę, że nie zauważyłam znaku i centralnie wlazłam na słup. ;:223
Dobrze, że w pobliżu nikogo nie było, bo dopiero bym się ze wstydu spaliła. ;:131 :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

hahaha ja raz wpadłam na żywopłot, raz na ławeczkę, raz na psa co wyleciał z bramy, parę razy się potknęłam i kilka razy mąż mnie łapał :D
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26

Post »

no tak forum nakręca ;:223 ja też nie mogłam opuścić biedromki widząc te storczyki nie-falkowe tez miałam problem z wyjściem - brak funduszy pomógł...ale chyba jednak nie na dłużej - wrócę tam dziś albo jutro :heja

Twoje piękne, trzymam kciuki ;:4
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

A na latarnię...? Czy któraś wpadła na latarnię?
Czy tylko ja?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ja też gapię się w cudze okna w poszukiwaniu kwiatków ;:224 :;230
Arletko piękne te storczusie sobie sprawiłaś ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Agnisia31
1000p
1000p
Od: 2 paź 2012, o 20:16

Post »

To chyba jakieś "zboczenie" kwiatkowe patrzenie w te okna za kwiatami. Ja też tak mam :;230 :;230 :;230
Ja do Biedronki też muszę zajrzeć bo słyszałam, że są grudniki w kolorze żółto-pomarańczowym. Muszę go mieć ;:223
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

Agniesiu ja dziś w 3 biedrach byłam i powiem Ci, że widziałam tylko czerwone, różowe i białe...
jeszcze się aż trzęsę... zaraz wrzucę parę skromnych zdjęć :)
a teraz chwile słabości moje... aż 3 razy mnie dopadły :( i poszłam do kwiatowego kupić od razu osłonki i doniczki...
Awatar użytkownika
krokusik164
200p
200p

Post »

mój pomarańczowy grudniczek zakwitł :D dziękuję jeszcze raz pio237 ;:167
Obrazek
i ma jeszcze jeden malutki pączek :D
Obrazek

a terazz...... CCAAAMMMBBRRIIAAAAA ;:152 ;:152 ;:152 Obrazek
3 pędy ciemno bordowych piękności ;:152 ;:152 ;:152 ObrazekObrazek
no i fenki :P
ObrazekObrazek
dwupędowy... ;:152 ;:152 Obrazek
i drugi ;p ObrazekObrazek może ma tylko jeden pęd, ale za to on ma 3 odnogi :) Obrazek

a oto moje storczykarium :D Obrazek

no i szafka zieloności :D na dole po prawej śnieżnobiały wieeeelki fenek i na górnej półeczce na środku wyżej wklejona cambria :P Obrazek
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

;:oj ;:oj ;:oj ;:oj ale piękny storczykowy parapet ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
Pozostałe kwiatuszki też cudne ;:138
A ta cambria to cudo po prostu ;:oj ;:oj ;:oj ;:oj
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54

Post »

Piękny kącik z różnościami.Storczyki pieknie ci kwitną.Cambria ma niesamowity kolor.A zygopetalum pięknie pachnie:). :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”